Hlavička je trochu nízko

verbe
16. máj 2012

Dnes mi to povedal dr. na poradni. Začala som 29 týždeň. Keď som sa ho spýtala, čo to znamená a čo má na to vplyv, tak povedal len, že už je dieťa väčšie. Ale som z toho trochu rozrušená. Viete mi o tom povedať viac? S čím to súvisí, že je hlavička vyššie alebo nižšie? Máte s tým skúsenosť?

anjelicek26
16. máj 2012

@verbe - moja pytaj sa lekara. A ak ti to neda spavat - tak mu rano zavolaj. Nikto z nas ten ultrazvuk nevidel, ani vysetrenie nerobil. Moze to znamenat cokolvek.

jezibosorka
16. máj 2012

moj bol nizsie tiez a nakoniec sa mu von nechcelo,, neboj, urcite je vsetko ok, tym ze je tazsie, tak je nizsie, gravitacia,,, 😉 cim je tazsie tym je nizsie a viac moze tlacit na krcok, ale ked nie si na rizikovom, a nie si otvorena, tak sa bat nemusis,,, 😉

verbe
autor
16. máj 2012

Lenže z môjho doktora nikdy veľa nevysúkam. Na túto otázku mi odpovedal až keď som sa ho to spýtala druhýkrát. A ani som nevedela, čo sa spýtať, nechcela som tam byť ako hysterka s otázkami: čo to znamená, z čoho to je? prečo má tu hlavičku takto? veľa otázok a zároveň som nevedela podať tú, ktorú by bola trefná.

verbe
autor
16. máj 2012

@jezibosorka nie, nei, otvorená nie som. Krček bol uzavretý.

anjelicek26
16. máj 2012

@verbe - hrozi predcasny porod? Otvaram sa? To by boli tie spravne otazky. Hlavicka bude postupne klesat, zakotvi sa, len to nesmie byt prilis rychlo a prilis skoro..

jezibosorka
16. máj 2012

@verbe no ked ta nechal odist domov, a nevravel ti nic o hospitalizacii, tak sa netrap, kedy mas dalsi termin u neho?

verbe
autor
16. máj 2012

@anjelicek26 Tak tieto ma vôbec nenapadli🙂 Sôr som si pripadala, že by som len hapkala a nevedela nič plodné vysloviť. Akurát: čo má na to vplyv? A k tomu mi odpovedal vyššie spomenuté. A kľudový režim.

zuzanockamt
16. máj 2012

@verbe moj syn bol v 19tt tak nizucko, ze lekar na sone takmer nebol schopny zmerat hlavicku, lebo jednoducho tam uz ultrazvuk nezasahoval, musel pouzit 3D sono a az potom to ako-tak nameral ... no a o par dni po tom sone som bola hospitalizovana kvoli bolestiam v nemocke ako hroziaci potrat ... no nic sa nestalo, maly sa narodil 3 dni pred oficialnym terminom ... ale celu dobu bol proste nizko a otoceny dole hlavou stale - bola som na PN od toho 19 tt az do konca a ku koncu mal problem hlavne moj mechur - kazdych 10-15 minut na WC-ku

verbe
autor
16. máj 2012

@jezibosorka o 3 týždne. ten kľudový režim mám už od minulej poradni (tiež pred 3 t.), no to kvôli tvrdnutiu brucha. a teraz zase toto:/

shira_
16. máj 2012

u nás bolo, že hlavička nízko. jediné negatívum boli tlaky na mechúr takže som chodila stále hore dole na wc. rodila som 8 dní po termíne a nie a nie sa otvoriť. rozhodujúce je ako vyzerá krčok, treba sa opýtať na to. pokial sa neotvára, je to asi ok.

verbe
autor
16. máj 2012

@zuzanockamt ako si dodržiavala režim, čo sa týka námahy. aktivít? Veď moje dieťa bolo ešte minule koncom panvovým otočené a teraz už takto sprudka dole hlavou a ešte aj nižšie.

verbe
autor
16. máj 2012

@shira_ ten je uzatvorený. To am dosť upokojilo.

zuzanockamt
16. máj 2012

@verbe moj syn bole dole hlavou stale a uplne nizucko tiez ... rezim taky normalny - nic tazke nedvihat, nenamahat sa velmi, znizit stres - preto som chcela ostat silou-mocou na PN a ziadny sex ... no krcok som mala v poriadku

poleva
16. máj 2012

@verbe podľa mna ťa nechce zastrašiť...čokoľvek sa môže stať,každá žena je iná,tak ako aj každý organizmus.jednej to môže niečo spôsobiť,druhej nie,takže veľa oddychuj a hlavne nestresuj 🙂
ja som čakala dvojičky,stresovala som už v 16 tt,ked mi lekárka povedala,že jedno bábätko je hlavičkou dole.práve sme išli do Tatier,sa ma opýtala,či tam musím ísť 😒
nakoniec som sa dočítala,že to že je dole,nemusí nič znamenať,bolo dole a hotovo,nakoniec som to bez problémov,potiahla do 36 +3 a aj to sa im nechcelo ísť vonku,ale už museli,lebo som mala málo plodovky.
takže hlavne kľud a pozitívne myslenie

jezibosorka
16. máj 2012

@verbe tak sa neboj, vsetko ok, keby bolo nieco zle, by ta dal na rizikovu poradnu, ja som mala kludovy rezim,koli malo vody, a nakoniec,ked voda praskla, tak jazierka vsade za mnou boli, vody a vody, drzim palce, zbytocne sa prilis nezatazuj a uzivaj si kym si mozes pospat,kedy chces, coskoro sa to zmeni 😅

lola77
16. máj 2012

Ahoj. Ja mám tiež problém ako ty. Bábo mám veľmi nízko, tlačí sa mi na krčok, ktorý mám skrátený, ale neotváram sa. Mám nariadený kľudový režim. Určite viac oddychuj a nestresuj 🙂 Veľa mamičiek malo bábo nízko a dokonca mali krčok aj otvorený a prenášali 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre