Je to normálne, ak mi raz povie doktor, že som v nejakom týždni, som v tom celý čas, a pridem na kontrolu a zrazu mi povie sestrička úplne iný týždeň? (Je to sek o týždeň cca) a dnes mi do knižky zápisala čo by som mala byt ten minulý týždeň 12+0 .. nechápem či som na hlavu ja alebo oni.
Teraz by som mala byt 12tt 6 dni, či?
Tak oni to budú meniť podľa rozmerov a iných faktorov, ako sa dieťatko vyvíja...je to až taký problém? Aj tak sa dieťatko vypýta na svet po svojom a v čase keď to budete najmenej čakať....ja som prvé tri týždne prenášala a druhé dieťatko sa vypýtalo o dva týždne skôr....proste to si na termín presne nenaplánujete....
@adka176 mne ide skôr o fakty.. od 4 mesiaca sa majú poberať tehotenské. A ja teraz neviem, že kedy budem v tom mesiaci. Aby som si to mohla vybaviť.. druha vec je, že mením doktora, tak snad aspoň on zo mňa nebude robiť šaška.. ako nehovorím, že to musí byt úplne presne, ale aby mi každý týždeň písali hovorili nieco iné, to mi nepríde v poriadku
Od 13tt, pardon
Gynekológ vám dá papier so žiadosťou o tehotenské kde budú všetky údaje tj od kedy máte na tehotenské nárok a to dáte zamestnávateľovi... Aspoň u mňa to tak bolo
@kris_tin257 ja som momentálne na úrade práce
Predpokladaný termín pôrodu sa aj počas tehotenstva mení, lebo termín poslednej m.neznamena, ze od toho sa napresno musí odvíjať termín pôrodu. Stačí, ak bola posunutá ovulácia alebo máš iný cyklus ako presne 28 dni .. Okolo 12 tt sa upresni PTP podľa veľkosti plodu. A termín, ktorý doktor napíše do TKnizky, je dôležitý pre poisťovňu z pohľadu tehotenskej dávky. Oni si to aj tak sami vypočítajú (podľa termínu pôrodu vypočítajú týždeň tehotenstva a odkedy máš nárok na dávku) a podľa toho vyplácajú dávku, vždy pozadu. Ja som teh.davku vôbec neriešila hneď, ako som dostala papier... SP si to vypočíta, schváli a pošle peniaze aj dodatočne.... Co sa týka doktora a sestričky. Robia spolu? Sú v tej istej ambulancii, že sestrička ihneď počuje, co povie dr.? U nás nie a tým pádom sestra nemusí okamžite vedieť, ze doktor zmenil tt... A v konečnom dôsledku to nie je až tak dôležité... Sú termíny, kedy sa majú robiť niektoré vyšetrenia, ale vždy je tam časový interval. Neboj nik Ta kvôli týždnu nebude zosmiešňovať
@ajsha123 termín mi ešte nedali ani do tehotenskej knižky. 🤷♀️ áno pracujú spolu. Ďakujem pekne
Dnes si 12+6. ,ukonceny 12 tt,prebiehajuci 13 tt,termin mas 23.4.25 ,do knizky Ti zapisala zrejme vysledok uzv
@trgypadl ďakujem pekne🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Poslednú menštruáciu som mala 17.7.24