som v 3 mesiaci skoro tehotenstva.o pracu som prisla hned ako sa to sef dozvedel ( bola som na dohode na zaklade telef dohovoru) takze mal pravo.so strany rodiny pomoc s peniazmi ocakavat nemozem.moj priatel povedal ze je koniec hned ako sa to dozvedel takze od neho tiez peniaze nehrozia.kamosky vsetci radia ze mam si nehat lebo som mala dni ze babo dam prec ale nedokazem to psychicky ved som plakala od stastia ked som ho prvy krat videla.mojho ex rodinu poznam ale asi o tom este nevedia a mozno by boli aj radi neviem co mam robit.ani peniaze ani praca,byvam sama vyse roka v prenajatom byte a neviem co mam robit :( len pocit a predstava ze mam ist na potrat vyvolavaju vo mne slzy len sa bojim ako to zvladnem do 9mesiaca
ahoj no len s rodicmi to je tazko moja mama ma nehala ked som mala 16r u tej pomoc s neda a otec pije ten je rad ze som tehotna ale sam nema peniaze atd neviem a to babo chcem na urade mi povedali ze dokopy by mi vedeli dat 130eur so vsetkym ale bojim sa ze ani praca zhanam uz tyzden a stale nic a nemam z coho ani zit a ten ex prva reakcia na dieta bola potrat potrat potom o tyzden nehaj si ak chces pomozem ti aj s peniazmi a pred par dnami povedal ze ma v p... aj mna aj ci mam kde byvat aj babo atd
@beatka777 Pozri, opakovanym zakladanim tem si velmi nepomozes. Aj v tej predtym si dostala nejake rady.
Najdi si pracu, aspon brigadu, cokolvek. Zajdi na urad prace, soc. veci a rodiny a pytaj sa, co mas robit. Kontaktuj centra pre zeny v nudzi. Zoznam napr. tu: http://piatazena.wordpress.com/o-pomoci/
Musis si sama vyriesit byvanie a zarobok, je to prvy krok k tomu byt zodpovednym rodicom. Existuju ubytovne, prip. ludia co prenajimaju len jednu izbu a pod.
Brigady tiez existuju, treba hladat, napr. na profesia.sk
S tvojim ex to bude trochu tazsie. Ak si si ista, ze on je otcom, bude treba dokazat otcovstvo a potom ma vyziovaciu povinnost aj voci tebe aj voci dietatu. Navrh sa dava na sud. Odkladaj si vsetky blocky a faktury v suvislosti s porodom a s vybavou. Po narodeni dietata si podas navrh na urcenie otcovstva, uvedies ho ako odporcu. Vzor napr. tu: http://www.obcianskaporadna.sk/docs/vzory/navrh...
Budes musiet nejakym sposobom preukazat, ze si s nim mala pohlavny styk (neviem, asi svedkovia, ze ste spolu chodili), Po genetickych testoch mu moze dat sud zaplatit aj cast alebo cele vydaje v suvislosti s porodom, preto tie blocky. A samozrejme vyzivne. Ale treba ratat aj s moznostou, ze ti nezaplati vobec nic a domahanie sa svojich prav je u nas dost mizerne.
Slobodne mamy to veru nemaju na ruziach ustlane, obzvlast na Slovensku, ale nepoznam ani jednu, ktora by to lutovala. Takze hlavu hore a hladaj riesenia, ony su vzdy, len to nebude jednoduche.
Drzim palce.
ano mam svedkov cele okolie vie ze sme spolu chodili par rokov atd je to jeho babo a on to tiez vie
ved to ja ked som bola na sone a videla to male az spm plakala od stastia kamosky atd vravia dajak bolo dajak bude ze to zvladnem a viem ze to male dostane vsetko odo mna len som v soku ako vsetko sa to zvrtlo aj mojho ex nazory atd nechapem
ved prave ked viem ze vo mne je novy zivot a to som mala malu sancu mat babatko a stalo sa len som necakala taku reakciu od mojho ex po tolkych rokoch eh
zvykne sa vobec stat ze chlap zmeni nazor potom? ked ten moj zmenil uz 3x?? ze sa mozno vrati a bude chciet to babatko? ci to je len v rozpravkach ?
@beatka777 no chlapi su divniiii....ja som nemohla mat babatko, vsetky mozne terapie, nakoniec sa podarilo , a ked mala mala rok a vsetko konecne bolo OK....tak mm sa zacal stretavat s inou zenou....nakoniec sa rozhodol ostat aj tak s nami.....tak uvidime dokedy zas.....dufam , ze sa poucil trocha....ale malu mam isto navzdy 🙂
ved to kazdy vravi ze nebudem sama ze budem mat malinke a ze budem stastna len ako to viem som v soku a byvali mi len stresy robi ze meni stale nazor atd ved mne z neho prepinalo raz ze idem si vziat atd a ked som nato len pomyslela tak som plakala ze nedokazem a aj tak u zby nebol so mnou aj potom a ja by som ho nenavidela co uz zacinam aj teraz
@beatka777 pozri... https://www.modrykonik.sk/group/2099/
a tuto https://www.modrykonik.sk/group/2069/
normálne požiadaj o pridanie do skupiny, predstav sa tam, napíš kočkám aký máš probléma je ta veľa ochotných mamičiek, ktoré vecičky pre deti darujú. Ja by som ti tiež poslala, ak mi pošleš v ip adresu, mám ešte zopár vecí..Takto môžeš získať apsoň nejaké šatočky, ak máš kde bývať(aspoň u otca) tak tých 225e ti bdue stačiť pre bábo. Hlavne sa nestresuj, aby si mala dosť mliečka a mohla kojiť, tam veľa ušetríš.uskromníš sa a zvládneš to. A rozhodne to povedz exovej rodine, ked iné nie, apsoň nech vedia, čo sa debila to je. A možno ti aj pomôžu, čo ty vieš ako sa zachovajú.. Treba to povedať, ensed ako mokrá myš, vyštartuj proti nemu, ked je on sviňa, bud aj ty. Pekne s ním na súd, platiť musí, či chce alebo nie, takže na vety typu: "od neho peniaze čakať nemôžem" zabudni. pretože môžeš a budeš ich mať, len sa netreba báť. Možno aj rozum dostane... Ak ste boli spolu pár rokov, je to divné tá jeho reakcia...
Hlavne sa neboj, zvládneš to
Tak si mu asi nestála za to, zakladateľka, aby s tebou založil rodinu. Ono, tiež chlapi to hneď najavo nedajú, ženy to radi prehliadajú. No neviem.Podľa profilu máš 31, to je už dosť vysoký vek na prvé dieťa,
@beatka777
ty si zila svoj zivot zo dna na den? to nemas nic usetrene ani zabezpecene? ved ked si bola s priatelom par rokov, tak ste nieco nadobudli nie? alebo si sa len viezla na jeho chrbte? prepac, za tieto slova, ale sme rovnako stare a tiez cakam babo, ale aj keby som nemala partnera, tak neuvazujem ako Ty...,dopredu to vzdavas, co nerob, mas uz dost rokov na prve dieta, moze sa Ti stat, ze uz dalsie mozno mat nebudes...., to ako sa zachoval priatel je svinstvo, ale ked som s niekym par rokov, tak asi neotehotniem nahodou, ale po vzajomnej dohode, neviem, cele Tvoja situacia je velmi cudna, ale mala by si byt silna, to male nemoze za to, ze ma otca takeho akeho ma a ze Ty si nebola absolutne pripravena stat sa matkou, ja osobne si myslim, ze vsetko sa da zvladnut, na prispevky mas narok, existuje plno bazarikov kde kupis vybavicku v dobrej cene a kvalite...
Ako dlho si na dohodu pracovala?
@beatka777 ty si s nim chodila par rokov? o buducnosti ste sa nebavili? to si skor nezistila, aky je to chuj? ale asi mal lóve, ked ti to neprekazalo.... no co uz, brigaduj kym sa da, hladaj sedavu brigadu - papierovacky a tak.... a setri si na buducnost, lebo zit s dietatom ako slobodna matka s rodicakom necelych 200€ je na zaplakanie v tomto state..... a ked poznas jeho rodicov /co asi predpokladam poznas, ked ste spolu chodili tak dlho/, pochvalila by som sa nadejnej ex-svokre co ste povystrajali a aky ma on k tomu postoj - mozno vytlcies nieco aj odtial
@beatka777 nechod na potrat, to by si trpela cely život. keby sa to hned nedalo zvladať, môžeš dať male na adopciu, ale aj tak nedaš, budeš ho milovať a zvladnete to. vždy sa to nejak da. možno by to "priatelova" rodina mala vedieť. bud sa budu spravať odmietavo, ale možno mu aj dohovoria alebo Ti pomôžu, treba skusiť. ak by Ti aj vynadali, alebo čo, bolo by to od nich chrapunstvo. a taku istu zodpovednosť ma niesť aj muž. a ked sa male narodi, tak bude musieť platiť.
netrap sa, tehotenstvo zvladneš, a potom s malym Ti sem tam dakto pomôže, nemaš dake kamaratky, alebo zname pri sebe. alebo dake staršie ženy ochotne, čo su na dôchodku a radi by pomohli?
Nechapem zeny co tu riesia, preco nema zakladatelka usetrene ako to ze nema usetrene, preco robila na dohodu, preco toto, preco hento a podobne dristy...ak neviete pomoct a poradit, na co sem pisete??? Je mi z niektorych fakt na grcanie, pomocnu ruku to nepoda, sudi, posudi, odsudi a este aj kopne ale pomoct to uz nie, lebo na co? Vy ste vsetky asi bez chyby, vsak? Vam sa asi nemoze stat, ze raz budete pottrebovat pomoc a radu, vsak? Je mi z vas zle!!! 😖 😝 🙄 😠
@marionmarion nedramatizuj a negrcaj 🙂 Sama si zial za to moze. Ty si jej aku dala radu?
@marionmarion este ju pochval. Tvoja vyplakavanie je skutocne uzitocne 🙂
Podla mna na tom nieco je ze nema zmysel jej robit este zle svedomie.
Nakolko autorka asi vyrastala v dost zvlastnej rodine (uz len to ze mama ju vykopla v16tich a otec pije a nema peniaze) tak kde asi mala ten pozitivny vzor zivota nabrat.
Ozaj lahko sa pise niekomu kto vyrastal v rodine uplne inej, tam ta praca tej rodiny ako vzoru je casto podcenovana, a tak "dobre dievcata co sa uspesne uplatnili a vedeli co kedy" na tom casto zasluhy nemaju, nakolko ina obkukali. Aj ked viem ze sa tu hned niekto do mna pusti ake to mal tazke a vychytal to, to su zas typicke mimikry, ktore frcia na netovych diskusiach zvlast.
Autorka zila ako najlepsie vedela, a aj dalej si s tym bude musiet vystacit.
@jalucija nechvalim ani nesudim...a radu som jej dala taku, ktora dokaze jej situaciu v tejto chvili vyriesit. A nad tvojimi recami sa ine ako grcat neda... 😉
@horana presne tak...a nejaka premudrela mamicka ju NEMA pravo sudit...hoci ona si asi mysli, ze je dokonala a nikdy ziadnu chybu v zivote neurobila 😖
@horana
ja s tebou suhlasim, ze tam chybali tie pozitivne vzory a ano, su zeny, ktore aj napriek tomu dokazu zmenit svoj zivot, ale to su obvykle silne osobnosti, pripadne je to zalezitostou niecoho ineho, co tu nebudem tahat, aby som nedrazdila ine zeny....
Ono klasicky vo vacsine negativne veci idu z generacie na generaciu... ak niekde chybaju zaklady, nema clovek na com stavat... ☹
@marionmarion :Ja sa pytam od kedy robila na dohodu, lebo citam na nete, ze si zhanala pracu od aprila tohoto roku ako bejatka222, chcela pracovat v zahranici, cize v aprili este pracu nemala, je maj, tak ze kedy robila ma zaujima.
@mamulka211 to ze si niekto zhana pracu v zahranici este neznamena ze ziadnu nema...ja som tiez zhanala kedysi pracu v zahranici a pritom som bola zamestnana, len som planovala dat vypoved a odist az potom, ako si nieco naozaj najdem...ak ta to naozaj zaujima ako to bolo u zakladatelky temy, nechapem, preco sa pytas mna a neobratis sa na nu???
Mna by zase zaujimalo ze na co ti je ta informacia?? Niekto tu zalozi temu, lebo potrebuje poradit a podrzat a niektore tu zas rozoberate hovadiny, co zakladatedlke absolutne v nicim nepomozu...na co je to dobre? zalezi teraz na tom co bolo a preco bolo? Tu sa riesi to co je teraz a ako to bude dalej...
@marionmarion :preto sa to pytam, lebo podla toho, co citam o nej, tak je vo financnych problemoch uz dlhu dobu a napriek tomu zalozila temu https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/sku..., kde sa snazila otehotniet.Preto mi nie je jasne, preco sa snazila, ked nemala pracu, je vo financnych dlhoch a partner nestoji za nic.A urcite sa nezmenil zo sekundy na sekundu ked mu oznamila, ze je tehotna.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Vzdy, ked sa rozhodnes pre spravnu vec, je ti nebo naklonene.Kde je vola, tam je cesta. Aj to, co sa ti dnes zda neriesitelne, sa proste nejako poriesi, postupne, po kuskoch to poskladas.Do narodenia maleho mozes ist zit k rodicom trebars, po porode, ak nebudes mat moznost ostat tam, skus si vybavit nejake azylove centum.Do vtedy sa mozu veci obratit o 180 stupnov, niekoho spoznas, zamilujes sa a podobne.