Ahojte, chcem sa vás opýtať, či má niekto podobný problém.
Som v 22 tt a pribrala som dokopy už 19 kg, pôvodnú váhu som mala 61 a 170 cm. Som však od 13tt na rizikovom, moc sa nehýbem, mám hematóm, ani sa nejak neprejedám, snažím sa nepiť sladké vody a nejesť sladkosti...ale aj tak mám pocit, že priberiem aj z vody. Má niekto podobnú skúsenosť? Bábätko rastie dobre, je v poriadku, ale aj tak sa bojím. Ďakujem za rady 🙏
@anjelicek26 posledný mesiac som sa snažila jesť zdravo, jedla som zeleninu, ovocie, ryby a nie nejak extrémne porcie, podľa možností som chodila aj na prechádzky, ale nemôžem chodiť na žiadne náročné a ani dlhé... Pijem čistú vodu a nesladené čaje.. a aj tak som za ten mesiac nabrala 7kg.
Tak budes musiet hladat pricinu, ak naberas vodu - skontrolovat cinnost obliciek, ak naberas celkovo - skontrolovat cukrovku. A skutocne by som to neodkladala, ak skutocne vies, ze to stravou nie je.
@anjelicek26 ďakujem, som už objednaná na test tehotenskej cukrovky, obličky snáď budú ok, skúsim sa objednať niekam na nefrológiu
Ahoj ja sim pribrala pri dievcatach 30kg (do pol roka som bola znova na povodnej vahe 52kg)
Tretie tehu uz pomalicky koncim a pribrala som 20kg. Som tiez na rizikovom, ale pri dvoch detoch sa obraciat musim, inak by som bola urcite zase na + 30kg
Mozes zadrziavat vodu...Mas dobry tlak?
Ja som mala rovnaký problém ale bola som aktívna aj jedla zdravo ...zo sladkého som vracala pribrala som 20 kg ale pri mojej váhe to bolo aj tak veľa ..ale všetko to bola voda po 6 nedeli som bola ešte o kilo ľahšia ako pred tehotenstvom ..ja som zadržiavala vodu strašne
@ivangeline tlak mám v norme.
Ešte je dôležité asi povedať, že ja som už len za prvé 2 mesiace pribrala asi 5 -6 kg, do 8 tt som nevedela že som tehotná, len som si všimla ze priberám, nevedela som si zapnúť zrazu rifle , a to je naozaj veľmi skoro na priberanie... takže možno sa telo naozaj pobláznilo a extrémne sa zavodňujem. Neviem
Ešte predtým, ako som zistila, že som tehotná, tak som sa vážila lebo sa mi to nezdalo, a pamätám si že som bola v šoku, že mám o 5kg viac. Nakoľko som viedla dosť zdravý životný štýl a mala pravidelný pohyb, tak som to nechápala.
A testy na riziko Preeklampsie robili? To bol dovod priberania u mna.
Ja som konstarne pri vswtkych 3 tehotenstvach priberala 3/2kg mesacne. Cca 20kg pri kazdom..ale slo to aj rychlo dole..do pol roka ma delilo od povodnej vahy leb 4/5kg.
@beata_k no tak posledný mesiac som ich nepila vôbec, predtým som si dala raz za čas a predtým ako som otehotnela som vôbec nepila sladené..
@kiki68 nie zatiaľ nie, aspoň neviem o tom
Ja som to mala podobne, rodit som sla plus 27 kg… to neslor zhodis.. som 3 mesiace po porode a mam dolu20 kg
Autorka: tlak máš v poriadku? Ja som priberala v tehotenstve máličko a zrazu ako mi začal stúpať tlak, tak váha šla rapídne hore.
V prvom tehu som tiež extrémne pribrala,neobula topánky,tlak,cukor,bielkoviny všetko bolo v poriadku a nikto mi neveril,že takmer nejem.Den-dva po porode som opuchla este viac,takže voda.V 6tonedeli prišlo desné potenie,močenie nonstop,citila som sa hrozne,no po 2 mesiacoch som vazila menej ako na skole.Samozrejme,ze mozes zadrziavat tekutiny.A bez nejakych odchylok vo vysetreniach.Dalsie tehotenstva uz sa mi to nedialo.Ale isto si aj sama sleduj tlak,moze vybehnut náhle
Ja si myslím, že si skôr závodnena... Aj preto, ze sa malo hybes. A celkovo to ma veľa tehotných žien. Väčšine to zmyzlo až po porode, ale konzultovala by som to s gynekologickou. Ja s tým skúsenosti nemám.
To bude stoho že si pred tehotenstvom mala celkovo pohyb zdravo jedla ale hlavne ten pohyb aj spraví veľa a teraz keď len lezis alebo krátka prechádzka tak extrémne priberáš pretože telo bolo predtym zvyknuté na niečo iné a môžeš mať aj problém so štítnou žľazou
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No je to strasne vela na ten tyzden, sprav si normalne jedalnicek, ked si doma a nehybes sa, treba jest podstatne menej, ako ked si bola aktivna a to bez ohladu na to ci si/nie si tehotna, proste ten kaloricky vydaj nie je taky. Zmensi porcie, vyhod niektore typy jedal, babu a tebe to len prospeje... tymto tempom to bude na konci +35 kil a to je hrozne nosit na klby, panvu, chrbticu... nemyslim to zle, ale fakt musis zacat kontrolovat, plus sa popytaj na test na tehotensku cukrovku uz skor...