Ahojte prosím vás čo vám pomohlo v tehotenstve na zapálené, opuchnuté a odcerujúce sa ďasná. Som už zúfalá hygienu dodrzujem ako mám zuby si umývam parodontaxom aj lacaludom dokonca niekoľkokrát denne vyplachujem ústnou vodou. Jedno ďasno mám už tak odcerené že mi doslova lieta keď si vyplachujem ústa čo s tým :(
Mne zubár odporúčal vyplachovať ústnou vodou Curaprox Curasept ADS. Na začiatok s najvyšším účinkom - 212, 2x denne, ráno a večer pred spaním už nepreplachovať vodou, nech čo najviac účinkuje. Ale pozor, smie sa používať len 7 dní, nie dlhšie. Potom týždeň počkať a znova 7 dní vyplachovať Curaseptom ADS, ale už s nižším číslom - 205. Teraz sú aj zubné pasty z tejto rady, ale s tými ešte nemám skúsenosť. To by možno vedeli poradiť priamo predavačky z Curaprox, ak máte v okolí túto predajňu. Ak nie, tak aj v lekárni. Držím palce nech sa polepší, boľavé zuby a ďasná v tehu sú masaker.
@soviatko mne dali aj pastu aj tu vodičku a musím si poklopať do 4 dní sa to zahojilo a teraz už dobre 🙂
Treba používať aj medzizubnu kefku, to je ozaj základ pre ďasná. Bez nej by mi už asi zuby vypadali, aj ja s tým mám v tehu problém. Plus tu radi doktorka na konikovskej poradni ústnu vodu corsodyl, keď bolo ozaj zle, tak mi dobre zabrala. Inak si ju nedávam pravidelne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lexi245 Co na to povedala dentalna hygienicka?