Ahojte babenky chcem sa Vás opýtať dnes som bola na poradni som 13+2 tt všade na internete uvázdzaju že miminko by malo mať už 8 cm moje ma 6,3 cm doktor vravel že je tro v poriadku. Mala ste niektorá takýto problém???
Nechápem, prečo sa stresuješ, keď ti lekár povedal, že je to v poriadku... Na nete sa dočítaš toooooooľko "noriem", koľko, ako často, kde, kedy... by počas tehotenstva malo byť. Dievča, do pôrodu máš ďaleko, keď budeš veriť všetkému a porovnávať sa s tabuľkami, zblázniš sa od strachu.
Staci aby si mala den oplodnenia o par dni neskor ako tabulkovy 28 dnovy cyklus s ovulkou na 14DC a uz je volkost miminka uplne mimo tabulku. A k tomu ked pridame, ze kazde babo rastie inak, pomalsie, rychlejsie, tak to fakt moze byt roznorode. Takze pohoda, klidek, tabacek, uzivaj si tehu 😉
moja nepozeraj na tabuľky,keď povie lekár,že je všetko ok tak nerieš a nečitaj každú hlúposť na nete...tvoje dieťa nie je tabuľka ,ale vyvíjajúci sa individuálne malý človiečik....
ja som v 13+2 a na sone mal 9,4cm
ja som 13+2 a ma tiez len 6,8 a je to v norme...
ja cakam dvojcata som 13ttplus 4 a maju okolo 6 cm..🙂 vraj ok🙂
aký problém? ked ti povedal, že je to ok, tak načo sa zbytočne stresuješ a čítaš na nete možno aj nepodložené informácie? užívaj si tehotenstvo a nevrtaj sa zbytočne vo všetkom ... 🙂
ja som bola v piatok na ultrazvuku a drobček mal viac ako 6,2 cm od hlavičky k zadočku a že ked vystria nožičky môže mať aj 11-12 cm... mala zabička 🙂 ... vtedy sme boli podľa veľkosti 12+4dni... takže je to úplne v poriadku. 🙂
v 12tt+ 5 a male malo velkost 6,23 cm
Ja vchadzam do 14steho tt. A malinke ma 10cm.
to az 6,3cm? ja som mala v 13 tyzdni len 4,3cm a to som bola na 3D sone vtedy a vsetko v poriadku
Ahojte, podľa mňa na nete uvádzajú celkovkú dlžku dieťaťa vrátane nôh, ale gynekológovi sa dá zmerať veľkosť bába len od hlávky po zadoček..
Naše malinké malo v 11. tt 4.28 cm. a v 16. tt. cca 15 cm.
Ahojte, ja som 11+4 a babo ma 4, 27 cm..podla poslednej MS by som mala byt v 13+1 ale hold asi bola neskor ovu.
Moje malo v 13tt 5,8cm
...nasa mala mala v 12tt+3...= 6,51 cm...tabulky na nete su len priemery...a ziadna z nas by sa nemala zaoberat net informaciami...zbytocne stres...🙂
Ahoj moja, ja mám opačný problém...som v 13+1, a moje má 7,39 cm a váži 70g...písala som sem, že sa bojím že je veľmi ťažké na to, že som len v 14tt...No teraz keď píšem toto som už 13+6, ale aj tak...Inde píšu že 50g...Takže žiadny strach...Všetko je v poriadku to je hore dole pár cm a pár g....Klídek 😉
nechapem 🙂 mna merali na 2 sonach a bola som 13+2 a CRL bolo 6.6 cm 😉
neni tych 8 cm aj s nozickami ???
Lebo CRL je len od temena po zadocek 😉
12+0 mame 5cm, pri prvom 12+0 bolo 6,5cm, ale aj ovulka bola skor.
12+6 mi namerali 6cm
ja som dnes 13+5 a vcera malo 7,5cm 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nieje to ziaden problem,je v norme