Dr. Grochal - Martin v 13. týždni

10. aug 2022

Dobry vecer bola som na kontrole v 13tt a v sprave mam napisane ze placenta na prednej stene bez znamok odlucovania. Pri prvom aj druhom tehotenstve som mala vzadu .. chcem sa spytat treba si davat na nieco pozor?citala som ze pohyby su menej citit.. Teraz ako citam diskusie vela ma napisane ze ma placentu nizko.. keby ju mam nizko myslite ze by to tam napisal? Alebo je to este skoro?

sejbipi
10. aug 2022

Jasné, že by to tam napísal. Musel by. Je to jeho povinnosť a veľmi dôležitý fakt

anavixy
10. aug 2022

Nizko polozena placenta (placenta praevia) moze byt aj ked je vzadu. To, ze je vpredu neznamena nic, len ze je na prednej strane maternice, to s pohybmi je vraj pravda (samozrejme logicky tiež) neviem posudit, zatial mam len jedno dieta a tiez som mala placentu vpredu 🙂 pozor na narazy do brucha a bruchom, ale to plati tak ci tak.

autor
10. aug 2022

Idem mi hlavne o to ci uz dr. Grochal by vedel v 13tt povedat pripadne do papierov napisat ze je placenta nizko ..

anavixy
10. aug 2022

Vedel, vedel by to povedat aj vas gynekolog, no v tomto tyzdni by to nic neznamenalo, placenta sa este bude posuvat vyssie tym, ako bude maternica rast.

bessdonna
11. aug 2022

je skoro,mne grochal tiez nepovedal,ze by bola nizko a teraz v 16tt uz vravel moj ze je nizko ale este sa moze vytiahnut.sex a orgazmus treba vynechat teraz,ziadne velke prechadzky a tak.

bessdonna
11. aug 2022

neviem ci by to grochal vedel povedat,lebo na to treba utz robit vaginalne a on robi cez brucho.tu istu dilemu dom riesila a teraz to mam nizko no neviem.pri najblizsej poradni ti to povedia.ak su to dva tyzdne,tak skus bez sexu dovtedy pre istotu

autor
11. aug 2022

@bessdonna robil mi sono aj vaginalne kedze bol problem ze sa babo nechcelo otocit..

autor
11. aug 2022

@bessdonna idem pondelok na kontrolu tak uvidime... a sex nemame kedze som zo zaciatku spinila ..

trgypadl
11. aug 2022

Dr. Grochal je gynekológ /porodnik ak by bola placenta nizko, pripadne by bola placenta praevia centralis, marginalis atd.. urcite by to zapisal

autor
11. aug 2022

@trgypadl a myslite ze by to vedel povedat aj tak skoro ked som tam bola v 13tt?

trgypadl
11. aug 2022

Babo ma max do cca 10 cm v 13 tyzdni, vela anomalii dokaze zachytiť uz v tomto tyzdni, ak by sa mu zdala placenta patologicky ulozena urcite by to povedal, avsak v 13 tyzdni pomer babo placenta maternica sa moze javit uplne v poriadku, a vplyvom rastucej maternice, placenty a baba sa mozu tieto pomery menit

anavixy
11. aug 2022

A vy ste mali v predchadzajucich tehotenstvach placentu praevia alebo preco ste sa tak na to upriamili teraz?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre