Bola som na poradni, kde podla terminu menštruácie som mala byt presne v 12tt + 0, ale bábo zodpovedalo najskôr 12tt + 4, keď sa riadne vystrelo, tak lekárka namerala dokonca 13tt + 0, takže v tom čase bolo o týždeň väčšie. Lekárka ma poslala na skríning k inej lekárke, kde som išla o 5 dní a teda plod zodpovedal 13tt + 1, čo by znamenalo, že veľkostne narastol len o 1 den za 5 dní a o 0,2mm. Inak bol aktívny, hybal sa aj srdiečko v poriadku. Je to v poriadku? Môže ísť iba o chybne meranie?
Mam za sebou potraty. Tak sa teraz zlaknem každej maličkosti.
Tie merania sú len orientačné, dôležité je, aby bábätko rástlo. Absolútne tomu nepripisuj dôležitosť, pokiaľ ide o párdnove odchýlky. Neviem, preco Ta kvôli tomu posielala k inej lekárke, keď všetko bolo ok.
ono to nerastie linearne, ale priskokmi... ja som chodila na sono pravidelne, lebo hematom a krvacanie a pamatam si, ze raz za tyzdne narastlo o par mm a o 48h na kontrole uz malo o 1.5cm viac... tehu po strate je psycho... ale vies, mne na meraniach vzdy vykladali, ze bude mensie... dokonca som bola sledovana... malo 4.5kg 🙂
Áno je to úplne v poriadku 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nevidim, kde vidis problem, je o par mm vacsie... ziadna drama... deti rastu po tom 12tom tyzdni individuallne a namerat to na chlp presne kedze sa to babo hybe, je aj tak nemozny ukon...