Fotka bábätka z morfologického ultrazvuku

simonka1701
18. okt 2021

Myslite že moje bábätko je zdravé? Po amnio mám v poriadku všetky chromozómy. Ale doktor ma straší s Noonanovej syndrómom. :( fotka v komente

simonka1701
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maris5
18. okt 2021

Najdi si dalsieho lekara, aby si mala dalsi nazor. Drzim palce.

simonka1701
autor
18. okt 2021

Už som bola u troch :( to je ten problém.

zara0201
18. okt 2021

@simonka1701 a každý z nich vyjadril túto pochybnosť?

ailiba
18. okt 2021

@simonka1701 ale fotecka je kraaasna. Odborník na screening bohužiaľ nie som.

rachel36a
18. okt 2021

@simonka1701 myslim, ze asi lekar vie viac, ako zeny na MK...a hlavne ked toto ochorenie postihuje hlavne vnutorne organy

ailiba
18. okt 2021

@simonka1701 a všetci 3 hovoria to isté?

simonka1701
autor
18. okt 2021

Všetci nie. Grochal ano. A ten je podľa mňa z nich najväčší odborník ☹ ….

kiki68
18. okt 2021

Ked to amnio nepreukazalo, tak je to asi zbytocne rozoberat. Pretoze tam by genetika nepustil a nieco by to ukazalo. Neviem ako su na tom tu lekari odborne, ake maju zobrazenie. Ja tam nic take nevidim. Mame podobne fotos dietata. Ale ja neviem co presne tam vidia mimo tej tvaricky babatka. Ako na organoch atd.

ailiba
18. okt 2021

@simonka1701 tak to je mi ľúto.

kiki68
18. okt 2021

@simonka1701 ale moze sa aj on mylit ked amnio vyslo inak

rachel36a
18. okt 2021

@simonka1701 to mas pavdu...mne tiez dg VVCh u syna a aj ju mal po narodeni...ale ak si bola na amnio a je ok, tak geneticku vadu dietatko nema...Grochal ti to povedal este lred amnio?

simonka1701
autor
18. okt 2021

@kiki68 lenže amnio tento syndróm neskúma :(

heni79
18. okt 2021

@simonka1701 Zrejme si zúfalá, ale ženy na MK iste nebudú vedieť viac z jednej fotky z ultrazvuku, ako odborník, ktorý ti robil sono. To predsa trvalo niekoľko minút/desiatok minút. Má k tomu adekvátne vzdelanie. Viem, chytáš sa všetkého, ale naozaj tu nie si na správnom mieste. Tu ťa ženy môžu iba podporiť. Ale odborne sa vyjadriť. Aj keby som bola lekár, na základe jednej fotky iste nie.

lienka.7
18. okt 2021

@simonka1701 ako ti dopadla genetika???

ailiba
18. okt 2021

@simonka1701 súhlasím, že sa môže aj lekár mýliť, nebolo by to 1.x. Amnio neskuma túto poruchu? Lebo tam je zasiahnutých viac oblasti... My sme boli u Cunderlika a on nám presne vysvetlil, že keby to mala byť konkrétna diagnóza, čo všetko by tam musel vidieť... Je to viac veci... Ale úprimne, neviem, ako ti poradiť... Možno skus ešte toho Cunderlika, je veľmi dobrý

simonka1701
autor
18. okt 2021

Och bože veľmi sa bojím ☹ v 20tt mi robil toto morfo Sono. Napísal že plochsi profil tvare, ľahší nuchalny edém
A perzistentna práva umbilikalna vena. Dal jeho podozrenie na downa a tento noomanovej s. Downa amnio vyvrátila ale toto nie. Bola som potom u neho po amnio výsledkoch a on že si stojí za tou svojou správou z 20tt…:/

simonka1701
autor
18. okt 2021

@lienka.7 genetika nič pre mňa zbytočne vyšetrenie. Len potom ta amnio a ta bola
Negatívna

kiki68
18. okt 2021

@simonka1701 neviem ci mas moznost,ale kamoska bola na vybornej diagnostike v Olomouci, ja zase na Fetomed Döbling. Tam je tiez aj jeden Cech a ten je neskutocny. Ja len ze keby chces niekoho rovneho Grochalovi

anairam
18. okt 2021

Z vlastnej skúsenosti. Boli sme u MUDr. Grochalu,ako jediný na SR nám určil správnu diagnózu a to som dokonca bola na magnetickej rezonancii :( je to naozaj odborník....
Ťažko povedať či má pravdu či nie,ale viem ,že sa dajú urobiť ešte testy z krvi stojí to cca okolo 500€ a niekde az v Číne to robia

simonka1701
autor
18. okt 2021

No len ja už som 24tt

kiki68
18. okt 2021

@anairam to je nifty alebo prenascan to z krvi, ale ked toto ani Amnio nenasla, tak neviem. Lebo tie testy ponukali ju v najvyssej rade 9 syndromov a k tomu Microdeletions a este nieco. Akurat ze z toho vylezie iba pravdepodobnost

kiki68
18. okt 2021

@simonka1701 tak to babatko uz asi musis po 24tt donosit. Ale ja by som dufala v to, ze Amnio by odhalila to najhorsie. Mozno by som sa obratila na Dr Draba, on dost pomaha tym mamam, co su v podobnej situacii a babatko donosia.

loginexistuje
18. okt 2021

@simonka1701 skus putata nech ta poslu este na iny specialny ultrazvuk na kardio zameranie kedze pri tom syndrome su caste sedcove poruchy aby si sla pripadne rodit na kramare drz sa

labocca
18. okt 2021

@simonka1701 ak by sa ti dalo skus kontaktovat centrum Prediko v Zline....
Oni robia podrobne testy...
Ja som tam bola pocas tehotenstva...mne pomohli,zachranili mna aj babo....
Surne ma poslali do Prahy a tam nas riesili.
Su tam spickovi odbornici...
Vyskusaj a drzim palce!!!

simonka1701
autor
18. okt 2021

Skúšajú mi pozerať trz ten Noonanovej s. cez plodivú vodu ale povedala že nevie mi zaručiť či sa to podarí :/ inú možnosť už nemám keďže
Som 24tt

lienka.7
18. okt 2021

@simonka1701 nepoznala som, o com ide... na nete som si nasla ze geneticke ochorenie. Preto som sa logicky spytala ze co genetika...

lienka.7
18. okt 2021

@lienka.7 a tiez ako pise
@loginexistuje na srdiecku to musia odhalit na 100%.... skus Holana z procare. Napis tam, ze velmi prosis... odpisuje sestricka.
Drzim ti palce ✊✊✊

lienka.7
18. okt 2021

@simonka1701 pisem sama sebe 🙉

simonka1701
autor
18. okt 2021

@lienka.7 nemáš mail? Ďakujem. Zajtra by som im skúsila napísať :(

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre