Ahojte, viem, ze horuci kupel nie je povoleny v tehotenstve. Ako je to ale s horucou sprchou? Som v 26. tyzdni a doposial som si 2x tyzdenne dopriala dost teplu, az horucu sprchu. Dnes mi vsak ostalo akosi nevolno. Nechcem riskovat, len teda neviem, ci to bolo z tej sprchy alebo preto, ze mam od rana dost nizky tlak. Dakujem za rady.
@sunshine_18 ale bezne mavam normalny tlak.. nizky som mala len rano, potom mi bolo v pohode.. a ked mi ostalo nevolno, tak som si odmerala a zistila som, ze mam 101/62
Ja sa sprchujem takou horucou vodou kazdy vecer, az som z toho trosku cervena 😀 tiez by som sa asi nad tym mala zamysliet, ze v tehotnosti to nemusi byt ok 😅
Ja som sa celé tehotenstvo kúpala vo vani. Aj viac krát do týždňa. Pomahalo mi to na bolesti krížov
To nieje extra nizky tlak.ja mavam taky stale (aj nizsie) a poviem ti ze akurat som 23tt a ležím v horúcej vani 🤷🏻♀️ horúca vana ani sprcha niesu nebezpecne a uz vobec nie v tomto štádiu.v prvom trimestri sa neodporúča (ale to skor su extra horké ,ako ist do saunu,alebo termálnej vody).pri prvom som mala horúcu vaňu dva krat tyzdenne od prvého Trimestra a maly ma 3 roky 🤣
Nevidím dôvod ,prečo by si si nemohla dopriať horúcu sprchu ,prípadne vaňu.Nwodporuca sa to v začiatkoch ,lebo horúca voda rozširuje cievy ,zvyšuje tok krvi a zvyšuje riziko potratu .Teraz sa už potratu báť nemusíš.Skôr to môže byť problém skrz tlak ako skrz tehotenstvo.Tiez som sa bežne kúpala v horúcej vani
To som ešte nepočula. Ja sa sprchujem asi s takou teplotou vody ako keď sa sliepky obárajú.
ďakujem za rady a skúsenosti.. trošku ma vystrašilo, keď mi včera ostala nevoľno a nikdy predtým sa mi to nestávalo...
@lenuska9999 aj mne to pomaha.normalne to potrebujem.preco sa nesmie?
@bessdonna neodporúča sa v začiatkoch ako bolo písané vyššie. Ale v priebehu tehotenstva sa ženám neodporúča horúca voda alebo sauna v podstate len z toho dôvodu, že v tehu zvyknú mat ženy nižší tlak, tak aby náhodou žena neomdlela. Inak to nemá ako uškodiť. Ja som bola napr aj v 9. Mesiaci sa kúpať v termálnom kúpalisku v Maďarsku
Ahoj, ja som druhýkrát tehotná a dávam si horúci kúpeľ. Pri prvom to nebol problém a ani pri druhom. Ja proste vanu musím mať, to je jediný relax.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak ono to je celkovo zly nápad dat si pri nízkom tlaku horúcu sprchu 😃logicky..