Hrdlo krčka na 2cm v 25tt

2. máj 2020

Ahojte, pred pár dňami ma pustili z nemocnice domov , ležala som tam kvôli bolestiam. Pred prepustením ma prezrel lekár veľmi krátko len palpačne nie sonom s tým, že môžem byť prepustená .V prepúšťacej správe mám napísané, že hrdlo krčka má 2cm a je prakticky uzavreté.
Som 25 tt a všade pozerám ,že 2 cm dĺžka je málo.Doteraz na poradni bol stále neskrateny naposledy podľa sona 3.6cm.
Moj lekár ma vezme na kontrolu až o 2 týždeň.
Stretli ste sa s podobným nálezom a bol v poriadku ?

leniel
2. máj 2020

to sa ešte môže zmeniť, hlavne nestresuj. Ja som mala aj 1,5 cm len. hlavne že je uzavreté.

ankare
2. máj 2020

Neboj, podľa mňa to nie je zlý nález. Oddychuj a maj nohy co najviac vyložene, podlozenu panvu. Ak máš chuť, napíš tu na MK do skupiny Zdravotníci..., sú tam aj pôrodné asistentky. Držím palce!

autor
2. máj 2020

@ankare ďakujem pekne 🙂

autor
2. máj 2020

@leniel a mala si nariadený prísny kľudový režím ?

alzbeta812
2. máj 2020

Ja som mala v 29tt 2,8 cm v 30tt2,4cm a naposledy co mi merali po dvoch tyzdnach co som doma fakt ze len lezala tak som mala 3 🙂

autor
2. máj 2020

@alzbeta812 ja som mala 2cm po 6 dňoch v nemocnici kde som tiež len ležala :( prosím ťa, to si mala dĺžku podľa sona alebo len rukou ak ta vyšetroval?

ankare
2. máj 2020

Mne od 30.tt hrozil predčasný pôrod kvôli skoremu skracovaniu krčka a bola som otvorená. Týždeň som bola v nemocnici a doma som mala kludovy režim. Fakt som prísne ležala. No a rodila som 10 dní po TP, aj to sa malému nechcelo von. 😊 Ak sa Ti dá, ozaj poctivo dodržuj kludovy režim.

tinka308
4. máj 2020

Ahoj, mne sa začal skracovať krčok podľa sona som mala 3cm, ale kedze mam aj ine problemy isla som na vysetrenie k inému doktorovi, ktory ma vysetril ako teba len hmatom. Do spravy napisal 2cm a vraj je vsetko v poriadku. Zostala som z toho este viac mimo ako som bola.

autor
4. máj 2020

@tinka308 ahoj , ja som volala dnes opäť môjmu lekárovi, že či nemôžem prísť .Povedal ,že tento nález je úplne v poriadku keď ma 2cm nie sonom ,ale palpačne🤷‍♀️..tak tiež neviem.. asi to pustím z hlavy a budem dôverovať, že je to ok a prestanem čítať čo sa kde píše . Sama zbytočne stresujem potom 🥴

ankare
4. máj 2020

Len sa skus viac šetriť a fakt oddychovať. Vyložiť nohy, keď sa dá. Teda... ak nemáš staršie dieťatko už. 🤷‍♀️ Vtedy to nie je také ľahké...

autor
4. máj 2020

@ankare to budem určite 🙂 dieťatko ešte nemám, PN už som .Len som chcela vedieť či vôbec nič alebo prechádzka a sem tam niečo urobiť neuškodí🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre