Ahojte, hlavne tehuľky, ktoré majú silné nevoľnosti, ako ste zvládli glukózový test v tehotenstve? Ozaj si neviem predstaviť deň, keby som sa ráno hneď po zobudení nenajedla, býva mi zle aj počas dňa. Malá som ho v provom tehotenstve, ale celé tehotenstvo som mala ukážkové a teraz čistá katastrofa. Test som mala najlepšie výsledky, chcem vedieť vaše skúsenosti. Ďakujem pekný deň.
@veronikaszabova rozmýšľala som aj nad tým, ale nechcem ozaj nič zanedbať, tak ale asi budem musieť, ďakujem za radu 🙂
@klaudia_kaja ahoj, ja by som tento test určite neodmietla, ak by si mala cukrovku, tak by to mohlo mať pre bábätko dosť zlé následky... Určite by mi to za to nestálo... Ja som sa testu bála, každý ma strašil aké je to nechutné, ale vôbec to nebolo také strašné... Vydržala som, ak ti bude zle, zväčša majú v týchto ambulanciách aj ležadlá, zaklop na sestričku... Ja by som to minimálne skúsila, ak sa povraciaš, test sa končí.. Možno ťa to prekvapí ako mňa... Mysli na zdravie svojho bábätka, myslím, že nič nie je viac
@ladybug138 tak počula som, že kedysi neboli potrebné takéto zásahy do organizmu .. prvykrát som ho absolvovala a zvládla som to, vôbec sa toho nebojím nebolo to ani hnusné ale trápi ma ze to je nalačno a musím kôli tomu cestovať hodinu autobusom a tie nevoľnosti skoro ráno hlad tak ma to desí
Ja som počas tehu nemala ťažkosti ani nevoľnosti a aj tak keď mo robili po hodine som vygrcala tu vodu takze max keď tak aj ty vygrcas nemusela som druhý krát ísť len som to mala zapísané že som absolvovala a hodnoty testu 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@klaudia_kaja tak ho odmietni a hotovo.
Nikto ta nemoze donutit ho absolvovat.