Ahojte dievcata,prosom vas,tie,ktore si pichate alebo ste si pichali pocas tehotenstva clexane,do akych miest na stehne? Brucho mam uz cele modrinove,ubolene a do stehna neviem kde a ako. Ci z boku a sikmo alebo kolmo ako inzulinku? Dakujem.
@katkaba1 tak ja aj do brucha picham sikmo a do stehna tiez spravim riasu a sikmo? Z boku?
A ja pichala,v poslednom trimestri.Takze iba do ruky sikmo podkozne.Ale mne pichal manzel...
Ahoj,na fraxiparin sa mi na bruchu urobila alergia,takže mi zmenili na clexane,pichal mi to manžel do ramena,tiež hrozné modriny po čase. Pichali sme to ešte cca 3týždne po pôrode,skončili sme po kontrole na hematologii. Modriny nevadia, vravela dr,ale rodila som v lete a ruky mi vyzerali otrasne. No výsledok stojí za to 😉 drž sa!
@kikulienkadd tak mbe nema kto,preto chcem skusit to stehno. Ja pucham od zaciatku,tak uz to brucho je ubolene 😬
Ved to su male ihlicky,picha sa rovno.treba urobit koznu riasu,k svalu sa aj tak nedostanes.injekcie do svalu su ovela dlhsie.koza ma predsa viac vrstiev,na to treba dlhsiu ihlu,aby sa clovek dostal ku svalu
Len upozornujem,ze do stehna je to neprijemnejsie
@miriam1983 áno, presne tak. Mne na hematológii povedala Dr, že spraviť riasu a šikmo.
Ono ihla je sice malá ale ja som dosť chudá takže tuku vela na nohach a rukach nemám, ťažko sa robi aj riasa takže jedine šikmo.
Ale veru - brucho je nepríjemné ale aj napriek tomu najpríjemnejšie miesto na vpich🙈 skús si nájsť na stehne miesto, ktoré Ti vyhovuje najviac. Po pár dňoch si znova zvykneš.
@katkaba1 no ved ja mam ten isty problem,len kost a koza 😬
@miriam1983 tak naozaj šikmo pichať. Ale priprav sa, že to bude veru neprijemnejšie než do brucha🙈
Ja som Dr plakala, že ma cele brucho boli už z pichania, povedala, že môžem šikmo stehno vyskušať ale že bude viac bolieť... no, neklamala🙈
@katkaba1 a dokedy si mozem do brucha? To ktoreho tt?
@miriam1983 Do brucha ak Ti to nevadí môžeš kludne aj do konca. Babätku to nijak neuškodi.
Ide skôr len o ten pocit..a ako bruško rastie taj pokožka je napnutá a je to také neprijemné.
A Ty máš len modrinky z toho na bruchu alebo aj hrčky sa Ti robia?
Mne Dr povedala, že aj modrinky aj male hrčky sú OK. Mne sa modrinka spravila len vtedy keď mi muž blbo trafil nejakú žilku a krvácalo mi to. Inak musim zaklopať ani hrče, ani modriny.
@katkaba1 modrinky,ale vsimla som.si,ze od miest vpichu,tak sikmo dohoea mam hrcku,a aj boli ked ju viac chytim. To moze byt z tych injekcii?
@miriam1983 áno, to bude od Clexanu. Ale neplaš sa, zvyknú sa tie hrčky robiť.
Musiš pichať celé tehu?
@katkaba1 ano... picham od zaciatku.
Do ktoreho tyzdna sa da pichat do brucha?mam lepive dosticky.zatial mam vysledky dobre takze beriem iba anopyrin ale fraxiparinu sa nevyhnem.pocas ivf mam skusenost s pichanim do brucha.to bolo ok.ale do stehna a ramena mam obavy.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miriam1983 Do stehna a ruky sa picha vždy šikmo - clexane sa nemá pichať do svalu. Čiže pichaš inak ako do brucha keď spraviš riasu.