Ahojte, pred pár dňami ma pustili z nemocnice domov , ležala som tam kvôli bolestiam. Pred prepustením ma prezrel lekár veľmi krátko len palpačne nie sonom s tým, že môžem byť prepustená .V prepúšťacej správe mám napísané, že hrdlo krčka má 2cm a je prakticky uzavreté.
Som 25 tt a všade pozerám ,že 2 cm dĺžka je málo.Doteraz na poradni bol stále neskrateny naposledy podľa sona 3.6cm.
Moj lekár ma vezme na kontrolu až o 2 týždeň.
Stretli ste sa s podobným nálezom a bol v poriadku ?
Neboj, podľa mňa to nie je zlý nález. Oddychuj a maj nohy co najviac vyložene, podlozenu panvu. Ak máš chuť, napíš tu na MK do skupiny Zdravotníci..., sú tam aj pôrodné asistentky. Držím palce!
@ankare ďakujem pekne 🙂
@leniel a mala si nariadený prísny kľudový režím ?
Ja som mala v 29tt 2,8 cm v 30tt2,4cm a naposledy co mi merali po dvoch tyzdnach co som doma fakt ze len lezala tak som mala 3 🙂
@alzbeta812 ja som mala 2cm po 6 dňoch v nemocnici kde som tiež len ležala :( prosím ťa, to si mala dĺžku podľa sona alebo len rukou ak ta vyšetroval?
Mne od 30.tt hrozil predčasný pôrod kvôli skoremu skracovaniu krčka a bola som otvorená. Týždeň som bola v nemocnici a doma som mala kludovy režim. Fakt som prísne ležala. No a rodila som 10 dní po TP, aj to sa malému nechcelo von. 😊 Ak sa Ti dá, ozaj poctivo dodržuj kludovy režim.
Ahoj, mne sa začal skracovať krčok podľa sona som mala 3cm, ale kedze mam aj ine problemy isla som na vysetrenie k inému doktorovi, ktory ma vysetril ako teba len hmatom. Do spravy napisal 2cm a vraj je vsetko v poriadku. Zostala som z toho este viac mimo ako som bola.
@tinka308 ahoj , ja som volala dnes opäť môjmu lekárovi, že či nemôžem prísť .Povedal ,že tento nález je úplne v poriadku keď ma 2cm nie sonom ,ale palpačne🤷♀️..tak tiež neviem.. asi to pustím z hlavy a budem dôverovať, že je to ok a prestanem čítať čo sa kde píše . Sama zbytočne stresujem potom 🥴
Len sa skus viac šetriť a fakt oddychovať. Vyložiť nohy, keď sa dá. Teda... ak nemáš staršie dieťatko už. 🤷♀️ Vtedy to nie je také ľahké...
@ankare to budem určite 🙂 dieťatko ešte nemám, PN už som .Len som chcela vedieť či vôbec nič alebo prechádzka a sem tam niečo urobiť neuškodí🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
to sa ešte môže zmeniť, hlavne nestresuj. Ja som mala aj 1,5 cm len. hlavne že je uzavreté.