Glukózový test v tehotenstve - skúsenosti

christin1280
18. jan 2021

Ahojte dnes idem na ten glukozovy test nalačno už teraz mi je zle od hladu 😳😂 dá sa to zvládnuť ? Veľmi sa bojím že sa tam povraciam 😔

jabuducanevesta
18. jan 2021

neboj nepozvracias,,, ja som si to tiez myslela, dokonca som cele tehu sladke nemohla ani citit a toto bolo fakt sladke, ale napr potom som sa dopocula, ze niekde dovolia do pohara si priliat citronovu stavu, potom to uz vraj ide lepsie, skus...ked to nedas na prvykrat, pamataj, zajtra si tam zas,,,

christin1280
autor
18. jan 2021

@jabuducanevesta ja som teraz čítala že sa nemôže piť nič predtým a ja sprostá kávu som si dala predchvilou..včera večer som si merala cukor mala som ho dobrý ..teraz neviem myslíte že to môže nejak ovplyvniť výsledok? 🙈🙈

janynyna
18. jan 2021

Pre istotu im povedz,, že si si dala kávu. Ale neboj zvládne to. Není to nič hrozné 😀

miiriaam
18. jan 2021

@christin1280 je to v pohode, nic mi to neurobilo.. Ale ked uz mi spravili odbery a vsetko a sla som sa najest, tak som odpadla... asi by bolo lepsie ist s doprovodom..

christin1280
autor
18. jan 2021

@miiriaam preboha.. ja som to už vypila mne to aj chutilo ja som taká smädná bola že mi jedno bolo .. ale začína mi byť dosť nevoľno neviem ako to dám toto čakanie

miiriaam
18. jan 2021

@christin1280 ja som bola s priatelom.. Vypila som to doma, sla tam na odbery po 2hodinach a potom odpadla v aute

hennyinnsbruck
18. jan 2021

U nas to zarábali také sladko kyslé.. Jaj nezabudnem ako mi aj malo bolo také dobre to bolo 😂😂😂😂

Neboj das to nemysli na to

sandra151
18. jan 2021

Baby ale to by ste sa hneď potom mali najesť. To vám sestrička nekázala? Lebo inak cukor prudko klesne a odpadnete. Ja si mám brať na testy aj jedlo so sebou.

floren
18. jan 2021

@christin1280 ja som išla a ešte aj sestrička zaspala, tak do 11 som čakala, no potom hneď muž volal kamošovi, čo majú reštauráciu a hneď ma čakal obed

kiki68
18. jan 2021

Da sa to zvladnut, u nas dostanes zarobene nieco a chuti to ako sankvik. Mne to chutilo a vypila som to bez problemov. Dalo sa to vydrzat a vezmi so nieco so sebou, po tych dvoch hodinach si hned daj nieco zjest pred tym nez odides domov. Aby si nemala tocaky alebo tak.

sandra151
18. jan 2021

Fuj ja idem 12.2 ale teda sa vôbec neteším.
Mne je zle len z odberu. A nie ešte toto k tomu :(
Koľko je toho 0.5l ?

lucinka1988
18. jan 2021

@christin1280 úplne normálne vyšetrenie, kebyže si ešte pred prvým tehu nečítam všelijaké subjektívne a skreslene diskusie na nete, ani by som nad tým neuvažovala. Pre mňa bola tá glukóza príjemná sladká voda, ktorú som vypila na 1x, ešte ma to aj zasýtilo. Veď raz za rok sa dá vydržať 2 hodiny bez jedla a pitia. Pre mňa bolo najhorsie to 2 hod čakanie. Inak uplná pohoda.
Zobrala som si so sebou niečo pod zub, hneď po skončení odberov mi kázala sestrička, nech sa najem a skontroloval, či som ok, či mi nie je zle. Nič mi nebolo, sama som dokráčala do auta a odviezla sa domov..

christin1280
autor
19. jan 2021

@sandra151 no mne sa zdalo že nejak 3dcl to bola taká malá fľaštička

sandra151
19. jan 2021

@christin1280 tak to je úplne v pohode 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre