Fajčenie v 19. týždni tehotenstva

viki_izakova
1. máj 2020

Ahojte zienky som 19tt tehotenstva a druhy krát. Velmi mi od začiatku chutia cigarety a nedokážem sa ovládnuť pritom. Tak sa snazim aspon fajcit slimky. Zatial vsetky vysledky su negatívne a v poriadku ale aj tak mam strach bojim sa ze dietatku to uškodi. Ale nedokazem sa nad tou cigaretou ovládnuť. Prosím vas mate nejake skusenosti ? Lebo pri prvom tehotenstve som nemohla ani cítiť cigarety sa mi hnusili ked som ich zacitila hned som Zvracala. Prpsim vas poradte mi ako mam prestat teraz fajcit alebo neuskodi to babetku aspon 5 cigariet za den?

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denden77
1. máj 2020

@viki_izakova
o 5, 4, 3, 2, 1.. ta tu zozeru..
ako prestat? proste prestat.. viem ake je to tazke, fajcila som pol zivota, fakt dlho a vela.. este v 5tt, ked som nevedela.. a teraz som v 21 tt.. kazdy den myslim na to, ako by som si zapalila 😁 treba len vydrzat 🤷‍♀️

heidy222
1. máj 2020

@viki_izakova akekolvek mnozstvo skodi, ale skus to aspon co najviac ako sa da zredukovat.

evkakozickova
1. máj 2020

@viki_izakova ach ja mám ten istý problém 😔taká nahnevaná som na seba tiež som pri prvom nefajčiala ale teraz proste ja neviem a pritom chcem pre to maličké len to najlepšie zatiaľ obmedzujem a keď mám chuť tak si dám aj niečo sladké ale po jedle to je že brutálna chuť a to už fakt neodolam😭ľutujem ten deň kedy som cigaretu ochutnala...

amelia000
1. máj 2020

@viki_izakova mne sa podarilo prestat tak ze kazdych par dni som zizila denny pocet cigariet o jednu.

pribinak
1. máj 2020

Samozrejme že bábätku škodíš, to sa učia už aj mali škôlkari, že fajčenie škodí zdraviu

Nikto ti nedá záruku, že tvoje dieťa nebude astmatik, alebo mu to nepoškodí srdiečko, ....
Veď si skús prečítať niečo o karcinogennych látkach v cigaretách

To ze fajčíš slimky neznamená, že tam ten bordel nie je

bluka2
1. máj 2020

Tak myslí, že tomu dietatu naozaj škodis pri každom potiahnutí, alebo si vtedy popri Tom pozeraj o bábätkach s poškodením.. Neviem, chuť by ma asi preska

extempore
1. máj 2020

Vieš čo? Ešte aj chľastať začni! Mne sa normalne rozum zastavuje z takejto nezodpovednosti!!! 😢

ketyket
1. máj 2020

Jednej zene z nasej rodiny sa to moc nevyplatilo...babo malo problemy uz v bruchu muselo von a ma doteraz...drzim palce aby zvitazil zdravy rozum

jaskolka
1. máj 2020

Jedine si rozkazat, nič iné. Dá sa to, otec aj manžel boli tuhi fajčiari, 30 a viac denne, prestali, lebo chceli, a to kvôli sebe a kvôli dieťatku to neurobíš?
Škodí to bábätku, to by mal byť tvoj najlepší spôsob, ako odolat. 5 cigariet denne je celkom dosť, slimka je tiež cigareta Argumenty, že kopa žien fajčí a nič sa nestane, sú blbosť...

lucinkab
1. máj 2020

@ketyket presne ! Aj u nas jedna porodila predcasne a decko bolo mesiac v nemocnici a zbavivali ho zavislosli na nikotine....malo vysloveny abstak.. aj socialka ich bola kuk

ketyket
1. máj 2020

@lucinkab este ked som videla ako robili 3D sono fajciarke a nefajciarke...clanok niekde na nete....fuj...to babo fajciarky si davalo ruky pred tvar akokeby sa chcelo chranit alebo od niecoho odtlacit...chudiatko...pri prvej dcere akonahle som zistila ze cakam okamzite som prestala...vtedy som fajcila...asi je to v hlave...proste zasvietila kontrolka a bol koniec cigaretam...

