Info o glukózovom teste

1sandricka1
20. aug 2020

Čaute baby idem si po radu, pondelok mam ísť na glukozovy test, tiež vám kázal doktor vypiť ho doma a o 2hod prísť? Lebo čítala som tu že sa to ma piť u Dr ale mne kázal doma to vypiť 🤔.

zuzkablazejka
20. aug 2020

Záleží od gynekológa. Ja som pila u neho a čakala tam bez "pohnutia" , jedna sestra pila doma a potom prišla na krv, druhá sestra pila u lekára a poslal ju na prechadzku 🤷‍♀️

s_a
20. aug 2020

urob tak, ako ti nakázal lekár ;) každý má svoje postupy

stanulienkat
20. aug 2020

Cudne. Lebo prva vzorka ma byt nalacno. To nie je korektny test. To je dobry vychcalek.

helcanw
20. aug 2020

@1sandricka1 ja som pila doma, po hodine som prišla k nemu zobral krv a hotovo. Urob tak ako ti kázal lekár. Držím palce.

solinkarka
20. aug 2020

@stanulienkat není to čudné aj môj doktor to tak robí že sa pije v kľude doma a není jediný ktorého poznám

stanulienkat
20. aug 2020

@solinkarka a odkial vie vychodziu hodnotu? Ak by si mala nalacno setsakra vysoku hodnotu,tak potom pacient ani nema tu glukozu pit.

hailey1
20. aug 2020

@1sandricka1 urcite to nie je spravny postup. Prvy odber musi byt urobeny nalacno, druhy po hodine a treti po dvoch hodinach. Ak jedna z hodnot bude vysoka (napr.nahodou v mojom pripade presne ta nalacno, ktoru vam nevezmu), je potvrdena tehotenska cukrovka.

s_a
20. aug 2020

robia to takto aj v zahraničí, že žena doma vypije glukózu a príde len na jeden odber.. možno ten cukor kontrovali napríklad z krvi predtým.. tie hodnoty sa až tak líšiť podľa mňa nemôžu aj po par týždňoch

1sandricka1
autor
20. aug 2020

@hailey1 práve preto sa pýtam 🤔 tiež sa mi to zdá čudné no neviem..

1sandricka1
autor
20. aug 2020

@s_a no sak radšej som sa opýtala lebo som si myslela už že som ho zle pochopila..

silvicka247
20. aug 2020

@1sandricka1 ja mam tehu cukrovku a to vdaka tomu ze uz prvy odbet bol zvyseny 5,3 a konecny po dvoch hodinach 6,1 co je norma, takze kebyze si tu glukozu pijem doma a nevedia prvotne cisla tak mi z druhych len povie ze som ok a nic nemam

solinkarka
20. aug 2020

@stanulienkat no ja neviem prečo to tak niektorý robia ale každopádne nespochybňujem lekarov postup

hailey1
20. aug 2020

@1sandricka1 tak ako pisu dalsie baby, mne tiez vysla cukrovka z odberu nalacno... na 100% to nie je spravny postup. Ved pozri www.tehotenskacukrovka.cz - tam je to presne opisane, ako by to malo byt

miskamichalka
20. aug 2020

Divny postup. Berie sa 3x krv
1xna lacno, 2x po vypiti toho sladkeho humusu 3x hodinu po jeho vypitu.

livuska124
20. aug 2020

@silvicka247 veď ale ty si mala výsledky podľa mňa ok. Teda mne robil glukozovy test v tehotenstve priamo diabetológ a norma hodnoty nalačno bola do 5,5 a 2 hodiny po vypití glukózy je norma do 7,8. Teraz som to ešte googlila a ozaj všade píšu, tie normy tak ako uvádzam....alebo si mala aj iné problémy? Lebo tvoje výsledky boli podľa všetkého v norme.

silvicka247
21. aug 2020

@livuska124 praveze mne hovorili ze u tehotnej je norma do 5,1 ale zalezi ako to maju nastavene centra kde ti tie testy robia, ked som sla na kontrolu potom k diabetologovi tam som mala nalacno uz 5,1 s tym ze mam mat racionalnu stravu (ktoru vsak nie vzdy dodrzim ale meriam si glukomerom cukor a uz viem cca co mi sposobuje problem a co nie) a kontrola raz za mesiac tym ze som to nemala niak strasne tak ma extra nesleduju.

hailey1
21. aug 2020

@livuska124 pre tehotne zeny su ine normy cukru. Na lacno sa musi tehotna vojst do 5.1.

livuska124
21. aug 2020

@silvicka247
@hailey1 zaujímavé, že všade majú nastavené inak tie hodnoty 🤔 lebo tých 5,5 a 7,8 si pamätám, že mi vravel diabetológ

alexandra2468
21. aug 2020

Je to nezodpovedny lekar.
Jeho postup je nielen nespravny, ale aj nezodpovedny. Vysledky budu samozrejme tiez skreslene.

a_andrejka4
21. aug 2020

ja som mala ten test dnes, ta glukoza bola hnusna :D rano som prišla k lekarke zobrala mi krv z prsta, vypila som drink do 10 minút, po hodinke další odber a po ďalšej hodinke posledny odber a hotovo

hailey1
21. aug 2020

@livuska124 neviem preco, ale teraz chodim kazde dva tyzdne na kontrolu a stale mi prizvukuje to 5.1. Sto lekarov - sto nazorov. Co je vsak iste je to, ze OGTT ma iste zasady a zjavne sa niektorym lekarom nechce nimi zapodievat, tak si to zlahcuju. Nelieceny tehotensky diabetes ma podla mna dost vazne nasledky na to, aby sa na to vykaslali. Ale to je len moj nazor 🤷🏼‍♀️

silvicka247
21. aug 2020

@livuska124 a kedy si bola na glukozovom teste? Lebo mne spominala doabetologicka ze hodnoty sa menili a ze hodnoty u tehotnych zien maju byt ine ako u dospeleho cloveka, inak ked budem po porode a po 6 tyzdnoch pojdem na kontrolu tak hodnoty do 5,5 budu ok 😀 takze je to cele zaujimave preto sa uprimne niak extra nestresujem

karinka1986
21. aug 2020

@1sandricka1 to je divne pretoze ti moze zostat zle ak sa ti moc zsvihne cukor.. Toto som este nepocula

zuzanana_zuz
24. aug 2020

Toto pocujem prvy krat 🤷‍♀️ ja som nemohla ani odist sa prejst z cakarne ak by mi prislo zle. A najorv mi u lekara skontrolovali cukor na lacno ci nie je vysoky. Ak je vysoky ani sa glukoza pit nemoze

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre