Potrebujem radu, pisala som aj do starsich diskusii, ale tam uz nikto neodpoveda. V 6tt mi diagnostikovali velky hematom, od vtedy som mala tmavo hnede spinenie. V 11tt ho uz na sone nebolo vidiet a aj spinenie prestalo, ale len na 5 dni. Teraz som v 13 tt a stale spinim , ale teraz takym zlto-bezovym vytokom ☹ . Podla sona je vsetko ok, tak preco stale spinim? Stalo sa to aj niektorej z vas? Lekar ma este nastrasil, ze kazde spinenie je zle a este stale mozem potratit aj v 2 trimestri 😢 . Stale, ked idem na WC mam velky strach co ma tam caka ☹ . Dakujem za kazdu skusenost.
@hanka1111 dakujem ti za odpoved trosku si ma ukludnila, ale sama asi vies, ze vzdy ked nieco najdes na toaletnom tak je to nenormalny stres aspon u mna 😒 . Ja som mala tiez velky hematom v 6tt bol ovela vacsi ako babo, ale postupne sa vyplavil a uz dva tyzdne tam nie je. Uz ma trapi, len to take karamelove spinenie. Nie je caste, ale aj tak ☹ .
@nescafe28 ja som mala tiež hematóm, cca. 8tt a bola som s ním aj hospitalizovaná. Potom sa to ukľudnilo, ale nakoniec som aj tak skončila na dlhodobej PN kvôli zápalu obličky, potom zase tvrdnutiu brucha. Tiež ma mudra stále strašila, vyhrážala sa predčasným pôrodom a pod. Ale zvládli sme to. No špinenie sa objavilo hocikedy v priebehu tehotenstva. Napr. po vyšetrení vnútorným utz, asi ma mudra zranila, tak mi tiekla troška krv. Potom som sa jej na to pýtala, tak hovorila, že maternica je silno prekrvená, kľudne môže prasknúť nejaká drobná cievka, či žilka len tak sama odseba a tá spôsobí špinenie. No poviem ti, neustály stres a strach... Ale to patrí k tehotenstvu a rodičovstvu. Pocitu strachu o maličké sa už nezbavíš 😵 Prajem všetko dobré a hlavne veľa oddychuj, ak sa dá. 😵
@nescafe28 Ahoj, ja mam tiez od 6tt hematom, a uz mi aj zmizol a uz sa mi objavil aj dalsi. ale ja som uz aj 2 tyzden v nemocnici, bo som zacala velmi krvacat. ale baby je v poriadku, mne vsetci dr. povedali, ze ked hematom neohrozuje baby, tak sa nemoze nic stat .... drzim palceky a hlavne nestresikuj
@nescafe28 mne sa to tiež objavovalo tak ako tebe, napr. 4 dni bolo úplne super potom som tri dni špinila, potom zasa nič deň dva a znovu. ešte som si spomenula, keď som o tom špinení povedala na poradni, tak doky mi ešte preventívne predpísala duplaston 3x1 do 20tt. Ja som v podstate celý prvý trimester a časť druhého len špinila a 2x som silno krvácala 😝 našťastie teraz je to ok, aj keď mám pre zmenu magnezko na tvrdnutie bruška.
Mňa to špinenie vždy vystrašilo, bála som sa čo bude...a aj teraz keď idem na vecko sa bojím, že čo zase objavím 😝 ale snáď to už bude OK. držkajte sa 😉
@nescafe28 ahoj, ja som špinila skoro celé tehotenstvo. Tiež som sa bála ísť na záchod, že čo bude. Nakoniec som aj ležala v nemocnici, ale dopadlo to dobre.
Tiež mi doktor tvrdil, že akákoľvek krv sa objaví, mám ihneď utekať do nemocnice. A tak aj bolo, raz som mala kvapku krvi, strašný stres, utekala som do nemocnice a tak na mňa pozerali ako na splašenú kozu..lebo že všetko v poriadku. O týždeň sa to zopakovalo, znova som šla a už som bola vraj otvorená na 2 cm. To som bola v 29. týždni. Tak si ma tam nechali, napichali magnéziom a o týždeň pustili domov. Nakoniec som porodila o deň neskôr ako bol termín. Môžeš mať aj streptokoka v pošve, ten niekedy spôsobuje špinenie, zvyknú sa pozerať, či sa neodlupuje placenta alebo niečo podobné. Upokoj sa, bude to dobré.. 😉
@nescafe28 - zlto-bezovy vytok je kvasinkova infekcia, na ktoru treba vkladacie tablety alebo krem, kazdopadne ist na ster. Zvysene mnozstvo vytoku - bieleho normalneho - je v tehu bezne = normalne, nemalo by to zapachat, palit, svrbiet.
Prestan sa tolko bat, hematom sa vstrebal, toto je normalne, mozes mat prinajhorsom nejake kvasinky, treba si davat pozor, cim sa umyvas a sex s kondomom iba, aj tak niektore zeny kvoli zmenenemu ph maju vytoky takmer cele tehu. Ale to nesuvisi s rizikom potratu!
@anjelicek26 dakujem za ukludnenie v pondelok budu vysledky z vyteru. A sex nemame od toho krvacania vobec a z toho stresu ani nan nemam velmi chut 😀
@nescafe28 - vela tehuliek beha cele tehu s intimkou, lebo sa to inak neda... skus sa ukludnit, urcite to uz bude v poriadku 😉
@nescafe28 ahoj, nie som este doma,ale od stvrtka som zmenila nemocnicu, som v blave teraz,lebo u nas to bolo uz nehorazne, ani lieky nam nedavali, nic ... kaslali na nas, hematom este mam 42x25mm,ale uz je to ovela lepsie ako bolo, babatko krasne rastie, vsetko mame tak ako ma byt
a ty ako? vsetko ok?
podla mna to nemas spinenie ale tehotensky vytok... usudzujem podla farby, ktoru si opisala....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nescafe28 ahoj, aj ja som mala okolo 13tt veľký takmer 6cm hematóm, tiež som špinila do nejakého 16tt dosť silno, potom už na uzv hematóm nebol ale aj napriek tomu, som mala taký výtok ako ty cca ešte týždeň-dva. Potom to našťastie prešlo. Ale verím ti, pri tomto stave nikdy nebudeš kľudná, to sa nedá, ale nemysli na to, že sa stane niečo zlé, musíš sa hlavne naladiť na pozitívnu vlnu a veriť tomu zázraku v brušku. Držím palce 😉