Fraxiparin/Clexane preventivne počas celého tehotenstva?

gabuliacik
30. mar 2019

Prosim,mala niektora z vas injekcie preventivne,ze ich nemusela brat cele tehotenstvo?
Som po 2MA,hematologicka mi nasadila hned na zaciatku tehotenstva Fraxiparin,kvoli reakcii sme ho menili na Clexane. Na poslednej kontrole povedala,ze ak najblizsie vysledky budu opat dobre,ze uz injekcie nebudem brat. To budem v 17tt.
Stretli ste sa uz s tym? Dotiahli ste tehotenstvo do uspesneho konca? Dakujem za kazdu odpoved

bagre
3. apr 2019

@gabuliacik ahoj, áno brala som fraxi asi do 16tt keďže som mala missed a dopadlo to dobre. V poslednom tehu som pichala až do konca ale to bolo pre missed v 18tt (to bolo teh.bez liekov a všetko vyzeralo byť ok až zrazu.. ) a tiež koniec dobrý. takže myslím že je u teba všetko v poriadku a ide skôr o ten prvý trimester..

gabuliacik
autor
3. apr 2019

@bagre dakujem

ivi1808
3. apr 2019

@gabuliacik ahoj, ja som si tiez pichala po 2 MA, tiez som mala najprv len prvy trimester ale nakoniec som ich mala do konca. Dr sama povedala, ze je to potom aj o psychike a ked ja verim, ze mi to pomaha tak nech si ich picham, ja som nechcela prestat, pretoze, som sa bala, ze to zle dopadne

gabuliacik
autor
3. apr 2019

@ivi1808 len ja uz mam tak zriedenu krv,ze mi obcas len tak tece z nosa krv. Alebo som stala na nohach 30min a v noci som zacala zo spodu krvacat.. na sone nic nezistili. Lekar si mysli,ze to bude tym riedenim uz...

ivi1808
3. apr 2019

@gabuliacik jaj tak to potom musi urcit lekar, ja som mala stale dobre vysledky z hematologie a nemala som ziadne problemy, takze preto, ja som skor tie hodnoty hustoty krvi mala nad hranicu

kovacikovajana
3. apr 2019

@gabuliacik pri miernejších prípadoch alebo preventívne sa môže podávať anopyrin, ale mne nestačil ja som si musela všetky tri tehotenstva pichať a dosť vysoké dávky. Ak sa obávaš vysadenia injekcií, tak sa skús lekárky spýtať na túto možnosť. Ale ak je lekárka dobrá odborníčka(co si vieš zistiť), tak by som jej určite dôverovala 😉. Držte sa

gabuliacik
autor
4. apr 2019

Dakujem za nazory.
Ja som mala vysledky na hematologii dobre aj pred otehotnenim. Podla lekarky krv za tie MA nemohla. Vraj priroda... ale ze preventivne mi to nasadi pocas 1.trim. Na dalsej kontrole v 10tt vysledky opat dobre,vsetko v norme.. takze dalsia je 17tt a asi to vysadime.. popravde sama netusim ci to chcem tahat s injekciami az do konca,kedze vsetko je ok a lezim soma kvoli tomu,ze ked sa viac hybem alebo stojim na nohach zacnem kvoli riedkej krvi krvacat.. rada by som uz normalne existovala,kedze aj ja aj babo sme ok. Tak uvidim co povie ona a aj gynekolog

mogaa
4. apr 2019

@gabuliacik čo povedala lekárka k tomu že bez dôvodu krvácaš z nosa? ono jedna vec je že krv je riedka a iná napr.hraničné trombocity ktoré sú ale v norme či iné ukazovatele....treba sa porozprávať s lekárkou čo Fraxiparin nasadila...

gabuliacik
autor
4. apr 2019

@mogaa idem k nej 18.4. Takze este o tom krvacani nevie. Kedze to az po tych injekciach zacalo. Fukam obcas nos a pusti sa. Ale aj prestane. A minuly tyzden som rano zvracala nalacno,tak ma fakt dost nadrapovalo,kuknem na seba v zrkadle a z nosnej dierky sa mi liala krv...
myslim,ze ked nemam problematicku zrazanlivost a riedim krv,tak pri takom tlaku pri zvracani je normalne,ze nieco rupne a ide krv...

mogaa
4. apr 2019

@gabuliacik uvidíš čo ti povie, ak by bola zase krv riedka tak máš problém ju zastaviť....u teba to môže byť prasknutá cievka v nose alebo ak máš v nose chrasť tak z toho....mama má krv hustú, berie liek na riedenie, napriek tomu sa je krv z nosa spúšťa a robia sa jej ľahko modriny...spomeň doktorke skôr tie nohy ...

gabuliacik
autor
4. apr 2019

@mogaa nohy?

zaanaa
21. aug 2019

Ahojte, bral niekto clexane na trombofilne stavy? Ešte mám malú zrazeninku v žile na nohe :( Mala som fraxiparin ale zmenila mi na clexane lebo som už mala po fraxi cervene fľaky, brala som forte 0,6 a teraz mi nasadila clexane 0,6 2 x denne, týždeň dokedy sa to úplne rozpustí a potom pokračovať 1 x denne len sa bojím toho 2 krát ci to nieje nejaká silná dávka bral niekto clexane 0,6 2 krát denne? Nemôže to uškodiť?Dakujem za rady ;)

dejna_
10. nov 2021

@gabuliacik ahoj nakoniec ti ten fraxaparin vysadili ? Pozerám že to dobre dopadlo 🙏 u teba

dejna_
10. nov 2021

@ivi1808 ahoj a ku komu chodíš na hematologiu? Mala si výsledky dobre a nechali ti aj tak fraxaparin... ja picham clexan 0.4 tiež po 2 MA ...a mám ich mať do 16 tt ..aktuálne som v 10tt a mám z vysadenie obavy 😬...budúci týždeň idem na hematologiu na odbery a konzultáciu ..tak som aj v strese trochu že čo bude

palicka
10. nov 2021

@dejna_ ja som bola po 2 MA. Vbztetom nasadený clexane, pravidelne kontroly, porodila som v termíne

dejna_
10. nov 2021

@palicka a brala si celé tehotenstvo?

gabuliacik
autor
10. nov 2021

@dejna_ ahoj ano. Mame 2r princeznu. Vysadili sme to a vsetko bolo ok

palicka
10. nov 2021

@dejna_ áno, aj sestonedelie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre