Domáca majonéza v tehotenstve

7. dec 2022

Jedli ste domácu majonézu v zemiakovom šaláte v tehotenstve? Máme doma sliepky a vajíčka by boli od nich. Milujem zemiakový šalát s našou majonézou a celý rok som sa na vianoce kvôli tomu tešila len som 23tt a neviem či si z nej dať trošku alebo si spraviť zvlášť z kupenskej majonézy ktorá mi až tak nechutí

tessa2299
7. dec 2022

Ja som tiez tehu, na Vianoce sa chystam robit zemiakovy salat s domacou majonezou a budem ho jest. Este aj na zaciatku tehu som ho robila a jedla

elisaelisaday
7. dec 2022

Ahoj! Toto neriskuj. Das si buduci rok. Nevadi,ze su vajicka domace,aj tam je moznost prenosu infekcie.

autor
7. dec 2022

@tessa2299 a ty robíš domácu majonézu zo surových vajíčok? Lebo niekde som čítala že sa robí aj z uvarených

petamich
7. dec 2022

no ja by som to neriskovala 🤷‍♀️ jeden rok som vydrzala aj bez domacej a teda recept na majonezu z varenych vajec veru nepoznam, kedze to zltko sa zaslahava surove do oleja ale teoreticky hej da sa rozmixovat aj na tvrdo ale to uz nebude mamickina majoneza 😀😀

viestta
7. dec 2022

ked sa velmi bojis surovych vajicok, mozes spravit z uvarenych zltkov.
Vajicka uvaris na tvrdo, zltky vyberies, roztlacis vidlickou, pridas horcicu a potom postupne zaslahavas olej ako do surovych zltkov. 1 zltko., 0,5 dl oleja. Majoneza vyjde podstatne huestejsia ako zo surovych ale rovnako chutna a mozes ju bez obav pouzit

autor
7. dec 2022

@viestta ďakujem, asi to tento rok skúsim tak 🙂 aspoň pre seba odoberiem a urobím zvlášť

viestta
7. dec 2022

Mozes cely salat spravit s takou majonezou. Nikto nezisti, ze je z varenych zltkov.

x_mery_x
7. dec 2022

Ja som.jedla cele tehotenstvo majonezu z obchodu, kedze ju milujem a stale si robime chleby s nou :D ani ma nenapadlo, ze nemozem :D ja som.zrala vsetko, esteze som.necitala hovadiny a nemusela mat stresy :D

tessa2299
7. dec 2022

@x_mery_x az na to, ze majoneza z obchodu sa moze. Riziko je pri majoneze domacej, lebo sa robi zo surovych vajec.

nevenka
7. dec 2022

@x_mery_x ale tu sa bavia o surovych domacich vajciach, nie majoneze z obchodu, tam si pozri zlozenie. Ak tam dake vajce je, tak urcite pasterizovane.
@autorka ja som rozmyslala, ako na cokoladovu plnku, sesterka robievala sk surovymi vajciami a mame dost problem na Vianoce, ze mame malu chladnicku, tak volaco davam na balkon, a predsa, aj kvoli sebe a detom nechcem riskovat. Tak nasla, ze sa zaslahava horuca voda do toho, daky cukrovy rozvar. A to tie vajcia pasterizuje. Neviem, ci by sa take daco nedalo pouzit aj pri majoneze, ja osobne domacu nikdy nerobiem...len ako inspiraciu pisem 🤔.

viestta
7. dec 2022

@x_mery_x majonezea z obchodu sa vyraba z pasterizovanych vajec.

x_mery_x
7. dec 2022

@tessa2299 jaj tak to som nevedela, diky 🙂

zuzi0911
12. dec 2022

Som tretí krát tehutna počas Vianoc a vzdy som si dála majonézu domácu...však toho nezjem na kila ,ale 2 porcie naozaj nikomu neublížia...

evnii
12. dec 2022

@zuzi0911 tu nejde tak o porciu.... stačí malo ak by boli chytene

zuzi0911
12. dec 2022

@evnii minule tu bola myslím aj otázka pre dr...šanca,že sa nakazis je naozaj úplne minimálna.
To platí aj pre surové maso,plesnice syry a mnoho iného. Všetko s mierou. Ja napr nejem také mäso ani pred tehotenstvom a ani syry ...no jedine ten šalát si u mami dám..ja robím z kupovanéj

evnii
12. dec 2022

@zuzi0911 to áno...ale predsa môže sa to stať a riskovať by som neriskovala čo sa týka surových vajec, mäsa...

simca06022011
12. dec 2022

Nerobime domacu majonezu tak neviem, ale mna by zaujimalo nakazy coho sa boja z vajec? salmonely? ci? CIm by to bolo chytene? Sliepky mame a v zivote ziadny problem s vajcami nebol, to skro s tymi z obchdou :DD
AK mate zdrave sliepky, nejavia znamky choroby, vajcia predpokladam, ze umyvate pred "rozbitim", pouzivate cerstve, ja by som sa nejak extra nebala. Aj ked ja majoenzu mam obmedzenu, kvoli traviacim tazkostiam, salat na vianoce si dam aj keby furiky padali. Aj tehotna som ho jedla. Samozrjeme milion veci sa neodporuca, od udenin, suroveho masa, vajec, plesnive syry, pomaly aj voda len z flase, Cize urob ako ty myslis. Na tvojom mieste ak mas obavy, duplom ak sa vam stalo v nebodaj v minulosti, ze ste mali nejaky problem s vajickami doma, vyskusaj este rped vianocami urobit tu s varenych zltkov a uvidis :D a potom na vianoce uz bdes pripravena a urobis tu bezpecnu verziu.

autor
12. dec 2022

@simca06022011 nemali sme problém s vajíčkami, ale nerada by som riskovala. Myslím že spravím z uvarených a uvidím či sa to vôbec bude dať jesť.. Ja ešte aj na Silvestra jem ten šalát lebo ho milujem len už potom po pár dňoch sa črevá ozývajú. Ja som na túto diskusiu už aj zabudla ale teraz ako ste mi ju znova otvorili- neviem sa dočkať vianočného šalátu, mňam :D dúfam že ma nový recept nesklame

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre