Dnes mi to povedal dr. na poradni. Začala som 29 týždeň. Keď som sa ho spýtala, čo to znamená a čo má na to vplyv, tak povedal len, že už je dieťa väčšie. Ale som z toho trochu rozrušená. Viete mi o tom povedať viac? S čím to súvisí, že je hlavička vyššie alebo nižšie? Máte s tým skúsenosť?
moj bol nizsie tiez a nakoniec sa mu von nechcelo,, neboj, urcite je vsetko ok, tym ze je tazsie, tak je nizsie, gravitacia,,, 😉 cim je tazsie tym je nizsie a viac moze tlacit na krcok, ale ked nie si na rizikovom, a nie si otvorena, tak sa bat nemusis,,, 😉
Lenže z môjho doktora nikdy veľa nevysúkam. Na túto otázku mi odpovedal až keď som sa ho to spýtala druhýkrát. A ani som nevedela, čo sa spýtať, nechcela som tam byť ako hysterka s otázkami: čo to znamená, z čoho to je? prečo má tu hlavičku takto? veľa otázok a zároveň som nevedela podať tú, ktorú by bola trefná.
@jezibosorka nie, nei, otvorená nie som. Krček bol uzavretý.
@verbe - hrozi predcasny porod? Otvaram sa? To by boli tie spravne otazky. Hlavicka bude postupne klesat, zakotvi sa, len to nesmie byt prilis rychlo a prilis skoro..
@verbe no ked ta nechal odist domov, a nevravel ti nic o hospitalizacii, tak sa netrap, kedy mas dalsi termin u neho?
@anjelicek26 Tak tieto ma vôbec nenapadli🙂 Sôr som si pripadala, že by som len hapkala a nevedela nič plodné vysloviť. Akurát: čo má na to vplyv? A k tomu mi odpovedal vyššie spomenuté. A kľudový režim.
@verbe moj syn bol v 19tt tak nizucko, ze lekar na sone takmer nebol schopny zmerat hlavicku, lebo jednoducho tam uz ultrazvuk nezasahoval, musel pouzit 3D sono a az potom to ako-tak nameral ... no a o par dni po tom sone som bola hospitalizovana kvoli bolestiam v nemocke ako hroziaci potrat ... no nic sa nestalo, maly sa narodil 3 dni pred oficialnym terminom ... ale celu dobu bol proste nizko a otoceny dole hlavou stale - bola som na PN od toho 19 tt az do konca a ku koncu mal problem hlavne moj mechur - kazdych 10-15 minut na WC-ku
@jezibosorka o 3 týždne. ten kľudový režim mám už od minulej poradni (tiež pred 3 t.), no to kvôli tvrdnutiu brucha. a teraz zase toto:/
u nás bolo, že hlavička nízko. jediné negatívum boli tlaky na mechúr takže som chodila stále hore dole na wc. rodila som 8 dní po termíne a nie a nie sa otvoriť. rozhodujúce je ako vyzerá krčok, treba sa opýtať na to. pokial sa neotvára, je to asi ok.
@zuzanockamt ako si dodržiavala režim, čo sa týka námahy. aktivít? Veď moje dieťa bolo ešte minule koncom panvovým otočené a teraz už takto sprudka dole hlavou a ešte aj nižšie.
@verbe moj syn bole dole hlavou stale a uplne nizucko tiez ... rezim taky normalny - nic tazke nedvihat, nenamahat sa velmi, znizit stres - preto som chcela ostat silou-mocou na PN a ziadny sex ... no krcok som mala v poriadku
@verbe podľa mna ťa nechce zastrašiť...čokoľvek sa môže stať,každá žena je iná,tak ako aj každý organizmus.jednej to môže niečo spôsobiť,druhej nie,takže veľa oddychuj a hlavne nestresuj 🙂
ja som čakala dvojičky,stresovala som už v 16 tt,ked mi lekárka povedala,že jedno bábätko je hlavičkou dole.práve sme išli do Tatier,sa ma opýtala,či tam musím ísť 😒
nakoniec som sa dočítala,že to že je dole,nemusí nič znamenať,bolo dole a hotovo,nakoniec som to bez problémov,potiahla do 36 +3 a aj to sa im nechcelo ísť vonku,ale už museli,lebo som mala málo plodovky.
takže hlavne kľud a pozitívne myslenie
@verbe tak sa neboj, vsetko ok, keby bolo nieco zle, by ta dal na rizikovu poradnu, ja som mala kludovy rezim,koli malo vody, a nakoniec,ked voda praskla, tak jazierka vsade za mnou boli, vody a vody, drzim palce, zbytocne sa prilis nezatazuj a uzivaj si kym si mozes pospat,kedy chces, coskoro sa to zmeni 😅
Ahoj. Ja mám tiež problém ako ty. Bábo mám veľmi nízko, tlačí sa mi na krčok, ktorý mám skrátený, ale neotváram sa. Mám nariadený kľudový režim. Určite viac oddychuj a nestresuj 🙂 Veľa mamičiek malo bábo nízko a dokonca mali krčok aj otvorený a prenášali 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@verbe - moja pytaj sa lekara. A ak ti to neda spavat - tak mu rano zavolaj. Nikto z nas ten ultrazvuk nevidel, ani vysetrenie nerobil. Moze to znamenat cokolvek.