Dievčatko alebo chlapček

4. aug 2022

Ahojte, vyslo vam niektorym pohlavie podla toho kedy ste mali sex, ci to bolo pred ovulaciou par dni alebo pocas?
Zevraj vacsia sanca na dievcatko je cca 3-5 dni pred ovulaciou. Ake mate skusenosti?

Ja viem ze je uplne jedno co to bude, hlavne je zdrave babatko, len ma to zaujima zo zvedavosti ci je vôbec na tom nieco pravdy, ak takto niekto "planuje" pohlavie babatka.

bajka16
4. aug 2022

Môže ti byť jedno čo to bude, hlavne je že to záleží všetko od spermii. Neviem odkiaľ si zobrala že to záleží od ovulácie ženy.

jaskolka
4. aug 2022

@bajka16 možno to myslí tak, že spermie Y sú rýchlejšie, ale skôr hynú, takže ak je sex presne na ovulku, tak je skôr možnosť ze ony oplodnia, proste "dobehnú do cieľa" skôr.
No a X spermie zase sú pomalšie, a vydržia dlhšie, čiže si vedia "počkať"na vajíčko aj par dni (kým Y sú už v tom čase kaput) takže teoreticky je skôr šanca na dievčatko vtedy.
Ale či to fakt sa dá tak vyrátať, a bude to fungovať, netuším.

autor
4. aug 2022

@jaskolka ano takto som to myslela

7lenka11
4. aug 2022

Hlupost, byvala kolegyma sa tym riadila, velmi chcela dievcatko, no a dnes je mama dvoch chalanov

snehulak77
4. aug 2022

Otehotnela som počas ovulácie. Chlapec. S dievčatkom nemám skúsenosti, ale vraj je to tak. Napíšem, ak zistím 🙈

bessdonna
5. aug 2022

vies co,my sme mali kazdy den,aj v den ovulacie ale mozno este k nej chybalo par hodin a vyzera to na dievcatko.ak by ta teoria bola pravdiva,chlapci by sa rodili malokedy.okrem toho by nebolo take,ze niekto ma 4chlapcov.

budajova09
5. aug 2022

Skúste kalkulačku Jonášovej metódy 🙂
Ja som sa síce podľa nej neriadila pri plánovaní tehotenstva no keď sa pozriem do nej spätne tak všetko sedí - jeden chlapček 1.5 roka a druhý na ceste ❤️

taktotedanie
6. aug 2022

Nie, nezalezi je to cisto nahoda a genetika

redana
6. aug 2022

U nas tato teoria sedi..2 dievcatka - pred ovulaciou, 2 chlapci - pocas ovulacie..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre