Ahojte baby, chcem sa opýtať či sa vám stalo, že vás lekárka počas tehotenstva neposlala na test na tehotenskú cukrovku. Mňa kvôli pandémii neposlala, aby neriskovala nákazu v nemocnici.
A oboznámila ťa lekárka s rizikami neliečenej tehu cukrovky? Môžu byť fatálne a myslím tým naozaj fatálne. Poznám ženy, ktoré boli štíhle a cítili sa fajn a aj tak mali tehotenskú cukrovku. Iste, možno ti tu napíšu aj ženy, ktoré povedia že ani neboli a nič sa nestalo. Ale žiaľ sú aj ženy, ktoré kvôli cukrovke prišli o bábo. Rozhodnutie robíš ty, trvaj na teste (teda ak ho chceš).
@werony_n Tazko povedat co je horsie, ci neliecena cukrovka v tehotenstve alebo nakazit sa novym typom korony v tehotenstve, kedze glukozovy test trva dost dlho, niekolko hodin sedis v cakarni s mnohymi zenami. Malo zien ma naozajstnu cukrovku, vacsina ma len akoby zvysene hodnoty glukozy, ale nie take, aby ich bolo nutne liecit inzulinom, akurat treba dat pozor na stravu, aby sa to nezhorsilo. Mozes spravit kompromis a kupit si glukomer a kontrlovat si pravidelne hladiny glukozy doma. To by malo stacit, ak to budes robit pravidelne.
A mas nejake predpoklady, ze by mohla byt tehotenska cukrovka? Vek? Zle vysledky z mocu? Cukrovku v rodine? Nejake priznaky? Hydramnios? Akoze vzdy mozes trvat na teste... Ja som bola, ale teda ja som v rizikovej skupine...
@ivkazba vacsina zien co poznam a co mali cukrovku su stihlunke, na hranici anorexie... zvlastne pretoze vyssia vaha patri do rizika a v reali je to skor naopak
Mne to dala sestrička vypiť ráno nalačno normálne na gynde
Predstav si, že ja žijem v Anglicku a mne nerobili vôbec, hoci som o to niekoľkokrát žiadala, vraj nepatrím podľa tabuliek do rizikovej skupiny, čiže oni bezdôvodne neposielajú 🤦♀️ Celkovo je tu slabá prevencia.... ak máš možnosť, premysli si, čo je pre teba a pre bábätko najlepšie
Ahojky ja už som.bola na testoch v 1trimestri na cukor tak už hádam nepojdem neskôr?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@werony_n tak snáď je na tebe sa rozhodnúť ci pojdes alebo nie a budes riskovať. Mne ju spravila sestrička v ordinácii na poradni a prvý raz som bola v diabetologickej ordinácii mimo nemocnice kde som sa objednala.