Hmotnosť v 25 týždni

dufka31
27. nov 2012

Ahojte baby!
Neviem ci existuju take studie, ale viete mi niektora povedat kolko vazi asi cca v 25TT placenta a plodove obaly a plodova voda? Babatko by malo mat priemerne 734g-je to na moj 24TT a 4 den- a vaha babatka sa pohybuje v rozmedzi na tento tyzden 498g-977g. A okrem placenty,plodovych obalov, babatka a plodovej vody by som chcela vediet o kolko percent drzi telo viac vody a o kolko sa zvysil objem krvi. Lebo nie vsetko co priberieme je len tuk a tukove vankusiky, ale chcela by som vediet kolko co vazi za polkou tehotenstva. Na internete som nasla len toto, ale to je vlastne na konci tehotenstva : Tu sú niektoré údaje, aby ste mali predstavu o tom, koľko čo priemerne váži:
Dieťa pri narodení približne 3,3kg
Placenta 0,7kg
Plodová voda asi 0,8kg

A čo ostatné dve tretiny zvýšenia hmotnosti?
Svalové vrstvy maternice (maternica) 0,9kg
Zvýšený objem krvi 1,2kg
Prebytočné tekutiny v tele 1,2kg
Vaše prsia 0,4kg
Uložený tuk, aby ste mali energiu pri dojčení 4kg su to odhady co som nasla na nete ak viete niekto nieco ine napiste. Ale to plati len pre tie co priberu len 10-13kg.
Dakujem za odpovede a tesim sa na diskusiu. 🙂

xlucia
27. nov 2012

@dufka31 to ti je naco?? studie asi neexistuju. inak pribera zena, ktora mala vychodziu hnotnost 55 kg, a inak a inym tempom ta, ktrora zacinala na 80 kg. vseobecna norma predpoklada pribratie cca 12 kg, co je ale velmi relativne. ked bola moja mam tehu, dr. jej nadaval ked pribrala 9 kil, ze je to privela. su zeny ktore aj teraz priberu 9 kil a po porode vacsina ostane na nich a su zeny, ktore priberu aj 20 kil a pol roka po porode nevies ze rodily. proste si to telo ziada

nibocka
27. nov 2012

ja som dnes zacala 26tt a mam nase min. +12kg. doma sa nevazim takze neviem kolko som pribrala od minulej poradne. a to este nie su zapocitane kila, ktore som schudla pocas prvych troch mesiacov. ked ratam aj tie tak spolu je to min.+17kg.

kholka
29. nov 2012

Ahojte, ja som teraz 24+4 a oproti pôvodnej vahe mám naviac o 5 kg, babo malo v 23 tt 540g, ale uz určite váži viac. Koľko presne tvoria teraz ostatne zložky hmotnosť neviem, ale myslím, že je dôležité hlavne sa cítiť dobre a veľmi to neriešit. Žiadny hmotnostny extrém asi nie je dobry, ani smerom hore ani dole. Priemer je asi tých 12-16 kg myslím.

renka0110
4. dec 2012

mi sme mali v 24t. 620 g a teraz v 26+5t. máme 990g

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre