Druhá poradňa v 15. týždni

3. jan 2023

Ahojte, mám dilemu 😂 minule som sa pýtala sestricky, či sa treba vyzliekať, hovorí že ano, lebo to ešte stery bude robiť pán doktor. Ale treba sa aj na druhej poradni vyzliekať? Ako rada sa spýtam pani sestricky, len nechcem zas otrava byt 🙈

3petka
3. jan 2023

U môjho som sa vyzliekala. Robil sono od spodu. Potom v 20-tom už cez brucho.

animus
3. jan 2023

@3petka mne už v 15 robil sono cez brucho a nemusela som sa vyzliekať

ajsha123
3. jan 2023

Mne v takomto týždni robila vyšetrenie len cez brucho... A od spodu len, ked som spomenula nejaký problém... Asi najlepšie bude, ked sa opýtaš priamo na mieste sestričky 🙂

dixitka
3. jan 2023

Tak zjavne závisí od doktora, ale mne na každej jednej poradni najprv kontrolujú krčok (pohmatom, ale minule aj vag. sondou Dr. premeriavala, či je všetko ok) 🤷‍♀️ Tak asi radšej rátaj, že sa vyzliekať budeš 😀

autor
3. jan 2023

@ajsha123 a robili každú poradnu sono? Lebo podľa toho čo som čítala, že poisťovňa iba 3krat prepláca 🤷🏼‍♀️

autor
3. jan 2023

@dixitka fiiiha, tak mne ani krčok pohmatom iba pohľadom cez svetlo kontroooval 😀

petamich
3. jan 2023

u mojho lekara sa plati rocny poplatok/poplatok v tehotenstve a robil sono kazdu poradnu a takisto na 99% na kazdej kontroloval aj zo spodu krcok a pod.

veronikaszabova
3. jan 2023

Kazdu poradnu sa vyzliekam - kontroluje mi aj krcok. Hmatom, aj sonom.
Sono mi robi na kazdej prehliadke.

ajsha123
3. jan 2023

Tak moja doktorka ma sono v ambulancii a áno, skontroluje srdiečko v každej poradni a vždy premeria aspon jeden rozmer z tela bábätka, ze ci sa vyvija podľa normy... A potom tie väčšie ultrazvuky, v 12., 20.a tak, tie uz kontroluje všetko. Jedine za morfologicky som doplacala 20 eur

lorin29
3. jan 2023

Ja som sa na každej poradni vyzliekla 🙂

x_mery_x
3. jan 2023

Ja som musela na kazdej poradni, moj robi kazdu z dola aj cez brucho

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre