Vždy sa dozviem inú informáci, doktorka mi povedala že som v 13tt to som aj tu písala, ked som bola na kontrole povedala mi že som už 14 no podla tehotenskej knižky a dátumu pôrodu mi vyšlo že som už v 16tt... Koho takto domotali lekári a všetky doklady, ktoré majú?
ahoj, nie si sama 🙂 ja som bola vždy v inom týždni než by to malo byť.... momentálne by som MALA BYŤ v 39tt ale podľa ultrazvuku len v 37tt.... vraj je to ok , že ,, 2 týždne hore dole,, .... už som to prestala riešiť... 😉
Pocas mojho niekolkotyzdnoveho pobytu v nemocnici som sa stala alergicka na slovo "termin". Ja som ho vedela v celku presne, ale inych mozno 5 bab, s ktorymi som sa tam priebezne stretla nie, takze mali aj 3 rozne terminy porodu (podla poslednej menstruacie, prveho sona a tretieho sona) a neustale to riesili. Podla jedneho prenasali, podla ineho este nie, boli z toho na nervy. Priroda je vsak mocna carodejka, babatko sa vypyta na svet vtedy, kedy sa ono rozhodne. Prinajhorsom si po termine uz nechavaju baby na pozorovanie v nemocnici. Termin sa da vraj ale najlepsie urcit na zaciatku tehotenstva.
Mne tak ani nejde o ten termín ako o to že by som chcela vedieť ako sa mi moje bábatko vyvýja, čo nové začalo fungovať a čo sa s ním a so mnou deje.... ja mám t... nebudem to vyslovovať až okolo 15 marca a potom o týžden sa sestrička s doktorkou pohádali a povedali mi že 20. marca :D toto neriešim lebo ako sa poznám tak sa mi bábo narodí na 1. apríla ako žart :D
@ladyniki ahoj .... mne tiež takto nesprávne určili termín na ziačiatku tohto tehu .... najskôr som bola podľa ultrazvuku v 4 týždni tehotenstva no keď som šla na Tripl test tak sa ukázalo, že som o 4 týždne viac tehotná, to znamená, že keď mi povedala gynekologyčka, že som v 4 týždni tak som už bola v 8 týždni .... a to aj možno kôli tomu, že som mala dosť nepravidelný menzes ... niekedy mi meškal aj mesiac a niekedy prišiel aj 2 týždne skôr takže v mojom prípade sa asi tehotenstvo isto nedalo presne určiť až podľa krvných výsledkov ... teraz mám termín 10.11. - tento mi napísala na žiadanku o materskú a druhý termín mám 15.11 takže to nie je až taký veľký rozdiel ... no podľa ultrazvuku som už v správnom týždni - zajtra mi začína 35. týždeň ..... a nič si z toho nerob .... na začiatku je to vždy hektické a sama nevieš na čom si 🙂 ale teraz sa ti to už upravý
@ladyniki http://tehotenstvo.academy.sk/ pozri tu ja som sa tymto riadila 🙂
dakujem 🙂
ja som mala tiež domotaný týždeň a preto mi aj vyšli zlé TT, našťastie na druhý krát bolo všetko ok, takže sa nezľakni 🙂 inak som mala podľa veľkosti plodu, inak podľa menštruácie
lenže mne už to na 5ty krát hovoria inak budem sa držať toho čo viem ja, teda že som teraz v 16 tt tehotenstva teda že je dnes 15 týžden a 5 den 🙂) a mám v paži lebo doktorka mi stále tvrdí že osm 14 tt a buduci týžden idem na tripple test tak neviem ako to vyrátala :D
no o to mám práve strach my rastieme každý týžden o tri 3cm viac a viac :D takže porod mi dokonca možu chcieť aj vyvolať ešte pred termínom ked bude mimčo už velké?
može sa to stať?
bábätká rastú cca. 1cm za týždeň v brušku maminky. Ak si v 16 tt momentálne by si mala mať (oficiálne) cca. 10-11 cm bábo (po zadoček).
Do termínu máš ešte 24tt, to ti akože dieťa narastie o ďalších 72cm????? Ak máš nepravidelný cyklus, termín pôrodu ti stanovia podľa ultrazvuku v 12tt. Všetko je uvedené v tvojej tehotenskej knižke, vrátane veľkosti bábätka podľa UZV a ktorému týždňu tehotenstva zodpovedá.
Podľa tvojich (uznaj veľmi zaujímavých výpočtov) teda je mimi momentálne 16*3cm= 48cm veľké. Priemerné deti sa rodia okolo 48-50cm. Teda môžeš hneď aj porodiť! 🙄 🙄 🙄
@ladyniki Ahoj, ja mam termin 19. marca, som v 16tt - podla tych lekarskych 15 + 3...cize podla vsetkeho ty musis byt v podobnom, ako som ja - asi mozno o tyzden neskor
@simonkazga pre boha ja nehovorím že od začiatku tehotenstva rastie tekeot lae ž eposledné dva týždne :D ale dobre niekto sa potreboval asi vyburiť :D
@blondiee83 srdiečko ja som dnes 15 týžden a 5 den takže o nejaé dva dni viac konečne niekto kto je na tom rovnako ako ja 🙂
@ladyniki nemám potrebu sa na nikom vybúriť, ale ty evidentne trepeš.
@simonkazga to nerieš, nemá to význam, ja som mala už tú česť 😀
ou pradon slecna dokonalá ak sa niečo nepáči tak neviem na čo mi sem príšete... dakuejm za rady s z ktorých osm sa nič nedozvedela
@simonkazga nemám pocit že by som trepala 🙂 toto su informácie ktoré podáva moja doktorka mne a asi pravdepodobne aj iným mamičkám... v 14 tt po správnosti moje malé narástlo 2,8 cm a v 15tt to boli 3,1 cm hovorila som že teraz tak rastie a nie od prvého týždňa...
ked budem mať niečo čo sa chcem opýtať tak aj 5 moon 🙂
@ladyniki prepáč ale je fakt že dieťatko narstie od 13 do 14tt 1cm a od 14 do 15 1cm pozri lento link sedí to presne podla sona a dlžka CRL aj všetkým babám čo poznám http://www.mudr.org/web/crl-temenokostrcni-delka
@moon1979 no, tak mesiac navyse to uz asi nebude, bo sa uz otvaram.....od minuleho piatku, co som bola ledva na spicku prsta dnes dr. citil uz hlavicku.....takze krcok skrateny 😅
mam nariadeny kludovy rezim, vsetky aktivity /vrattane tych s mm/ zakazane, aby som vydrzala aspon 2 tt este pokope.....
takze idem este rychlo povysavat, bo zajtra oslava a potom vylozim nohy pri telku.....od dnes si berie vecerne sluzby mm 😉 😎
Dobre teda ak sa to niekomu nepáči nemusíte to komentovať...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dodatok k tomu, :D teraz ako si tak čítam čo ako sa deje s bábatkom a čo by sa malo dieť so mnou som prišla na toto : V období medzi 16. - 20 týždňom gravidity sa vykonáva špeciálny screeningový test tzv. Tripple test, pri ktorom sa odoberie krvná vzorka na zistenie hladín nasledovných zložiek: AFP (alfafetoproteínu) – proteín tvorený plodom, hCG – tehotenský hormón, estriol – tiež hormón nevyhnutný pre trvanie tehotenstva.
Výsledky tohto testu sú veľmi dôležité, pretože informujú o riziku výskytu určitých vývojových a genetických odchýlok dieťaťa (napr.: poškodenie nervovej trubice, rázštep, genetická porucha).... 2.10. čo už budem v 17tt mám isť na tento test takže si doktorka sama nakladla na hlavu ked tvrdila že osm 14tt...