12tt
Váš názor ? 🙂 dievča si chlapec ?
Jasny chlapec, ale vzhladom na to, ze nas syn bola do 25.tyzdna podla sona baba, tak radsej pockat 😅
Ja by som pockala este, aspon do 18/20tt
@hederamonstera a to si podla coho urcila?
Mne svokor gynekolog na sone povedal x rokov dozadu. Keby som nevedel ze je to dievca (boli sme na testoch), tak poviem ze chlapec 😁
Na 1 a 3 sa nedá povedať a v 2 niečo vidím medzi nohami ale na istotu treba lepší pohľad.
@belllinka podla skull aj vybezku je to chlapec... ale my sme vybezok mali vodorovne a hlavicku ma definitivne nadhernu okruhlu (dievcensku), takze u nas to nesedi...
@januska12323 V 12-tom týždni sa pohlavie neurčuje podľa pohlavného orgánu. Penis a klitoris vyzerajú v tomto týždni rovnako.
„Nub theory“ sa zameriava na analýzu chrbtovej kosti a genitálnych tkanív bábätka, ktoré je možné pozorovať už na prvom tehotenskom ultrazvuku medzi 11. a 13. týždňom tehotenstva.
Predpokladom na správne aplikovanie „nub theory“ je snímka z ultrazvuku, na ktorej je dobre pozorovateľná horizontálne uložená chrbtová kosť v celej jej dĺžke. Na jej spodku – teda v mieste, odkiaľ vyrastú nožičky bábätka, by sa mal nachádzať malý vačok, ktorý je kľúčový pre určenie pohlavia v ranom štádiu tehotenstva.
Z vačku pri nožičkách sa neskôr vyvinú pohlavné orgány bábätka. Tie však v 12. týždni ešte nie je možné pozorovať, a preto sa treba zamerať na uloženie vačku. Ak spolu s chrbticou zviera asi 30-stupňový uhol, je pravdepodobné, že sa vám narodí chlapček. Ak je však vačok vydutý smerom von alebo v menej ako 30 stupňoch, môžete skôr očakávať dievčatko.
@anjelicek26 veď píšu, že táto metóda je presná iba na 30 percent 🙂
@hederamonstera ako viete ?
@liv1 myslite že sa to môže zmeniť ? No povedala mi dnes že chlapec ale že to nie je na 100;( ja len že mám doma troch chlapcov a som z toho úplne zničená ;(
@anjelicek26 ďakujem za názor 🙂
@belllinka a z mojich fotiek typujete čo?🙂
Ta metoda je dost jednoznacna a malokedy sa mylia, lekar to urcuje tiez podla toho uhla... ale proste o "presna" ani reci, to je fakt...
Nemas sancu z toho vediet proste
Ďakujem skúsim počkať 🙂
Ďakujem počkám idem 9 mája to už budem 16tt bude to jasnejšie 🙂
@belllinka tak na to som zabudla, podľa mňa sa meraním z boku dá tiež len odhadom.
Jasné, ako facka, že chlapec
@anjelicek26 vav to som nevedela ze podla takehoto niecoho sa to da posudit 😲
Toto bude chlapec
Fuuuuuuha, tu je koľko gynekologičiek.
Prepáč, ale musela si rátať s tým, že to môže byt znova chlapec. Obzvlášť keď máš už 3. Sú pary čo dokazu mat len 1 pohlavie. Takze aká znicena? Je to tvoje babo či už to bude chlapec alebo dievča
@lucia147852 presne,my sa roky trapime umelym oplodnenim,kopec zien ani nemoze mat deti a citat,ze niekto je obdarenym 4.babom a len preto,ze by to mal byt znovu chlapec je niekto zniceny,ach to je riadne nevdacne,co by niekto dal za to,keby mal take stastie
@zuzanockamt preco taky ustipacny komentar? Autorka sa pyta na nazor a ano podla tej fotky ten vybezok je naozaj velmi vysoky,presne taky ako maju chlapci,dievcata ho maju taky vodorovny
V 12.tyzdni je este nepresne na zaklade vybezku urcit pohlavie. Vysvetloval mi to gyn ze do 12.tr je to viac menej rovnake az potom sa u dievcat “stiahne”.
Mne teraz pri poslednom tehu. Ale uz iny dr v 12.tt ze on si mysli ze chlapec ale…. Ze je skoro povedat.
Nakoniec mame dievcatko 😉
Takze ozaj este je to veľmi skoro urcit len z fotiek.
@bejbs123 Preto, lebo keď mi raz lekár - vyštudovaný odborník s praxou x rokov vo svojom odbore niečo povie, tak asi sa vyzná a vie, čo hovorí. Ale áno, na tomto fóre stačí byť raz tehotná a už máš atest z gynekológie a lekár sa mýli 🤦 To je logika MK.
@zuzanockamt mme pride skor divne,ze ste nenapisali autorke,ze ma pockat alebo ist na babygen test,trisomy alebo podobne testy,kde je vysledok jasny a presny,ale pyta sa neodborniciek len preto, aby jej niekto napisal,ze to bude dievca,aby v sebe zivila nejaku nadej.MK nie je odborne forum,takze je pochopitelne,ze sa tu vyjadruju len zeny na zaklade skusenosti a vyjadruju svoje nazory
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Chlapec? Vsak lekar ti nic nepovedal?