prisim vas dnes som bola na poradni a doktor mi povedal ze hlavicka nieje rovnomerna telicku ze je malicka. a nic viac k tomu a ze za tyzden sa vidime. prosim vas kto ma s takym skusenosti a co to znamena je to nejaka porucha alebo neviem co. dakujem pekne ☹
pytala som sa, ale vravel ze na druhy tyzden sa porozpravame ze nechce robit unahlene zav.tak neviem ale nahnal mi velky strach.. 😖 dufam, ze vsetko bude ok
http://lekarske.slovniky.cz/lexikon-pojem/mikro...
Ale vobec to byt nemusi, sono je nepresne, preto ta lekar nechcel strasit a pozrie sa na to o tyzden.
no on nic o kolko,ale sestricka spomínala ze o tyzden, alebo tak nejak, tak neviem. uvidime na druhy stvrtok.. 😉
@miinnyy - jejda len o tyzden, to nic neznamena a preto ta ani nechceli viacej strasit. Max mal cely cas o tri tyzdne mensie brusko a aky je dnes z neho chlap 🙂 Uplne zdrave babo. Aj tak su to len odhady.... staci mm inak odmerat... fakt sa neboj.
@miinnyy to je pre lekarov typicke nieco si zamrmle popod nos akoze sa uvidi a tebe nic nepovie treba dobiedzat a pytat sa ja som nikdy neodisla bez toho aby som nedostala odpoved ktoru potrebujem a to z toho dovodu aby som sa neuzierala doma. Tie merania su len take orientacne zalezi aj od neho ako hlavicku vyznacil keby si isla k inemu tomu sa moze zdat ze je velkost normalna fakt treba vydrzat do dalsej kontroly a nic si z toho nerob este take nejasne vyroky do konca tehotenstva zazijes 😉
Dakujem. ked citam vsetko to tak je mi uz lepšie🙂 dakujem vam pekne za povzbudenie...
nestresuj mne zas vraveli ze maly ma obrovsku hlavicku ja som v strese panika ze jak to porodím a nakoniec mal hlavicku najmensiu s mojich 3detí obvod hlavy 32cm tí dvaja mali m35cm 35,5cm
Budem sa snažit... nic mi neostava, len verit, ze moje mimco je v tom naj. poriadku... 😀 😀 😀
kujem
Neboj se, já jsem v 38 týdnů těhotenství a doktor mi řekl, že má malý velkou hlavičku oproti tělu. Rozdíl byl tři týdny, nic víc neřekl, tak jsem hledala na internetu a tam jsem našla slovo hydrocefalus... měsíc hrůzy a obav a když jsem šla za měsíc na ultrazvuk, tak říkal, že je to genetické, že mám větší hlavu já i partner a že kdyby měl obavy, že je to něco vážného, tak by mě hned poslal na ultrazvuk na specializované pracoviště... ale ten měsíc hrůzy, co jsem si prožila🙂 A u Tebe to určitě bude v pořádku...
@anjelicek26 ahoj doktor mi povedal, ze je spomaleny rast mozgu oproti telicku. a poslal ma dalej velmi sa bojim coho sa mozem obavat prosim porad mi. lebo uz som uplne z toho hotova.
@miinnyy - hadam sa to nepotvrdi, hore som ti dala link na mikrocefalus, skus si o tom viacej precitat. Tusim aj tu na konikovi je maminka, co ma take dievcatko a je dnes v poriadku.
@anjelicek26 takze to sa da aj nejak liecit, alebo ako... pozriem si
@anjelicek26 a nevies nahodou kto je ta mamicka aby som sa s nou spojila? dakujem 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miinnyy no na to si sa mala spytat hned doktora,kym si tam bola ...