Ahojte, som veľmi smutná a zufala a prežívam hrozne peklo na duši, mám 25 rokov a synčeka už mám , teraz čakám druhé ( áno stalo sa nechránili sme sa, uzivala som lieky s ktorými som nemala otehotnieť no stalo sa) bývam v prenajme a sama to nedokážem utiahnuť som bez prace a priateľ ma pred týždňom opustil som 4 mesiace tehotná !! V takomto štádiu robia potrat iba v Holandsku ( kamarát by mi s týmto všetkým pomohol ale s dietatom mi pomôcť nechce iba takto mi chce pomôcť si to dať vziať) rodičom by som mohla kst bývať ale tam býva môj brat ktorý je bývalý závislák a robil mi celý život zo života peklo , neviem čo mám robiť som veľmi zufala a mám pocit že jediná možnosť je interupcia .
Aha, čiže ty si nedáš pozor ale to, že zavrazdis dieťatko ktoré za to nemôže to je u teba v poriadku?
A kolko stoji vycestovay do holandska a zaplatit si ten zakrok? Dokazes potom zot s vedomim, ze si sa vzdala svojho dietata?
Kamarát ktorý ti tak veľmi chce pomáhať s potratom je otec toho dieťaťa?
Potrat teba zaplatiť, musíš niekde prespať, cesta, to je celkom dosť peňazí. To všetko len tak zacvaka ten kamoš?
asi najlepsia volba je porodit a dat dieta na adopciu..ako je aj vysie pisane...vies,kolko parov caka na adopciu?urcite mu daj sancu,aby bolo milovane...
ak sa smiem opýtať, aké lieky si užívala? Hrozí, že by mohli poškodiť plod?
Skús sa poradiť tu:
https://alexisporadna.sk/
@jaass takáto výčitka a morálny lynč asi nikomu nepomôže, napriek tomu, že nemusíš/nemusíme byť bytostne stotožnené s interupciou. Autorka píše, že užívala lieky s ktorými nemala otehotnieť 🤔 Ak užívala psychofarmaká, kortikosteroidy, imunosupresíva, alebo určitý druh ATB, môže to mať fatálne následky pre plod....bohužiaľ, aj také sa v živote deje. Sama sa musí rozhodnúť.
Dieťa v 4 mesiaci je už hotový človiečik. Mám dve deti a vo štvrtom mesiaci som na ultrazvuku videla v oboch prípadoch malú miniatúrnu osôbku, ktorá mala nohy, ruky a tancovala o dušu. Naozaj si neviem predstaviť v tomto štádiu potrat, veď ho usmrtia, bude cítiť bolesť. Prečo to chceš urobiť? Veď to je strašné, protizákonné a kruté toto urobiť zdravému plodu - svojmu dieťaťu. To nesmieš urobiť. Vynos to dieťatko a uvidíš, že keď sa narodí, tak ho nikomu - na žiadnu adopciu nedáš a toto rozhodnutie nikdy neoľutuješ. Veď je veľa organizácii, ktoré ti pomôžu s bývaním, stravou atď. Oslov napríklad sociálnu kuratelu v mieste bydliska, pomôžu tebe aj tvojim deťom, sú rôzne centrá pre matky s deťmi, kde budeš môcť bývať, oblečenie tam ľudia nosia pre tie deti, stravu, hračky atď. proste pomáhajú týmto ženám. Pár rokov budeš žiť v skromnosti, ale všetko je lepšie ako vzdať sa svojho dieťaťa. Nemusíš hneď dávať svoje dieťa na adopciu, dnes je plno možností len treba vedieť na koho sa obrátiť. Kľudne mi napíš správu.
Napíš mi správu
Kks, ake ti vsetky robia vycitky..
Ked ti chce kamarat pomoct, tak to vyuzi, nechapem o com premyslas. Este ta adopcia je dobra vec, ale uz vidim, ked ho porodis, bude ti luto a nechas si ho :( a to urcite nerob, ked si si vedoma, ze na to nemas, urcite si ho nenechavaj pre seba.
Dat na adopciu je v tomto pripade lepsia moznost. V 4. mesiaci je uz dieta pomerne velke, ma vsetko, co ma mat, psychicky to nebude najlahsie. Ani adopcia nie, ale tam budes mat aspon dobry pocit, ze si niekomu pomohla.
Je to dosť neskoro, ak to chceš riešiť, tak už si mala byt na ceste, veľa času nemas
No ja ti teda neviem. Som proti potratom, ako žena ktorá mohla mať len jedno dieťa to vnímam asi inak ako ženy ktoré sa musia chrániť aby neotehotneli. Možno nie, neviem....Ale to je o inom.
