Ahojte,
možno tu niekde podobná téma aj je, no našla som len veľmi staré diskusie. Keď som bola na poslednej poradni v 12+0tt moja doktorka mi chcela robiť cytologické vyšetrenie na zistenie rakoviny, no zistila ze mam bakterialnu vaginozu, tak to odložila až na ďalšiu poradňu keď sa preliečim. 10.decembra tam mám znovu ísť ale mám z toho vyšetrenia strach. Už som raz potratila a nechcem nič riskovať. Čítala som, že ster z krčka je v tehotenstve bezpečný no pri tomto type sa odoberá z krčka tkanivo a je to nebezpečné. Máte prosím niekto skúsenosť? Mám právo takéto vyšetrenie odmietnuť? Tvrdila že v tehotenstve je povinné. Ďakujem
@smutna21 to pri com sa odobera tkanivo z krcka je kolposkopia, minuly tyzden som ju mala opakovane podstupit, ale kedze som tehotna bolo mi povedane, ze nemam chodit. Ked mi kolposkopiu brali na jar strasne som potom krvacala par dni takze som tiez hovorila, ze v tehotenstve to odmietnem. Vo sa tyka klasickeho steru na cytologiu v ramci preventivky tak mi ju robili pred mesiacom, tam sa nemas coho bat.
Aj mne robili ster, lebo ešte pred tehotenstvom som mala výsledky 3plus a to ma doki chcel pre istotu poslať už na kolonoskopii. Ale som mu otehotnela tak som mu prešla cez rezpočet. Tak mi zobral ster aby boli boli výsledky aktuálne a nič sa tam nezhoršilo a napodiv sa zlepšilo🙂
Ahoj ja som prišla ako tehotná k mojej dr,vtedy som bola v 9tt...normálne mi vzala cytologiu...ale hneď na upozornila,že nejde brat zo zadu ale iba z predu..takže za mňa úplne ok..ani ma len nenapadlo uvažovať nad tým odmietnuť to...už sú aj výsledky všetko ok čo sa týka výsledkov na rakovinu,ale takisto vďaka tomu mi prišli tiež na infekciu..tak mi hneď dala liečbu vhodnú v 1trimestri
Mne robili aj pri prvom aj pri druhom teraz a vsetko ok.
@michaela_lalikova no len ja sa obavam ze ona nechce robit klasicky ster 😏 ale prave odobratie toho tkaniva pretoze hovorila ze to je na zistovanie rakoviny krcka.. nechapem preco mi to chce robit ked som tehotna 😞
@smutna21 mne to tiez mali robit, ale v nemocnici, chodim tam kazdeho pol roka, ale ked som tam volala tak mi povedali, ze teraz v tehotenstve mi to robit nebudu a ma sa to sledovat iba klasickym sterom...a az to aj bude chciet robit tak by som odmietla pretoze predtym ked mi to robili som velmi krvacala, len co som prisla autom domov som mala celu vlozku pretecenu a neviem si predstavit co by to bolo teraz v tehotenstve
ja som mala v 12tt , všetko ok , neni sa čoho báť .
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj,neviem,či je to bezpečné, len ti chcem povedať, že máš právo odmietnuť akékoľvek vyšetrenie.
Inak nechceš sa spýtať na riziko vyšetrenia doktora tu na koniku?