Hemeroidy v druhom trimestri

buzz5
2. júl 2020

Ahojte momentálne som iba začala 2trimester a začala som mať problém s hemeroidmi. Stolicu mam pravidelnú každý deň, vždy po stolici sa idem aj osprchovať no aj tak vždy vyjdu von hemeroidy. V noci to vždy ustúpi no ako idem na veľkú potrebu ďalší deň vráti sa to, poraďte co by mi pomohlo?

kiki23
10. aug 2020

@buzz5 Ahoj ja som 24tt a mám to isté. Ani ma nebolia, wc mám tiež pravidelne každé rano a vždy po veľkej vybehnú. V piatok mám poradňu tak poviem dr. Ty si to ako zatiaľ poriesila?

buzz5
autor
11. aug 2020

@kiki23 kúpila som masť PreparationH ta je vhodná aj pre tehotné a voľnopredajna, zatiaľ to nezmizlo ale aspoň to neboli, lebo po každej stolici zase vyjdu. Asi 2dni som vynechala masť lebo sa to zlepšilo no ptoom sa to zhoršilo ešte viac ako predtým takže teraz už nevynechavam, dávam ráno večer po veľkej potrebe, pripadne ak cítim ze ešte treba aj medzitým.

kiki23
11. aug 2020

@buzz5 ja som dnes hovorila aj gyn o tom a ona nič, že v lekárni mi na to niečo dajú 🤷 mám hemostop a dávam si aj obklad z dubovej kôry. Tak snáď sa to aspoň nezhorší keď už nič iné.

jana2518
18. aug 2020

@kiki23 Ja som nimi trpela aj pred tehotenstvom a mám celkom kvôli tomu obavu z pôrodu, dávam si velky pozor na stolicu aby som nemala zápachu. Lebo keď som mala zápchu a tlačila tak hneď krv, neviem si predstaviť čo sa stane keď budeme rodiť však ten tlak je tak 100xkrat väčší. Neviete o niekom kto rodil už s hemeroidmi, či to celé nedopraska pri pôrode?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre