Žienky, chcem sa spýtať,keď je žena tehotna V stvrtom mesiaci alebo akomkoľvek A urobí si doma len tak test, môže sa ukázať jedna čiarka, to by znamenalo už,že srdiecko bábätku nebije?máte skúsenosti?
No ja som,že to len vyskúšam,ako to funguje teraz S testami V tehotnosti.
@janusa12345 a v koľkom mesiaci si?ja som to ani neskúšala je to zbytočné....potom je len stres...
Ja stvrtom
@janusa12345 tak gratulujem
Prečo to chceš robiť? Zbytočne sa stresovať a hľadať dôvod na paniku? Tak ako ti napísala gabriella93, tak funguje tehotenský test. Užívaj si tehu a teš sa na dieťatko. 🙂
Tehotenske testy nereaguju na srdiecko bijuce/nebijuce ale na hormon Hcg. Aj keby srdiecko prestalo z nejakého dovodu bit, tak test ti moze stale ukazovat dve ciarky, pretoze kym sa z tela vyplavi tehotensky hormon napr. po potrate alebo aj po porode, tak to urcity cas trva. Takto si overovat, ci je vsetko v poriadku, je uplna blbost. Spolahni sa na pravidelnu poradnu a sono 😉 O mesiac-dva uz budes citit pohyby. Ak by si predsa len chcela velmi pocut srdiecko, tak si kup fonendoskop a pocuvaj...
A to kde sa dá kupit
@janusa12345 odporucam angelsound a pekne pocujes srdiecko od 12tt a moze pocuvat aj partner.
@janusa12345 aj ja som to skusala ale len prvy trimester, raz do tyzdna test...ukazal vzdy dve ciarky,,,potom som prestala,vraj je to zbytocne,bo hladina hcg postupne klesa pocas tehu,,ale neoverovala som si to..neostali mi nic ine len cakat na poradnu a dufat ze je vsetko v poriadku
ja som uz v 5. mesiaci ale na zaciatku po dvojtyzdnovom meskani ms som si spravila asi 4 testy a ten posledny ukazal tiez len jednu ciarku,druhu len ako tak slabo viditelnu tak som isla k lekarke avsetko v poriadku takze fakt je to zbytocne, treba len pravidelne chodit na poradne a vsetko bude ok 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tehotenské testy reagujú na hormon HCG v moči ktorý je v prvých týždňoch tehotenstva veľmi produkovaný...po čase vo vyššom štádiu tehotnosti už nieje tak produkovaný preto ti test nemusí tak reagovať a môže sa ukázať len jedna čiarka... nestresuj sa 🙂 všetko je ok ...