Píšeš že kamoš by ti s tým pomohol, aj máte predstavu koľko by to stálo? Lebo keď ti chce pomôcť ísť na potrat do Holandska tak predpokladám že ti to chce asi zaplatiť a tie prachy by ti pomohli prvé roky života dieťaťa pokiaľ by si mohla ísť do roboty
@autorka budem zla, co nezvyknem, jedina moznost NKE JE interrupcia, hlavne, ked si uz v 4.mesiaci. kym bol chlap s Tebou, tak si na to nesla a teraz, ked ten chudak zdrhol, tak je zle a dietata sa chces zbavit?
Mozes dieta vynosit a dat na adopciu...
A mas pracu?
A to co je za chuja kamarata, ked tolke prachy vie/chce dat nazabitue dietata, to kludne nech Ti da, ked chce a Ty si urob s nimi to, co chces, teda...prve mesiace s babom zvladnut.
@jamimo aj ja som uzivala lieky, s ktorymi sa neodporuca otehotniet. Ale hned, ako som zistila, ze som tehotna, som riesila s lekarom, kym nie je vyvinuta placenta.
Ak to dieta chcela, kym bol frajer s nou, tak to hadam riesila. Toto je podla mna taka poznamka, aby nevyzerala ako najvacsia hyena, ktora len tak chce potrat v 4.mesiaci. predstavuje si to ako Hurvinek valku.
@zuzanockamt pochybujem .veď ma ešte cca 2 mesiace čas . Prípadne ,ak to nestihne ,stále sú krajiny ,kde sa ,UPT robí aj v neskorších mesiacoch ,tak sa bude informovať aj o nich . Keď už niekto čaká do 16-17tt .
Buď som napevno rozhodnutá s konám ,a behom pár hodín mšk všetko vytelefonovane a už len čakám na termín .....
Alebo sa na to vy..... A pripravujem sa na pôrod .
Ty si tu uz nepisala to iste dvakrat? Kamarat ti chce zaplatit cestu aj zakrok? Toto lacne nebude. Navyse si pisala, ze ti nema kto platit najom, ty mas ale aj vlastne dieta, co s nim? Nechces zahodit hrdost, vratit sa k rodicom, druhe dietat dat na adopciu a potom sa nejako vzchopit? Hlavne si nehladaj dalsieho chlapa…
@zafir01 aj toto je podľa mňa tá istá osoba
Ak si v 4. mesiaci a neschopná si zarobiť teraz na nájom sama (neviem z akých dôvodov - choroba?, neschopnosť si najst prácu?), skus urýchlene ten Amsterdam
no neviem, kamos ti zaplati UPT v amsterdame len tak? cesta, zakrok, to nebude 100 ani 500 €. do toho by som nesla ... to zavana pruserom.
pracujes? ci nie? niekde si pisala, ze frajer ta opustil a nezvladas ani platit najom ... hanba, nehanba, zbal sa k rodicom v prvom rade, nez sa zadlzis, mas aktualne narok na tehotenske? mas vyzivne na starsie dieta? ak to ozaj nepojde, zvaz radsej tu adopciu.
podla mna ten amsterdam je nerealny, to si nedokazes vybavit sama. btw - co potom? stale nebudes vladat platit najomne ... ci aj to kamos pomoze???
Prečo sa ti zdá, že jediná možnosť je potrat? Máš kopec iných možností, od uplne prvej, nechať si dieťa až po adopciu ci anonymny pôrod.
Nerozumiem ani tej logike, že "nedokázala by možno sa vzdať po pôrode dieťaťa" tak sa radšej vzdám skôr a dám ho zabiť 🙈🙈🙈🙈 to je co za riešenie?
A v prípade adopcie ci anonymného pôrodu ti budu ľudia aj vďační, lebo také dieťa ide okamžite do rodiny,keďže je právne voľné a je veľa čakateľov. Kamoška ma dieťa z takého pôrodu a stále vraví, že je vďačná tej žene, že sa tam rozhodla.
Dieta daj na adopciu . Zavolaj do najblizsieho detskeho domova tam ti povedia inštrukcie. A prečo nepracujes? Poznala som.jednu ženu z azylaku s dvoma deťmi a keď bola tehotna rozhodla sa pre adopciu. Pekne choď rodičom, na najom aj tak nebudeš mať.
A rovno chod aj na sterilizaciu.
Raz máš 25 r., raz 27 r... keď to je uz 4 m donosila by som ho a dala na adopciu.Zistuj si informácie v Alexis a choď s dieťaťom do krízového centra zbavis sa problému s podnajmom a uvidíš či bude ďalej.Ale je to na tebe Amsterdam bude drahy máš info koľko to stojí?čo hovorí budúci otec vie, čo plánuješ?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dieťa sa narodí a mizes ho dať na adopciu