hederamonstera
1. máj 2020

@viki_izakova moja mamina fajcila🙂 narodila som sa predcasne a mam dost zavislosti, a nehovoriac o tom ako ma to ranilo, ked som sa to dozvedela. Ze moje zdravie bolo menej dolezite ako jej zavislost.

marlent
1. máj 2020

Daj si nieco po com nemaa chut fajcit...
Ja som bola tuha fajciarka ked som otehotnela a kym som kojila som prestala...zo dna na den zistila ze som tehotna a proste nie a bodka...
Ked som odstavila zacala som fajcit zas..
Ja napr. Neznasam fajcit po cukrikoch gumenych to je hnus...alebo po cokolade alebo po cesnaku...proste ked mas chut daj si to nieco po com nenavidis fajcit

marlent
1. máj 2020

A teda povedat si ze nie...
Zahod skatulku a nemaj pri sebe peniaze na cigy nech nakupuje manzel priatel...

kristi40270
1. máj 2020

Také niečo by som sa napísať tu neodvážila ... No a je jasné že to ohrozuje tvoje bábätko. Tam je hneď niekoľko hrozieb prvou je potrat... Potom som počula o prípadoch kedy sa bábätká rodia maličké.. Môže mať problémy s dýchaním, astmu.. Abstaky.. A čo som si o tom čítala tak je tam aj veľa hrozieb po psychologickej stránke. No každopádne ta nesudim 🙂 nechcem byť zlá ale toto co som písala sú jednoducho fakty a mala by si myslieť viac na zdravie bábätka ako na tvoje potreby. Prajem veľa síl a snáď zvládneš prestať alebo obmedziť to aspoň. 🙂

lenka7477
1. máj 2020

teraz je možno veľa výsledkov ok, alebo v norme ... ale veľa takýchto neduhov sa odzkradlí po pôrode , vo vývine dieťaťa , oči , sluch ....

jeliz59
1. máj 2020

Keď som Otehotnela mala som odfajcene 10 rokov minimálne 1krabicku denne. Niekedy aj viac fajčila som do 3 mesiaca 1 denne a potom som mala vicitky plakala a neviem čo no nebudem sa trápiť povedala som si....sekla som s tým....jednoducho nie áno mala som chuť ale pre svoje dieťa som nefajcila keď porodis a budeš chcieť tak si fajc je to tvoja osobná vec to ty musíš vedieť ...ja už som sa k tomu nevrátila...mám elektrickú a som spokojná nesmrdi to nesmrdim ja som spokojná...

evkakozickova
1. máj 2020

Určite máte pravdu aj mi to vieme takže treba ihneď prestať fajčiť ja začína už od zajtra keďže večer už nefajčím musím sa predsa nejako premôcť len kvôli zdraviu nášho drobca

andula2020
1. máj 2020

@ketyket a ako viete že to bolo konkrétne z fajčenia??? Nezastávam sa autorky ale na toto mohlo byt veľa iných dôvodov.. @viki_izakova Ja som tiež bola fajčiarka a keď som zistila ze som tehotná prestala som, dnes je to už vyše pol roka co nefajčím, sa sa to zvládnuť

marlent
1. máj 2020

@andula2020 to aa nedozvies...
Ale priklad dieta by malo casto zapal priedusiek alergie a astmu...
Bude sa do konca zivota zozierat ze "keby som nefajcila mozno by to nemalo"?
Ja nie teda

marion09
1. máj 2020

Daj si igelitovy sáčok na hlavu a stiahni šnúrkou...tak sa cíti babo keď fajcis

kimivox
1. máj 2020

ked si nedokazes cigarety odobriet a este si uvedomujes ze to moze tvojmu dietatu ublizit tak skoda reci...
vsetko je len v hlave....snad to dieta bude mat v dospelosti viac rozumu ako ty....

