Ahojte bral niekto z tych liekov na krcove zily alebo popraskane zilky v tehotenstve?Na oboch pise ze sa nesmie v tehotenstve ale lekari predpisuju Detralex(liecivo).Len oba maju rovnake 2 zlozky.Detralex je ovela drahsi ako Mobivenal micro simple.Ak ma niekto skusenosti budem rada ak napise 🙂
Popraskane zilky a krcove zily su dve rozne veci. Ak chces riesit opuchy a krcove zily, moze pomoct Detralex/Mobivenal, je to jedno, co savtyka zlozenia, su rovnake, dokonca aj dlho receptovo viazany Detralex je uz volnopredajny. V tehotenstve su bezpecne, uziva sa 2*1tbl, okrem toho treba vela pit, pouzivat kompresne podkolienky a vykladat si nohy. Avsak v tehotenstve ani to nemusi pomoct na 100%.
Bez ohladu na to ako vznikli tie popraskane zilky - tam pomoze len chirurgicky zasah, je mi luto, nebudem ta zavadzat, ziadne tabletky ani gely nemaju efekt.
Ahoj riesila som to so svojim gybekologom. Mobivenal neodporucal. Poslal ma na cievne a tam mi ho zakazali, ze nie su testovane na tehotnych. Ak chces na popraskane zilky je dobry krem od tiande slaviton. Uvidis vysledky po 2 tyzdnoch podctiveho natierania 2x denne. Mne pomaha a ulavuje od opu hov a bolesti. Ale aj tak ma po porode caka operacia
@zuzka251 mne predpisala obvodná Detralex, ale ze sa nema pri kojeni,to mi az při objednavani u Angiologičky sestricka povedala,a ze pri kojeni sa moze Mobivenal,ale ze je slabsi ,ale tam tiez pisu ze sa nema pocas kojenia. Tehotna nie som,kojim. Zuzka vieš mi prosim poradit? Citim žily/bolia ma v casti kolien v zadnej časti.
@dabika pozri, od doktorov som pocula, ze Detralex je OK. V literature sa pise, ze sa to podrobne netestovalo, ale skodit by nemal. Ini lekari zasa pisali, ze da sa vydrzat aj bez Detralexu..a riesit to az po kojeni. Ono je to dost tazke, ked sa ma pacient rozhodnut, lebo casto ani lekari v tom nie su jednotni a rozhoduju sa na zaklade praxe, co poculi, citali.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne sni jeden nezabral