Ahojte. Dievcata kedy ste začali citit prvé pohyby ako prvorodicky? Ja som akurat 21+2 podla velkosti a podla menzesu 20+2. Tak ja uz nechapem. Uz sa zacinam dost bat ci je to ok. Bola som na morfologickom usg v 19tt a babo bolo uplne ok. Akurat ze mam placentu predu a plus moj 5cm tuk co mi tam nameral. Cca je to asi 11cm kym prejde usg k babu ale sa mj zas nechce verit ze absolutne nic necitit. Pocuvam babo odposluchom a srdiecko tam je. Uz mi to príde cele divne . Aj brusko som cakalaa ze uz na ten tyzden budem mat vacsie.
@katarinka89 ja mam placentu v zadu a ties som zacala citit as v 22,+4 pohyby
@katarinka89 @alojzova no mne sa nechcelo verit ked mi dr v 19tt povedal z3 pohyby az za tie 2-3 tyzdne budem citit. A vlastne 2 ttzdne ubehli a este stale nic :( niwktore baby aspon taky naznak maju ale ja nic. Neviem ci pockat este ttzden a ist za dr ci je vsetko ok alebo az do poradne ale ti mam az 4.11. Srdiecko stale pocujem cez odposluch takze hadam to nebude plze mam zle prietoky a male zle rastie alebo co lebo uz ma vselico napadalo
@verona1989 to príde, len trošku neskôr ja som cítila 23+2 prvé pohyby 🙂 neboj sa, keby niečo nebolo ok tak by si o tom vedela, lebo by to zistil lekár 🙂
@henriettak si ma aj potešila. Bodaj by si mala pravdu 🤞
@verona1989 určite mám, ja som sa tiež pri Dadke tak strašne bála, aj mama ma stále ukľudňovala, že neboj ona bude aspoň dobré a pokojné bábo a aj mala pravdu, hneď režim aký proste každý chce, max dve kŕmenia v noci, žiadny hysterický plač, počas dňa aj tri hodiny buškala, ukážková!
Ja som 19+4, cakam dvojicky, jedna placenta vpredu, druha vzadu a necitim ich este tiez.
Aj ked obcas nejake bublinky sa ozvu, este to uplne neviem zaradit.
Pride to, neboj sa 😉
@verona1989 bud rada, este si to uzijes, neboj 😉
@verona1989 triple ti ako vysli
@alojzova prosim ta, ty neotravuj vsetky mamicky s triple testami! Uz si s tym trapna a nehorazne otravna!
@alojzova tripple testy ok 1:5200 cize negativne a aj screening negativny. Čiže maly je zdravy. No a ako vravi @veronikaszabova tak ja by som aj povedala ze tie tripple testy su blbosť. V mojej skupine tu na MK vyslo plno zenam riziko a všetky to maju ok. Dokonca jednej vyslo 1:5 a ma dieta ok. Len daco s placentou mala. Čiže skor na ten screening sme spoliehali ako na ten test.
@verona1989 ona to tu rozobera uz tyzden a otravuje vsetky mamicky. Ona ma riziko na Downa 1:90 a spamatala sa az v 24tt, ze co teraz. Doteraz neriesila.
@veronikaszabova no to sa uz neda ani tehu ukoncit ak by sa to potvrdilo pokial viem. Ale ved 1:90 malo.velmi vela zien a deti maju ok. Treba si dat v tomto pripade urobit testy aj tak lebo ak je naozaj babo zdrave a ma zena takto az do porodu stresovat tak to nerobi dobre babu.
Sice ja mam co hovorit lebo nemam pohyby a stresujem tiez 🙂
@verona1989 neboj, pohyby pridu 🙂 a aj riadne kopance
@veronikaszabova no dufam lebo jak sibnuta si kazdy den zatial pocuvam doma srdiecko ale to.len sekundu prilozim a vypnem. Tak hadam pridu uz . Diky 🙂
@verona1989 ahoj, mas aj nejaku diagnozu ked sa tak bojis? Ja mam diagnostikovany problem z repro imuno a najradsej by som chodila na kontrolu aspon raz tyzdenne 🤦♀️ Tiez uz ledva cakam na pohyby.. rozmyslam ci si zaobstarat nejaky ten odposluch srdiecka, aby som bola kludnejsia.
@gabu_lienka pred rokom som potratila ale v 8tt. Preto sa tak bojim. Mam len mutaciu krvy tak si picham preventivne a stitna zlaza mi vyskocila led som otehotnela tak od 5tt beriem lthyroxin. Inak nic. Ten odposluch je dobra vec len ja uz by som a nim chcela skoncit preto uz cakam čochvíľa pohyby nech nemusím tym odposluchom pocuvat uz.
@gabu_lienka ahoj co máš na repro imuno ze sa bojíš aj v tomto štádiu? Povedal ti dr že je treba sa obavat aj teraz? Kolkaty si tt?
@simik411 z imuno - celularna odpoved na partnerov antigen tazkeho stupna, cize by som bojovala aj proti embryu. Hned mi nasadili Dexamed, ten som pichala do 16tt. kazdy den picham Clexane (preventivne), a este na stitnu lthyroxin. Do 13tt som uzivala utrogestan 3x2, tak som dopovana len aby dietatko prezilo. Teraz som 19tt. Ale aj tak sa bojim a bude to stres dokedy ho zive neuvidim
@verona1989 ja na tie pohyby číham uz druhy tyzden 🤣 ale ako som sa tu docitala tak este sa nacakam, kedze mam placentu vpredu..
@gabu_lienka hm celularnu odpoved mam aj ja stredný stupeň. Máš aj na trofoblast?? Mne v Brne jasne dr povedal ze na 5dnove embryo už imunita útočiť nemá ako lebo už ma vlastne imuno bunky ktoré ju chránia. Dzurilova ma imune mi zas povedala ze imunita môže spraviť niečo zlé do 15tt. keď už je kompletne vytvorená placenta babo sa vyživuje už samo čiže je chránene. Nechápem teda, nemala si aj odpoveď na trofoblast?? Vtedy telo vie napadnúť babo ale plod v skorom týždni nie v polke tehu. Nemysli nato a užívaj si. Mňa malý kopka od 19+6 denne a často. Dlho som riešila tu posratu imuno tiež sa bála a pritom v Brne mi stále po ivf opakovali ze sa to obíde tie protilátky ze majú veľmi veľa takychto prípadov ako ja a vždy bolo ôk ze to je najmenej. Dzurilova mi dala infúzie intralipidov pred vkladom pre istotu a sme 23tt. Ja ani nemyslím aby to už nedopadlo dobre všetky screeningy ôk morfo utz ôk bude dobre. Aj ty neboj sa.
@alojzova A koľké tehotenstvo je toto tvoje? Prvorodičky vraj cítia neskor
@verona1989 ja som ako prvorodicka tie prve pohyby ani celkom nevedela identifikovat - okrem toho aj ta placenta vela tlmi. takze sa neboj, je to OK,
@simik411 ahoj, mne nikto nic k tomu, odokedy sa uz nemusim bat nepovedal 🤷♀️ Vysledky z 18tt som mala v norme (to bolo po dobrati Dexamedu), teraz mi prisli z 22tt a mam tam zvysene hodnoty, mam z toho hned stres. Uz sa neviem dockt marca.. ty si ako na tom? Chodis na kontroly na imuno? Dalsiu mi napisali v 30.tt
@gabu_lienka ahoj ja som teraz 29tt mam ísť v 30tt na ďalší kontrolný inými slovami im dat 60euro len tak a nič. Aj mne občas všetko jedno nebolo keď som zistila ze som tehu a výsledky zas boli nejaké cudne tak som písala mail dzurilke ze sa bojím ze ci hrozí potrat alebo niečo a odp mi hneď "nie je dôvod sa vôbec obávať" aj sestrička potom mi to povedala co sa bojím toľko ze kadekto ma pozvysovane niečo ani nevie. Ja som mala furt aj v 20tt cytokiny v nejakom cd4 profile s prevahou thr ci co ani neviem ale už tam nepôjdem teraz sama sa im neouvem, jasne mi povedali ze uz po 15tt mi dat nič nemôžu lebo už je placenta a telo už chráni babo atď tak co v 30tt pár týždňov pred porodom by mi asi tak dala, pozeraj hlavne ze výsledky z gyndy máš ôk screeningy ak sú dobré cukrovku mam ôk teda nemám ju, už inak ako dobre byť nemôže. Ozaj v tehu tie hormóny kadečo skáče hore dole aj imunita sa mení sa stavím ze aj babe co nikdy neriešila problém s otehu môže mať zvýšené hocičo v tele ale všetko to sú hranice co mame aj ty aj ja. Kľudne, užívaj si to tehu babo cíti stres bude to dobre 🙏❣️❣️❣️musí byť.
@verona1989 ahoj už si začala cítiť pohyby?
@alojzova ahoj. Ano uz mam na konci 23tt som zacala citit tak poslabsie ale boli a potom sa ro stupnovalo . Nemam ich este extra silne ako niektore zeny ale citim kazdy den vdaka bohu 🤗 kebyze nemam predu placentu tak citim isto viac. A ty ako?
@verona1989 celkom fajn
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@verona1989 To preto lebo keď je placenta vpredu tlmí ti pohyby babatka- určite kope len tomu pocitu bráni placenta