jajko22
1. máj 2020

Skus pit to co stahuje skodliviny z tela kysle mliecne vyrobky, acidko, kefir a obycajne mlieko, med a mliekom, zdravu super stravu, nefajci cele cigarety, nejak si len daj kusok a zahoď, by mali cigarety zakazat vyrabat, ved pisu ze to je najvacsia zavislost, tak skus aspon jest vela vitaminov, mineralov z jedál, kupuj na trhu a jedz cerstvú zivu potravu, napr maso co je cerstve, cerstve vajcia, bio, iste mas poblizku takych chovatelov, bryndzu, teraz bude majová, zeleninu prave vypestovanu, zelenu stravu..hrasok, salaty, zelenu stravu kazdy den kusok, cesnak cibulu, kaoustu, kyslu kapustu a fermentovane potraviny. Placenta trochu zadrzi chemiu a skodliviny, hm mali by to zakazat, ked uz robia take halo okolo corony.

sofiia87
1. máj 2020

Ako prestat? Treba silnu volu. Tiez som prestala fajcit zo dna na den a v pohode sa to da. Ale teda ja som prestala kvoli tomu, ze sme zacali planovat dieta. Nuz a to, ze si v takom pokrocilom stadiu a zjavne ti nevadi, ze vedome a zbytocne ublizujes babu je na zamyslenie.

lucka63
1. máj 2020

Ja ako som sa v 5tt dozvedela ze som tehotna som asi na 4 den prestala i ked som mala nutkanie je to len o zvyku po 2 tyzdnoch som ai ani nespomenula a vadi mi ten smrad z cigariet , je to len o voli vsetko je to v hlave bud chcem fajcit alebo nechcem

ketyket
1. máj 2020

@andula2020 samozrejme ze to nikto nevie na sto percent...ale ide o svedomie aby som sa potom uzierala ze som mu ublizila...radsej s plnym svedomim a vedomim chcem a budem tvrdit ze som sa spravala v tehotenstve zodpovedne...inak si neviem vysvetlit ako tieto fajciarky mozu tvrdit ze svoje babo miluju...

brigib
1. máj 2020

@viki_izakova Uškodí! Ja som tiež fajčila hoci nie cigi ale iqosky, ako som sa dozvedela hneď som skončila. Nikdy v živote by som dobrovoľne bábätko nekŕmila s nikotínom. Aj mne chýbalo, ale myslím di, že väčšia motivácia ako nechcieť ublížiť vlastnému dieťatu neexistuje. Nehnevaj sa ak som ostrá, len ma to hnevá. Váž si seba aj svoje bábo a na cigi zabudne aspon do pôrodu. Prajem to veľa síl a trpezlivosti 🙂

eliska13
1. máj 2020

@viki_izakova uff teda ja fajčím, ale hneď ako som sa dozvedela, že som tehotná som prestala a vôbec som chuť nemala.snaz sa prestať snáď nechceš potom kojit, chytať voňavé bábo a medzitým si ísť zapáliť.V pôrodnici detto čím skôr, tým lepšie.Nestoji to za to 5 cigariet je už aj tak málo to už dokážeš stiahnuť na 0

aylinn
1. máj 2020

Preboha to nemyslis vazne tu otazku ze neuskodi to babatku aspoň 5 cigariet denne? To je ako by si sa opytala neuskodi to babatku aspon 5 čiar pervitinu denne? Alebo 5 poldeci? 🤦‍♀️ ja nehovorim ze som svätá. Tiež som si za cele tehotenstvo dala asi 15 cigariet dokopy. Ale iba vtedy ked som bola vynervovana na infarkt. Je to v hlave. Tak ako obezni ludia ktori su obezni lebo žerú to maju v hlave tak isto aj fajčiari. Proste si nekup ďalšiu krabičku a hotovo. Za každu krabičku čo by si si chcela kupiť, kup malemu bodyčko,cumlik hocičo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre