Ahojte od zaciatku tehotenstva som schudla 7 kil, co nie je az tak vela ked som mala povodne 80 kg kvoli stitnej zlaze, no na vselijakych foroch citam ze v 2. trimestri by sa uz malo priberat.Da sa to vysvetlit aj extremnym vracanim, asi 10x za den a vlastne nic nemozem zjest od zaciatku. Je to nebezpecte ne v 17 tt?
Pocas prveho tehotenstva som schudla 9 kil, dcerka je v poriadku. Nevracala som sice, ale takmer nic mi nechutilo. Fungovala som hlavne na ovoci a dzusoch. Hlavne nech je babo o.k., prirastok hmotnosti nie je az tak podstatny.
ahoj na začiatku tehotenstva som tiež veľmi chudla a pre to isté zvracanie aj 15x za deň, vracala som aj ked som sa napila nakoniec som skončila na chirurgií kde mi zistili piesok v žlčniku musela som držať diety dokopi 5 dni som nejedla nič, pred žlčnikovým záchvatom som bola mesiac len na sušienkach a piškótach, pri diete ktorú mi v nemocnici naordinovali v 14tt som sa strašne bála, že potratim už len pri pohľade na to prepadnuté brucho a keď som šla na ultrazvuk ukázalo sa, že malá váži o 50g viac akoby mala :D operáciu som odmietla a ešte dva mesiace som držala diety a malá vpohode pekne priberala, vraj dieťa si zoberie čo potrebuje z čohokoľvek....nechápem kedže som nič nejedla čo mi obhrýzala vnútornosti? 😀 jedla som prevažne len ovocie, od piateho mesiaca som už mohla normálne jesť no len nie nič mastné nič ťažké, v 32tt zase prišli bolesti napínanie na zvracanie nič som do seba nevedela dostať, mala prišla na svet predčasne v 36tt s 2,5kg čo je na tento týžden tehotenstva vpohode, dnes máme 4mesiace a 6,9 kg 😀 snaž sa dostať do seba aspoň niečo 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Toto ries s gynekologom a endokrinologom, mas nejaku zodpovednost za seba aj babatko, uspojis sa s kecami na konovi