Ahojte žienky práve som 24+1 tt som prvorodička a som aj chudá dosť teda pred tehu som bola 170cm 50kg a cítim naozaj všetko na sebe každé ťahanie roztahovanie stále nejaké pichanie bolesti v podbrušku chrbát ma boli aj kríže ukrutne moc 😪 ale niekedy je to v pohode niekedy mam plno energie a zase naopak ako teraz v noci trápi ma poslednú dobu záha tak som hore aj do 4 ráno 😪 a vstala som o pol 9 dobitá jak pes zle mi je strašne hnusnu bolesť krížov a v podbrušku mam chcem sa spýtať čo na takéto dni v tehu čo vy robíte ? Keď naozaj nevládzete ani chodiť nič 😓 ďakujem za odpovede
Tak tieto stavy naozaj veľmi dobre poznám. Mám to dosť podobné. A to som ešte zatvorená sama v jednoizbovom byte na PN. .. neboj sa zvládneme to. ... Mne dosť pomáha ak si z niekým píšem.
Ja to isté
Oddychuj, čítaj si, pozeraj telku, vysivaj, kresli, lusti krížovky, venuj sa, sebe. Potom už sa budeš, len dieťatu, tak využi ten čas 🙂🙂
Asi nepracujes, nemala by si tolko casu sa pozorovat. Uzivaj si to, ze cakas prve a nemusis sa starat o dalsie dve male deti. Ak mas zly den, lahni si, pusti dobry film a kasli na vsetko, ak sa da
Ak ťa trápi pálenie záhy, daj si tabletky, prípadne sáčky. Ja som mala záhu od 20.tt až do pôrodu. Najlepšie mi zaberali vrecúška Gastrotuss. Každý večer jeden, bez toho by som si ani nedokázala ľahnúť. A tie bolesti, no hold to je tehotenstvo. Nie je to prechádzka ružovou záhradou. Ja som napríklad prevracala celý prvý trimester, neskutočné krče v žalúdku, nechutenstvo no proste katastrofa. Schudla som 9 kíl. Druhý trimester nepretržite mykózy. Myslím že toto bolo oveľa horšie ako akákoľvek bolesť krížov, ktorá potom nasledovala. Zatiaľ si len 24 tt, ešte prídú iné horšie veci a bolesti..:D Napríklad ja som strašne znášala rozťahovanie panvových kostí v posledných týždňoch tehotenstva. To bol horor, nedokázala som ani poriadne ležať ani sedieť ani chodiť, vlastne nič..:D Inak celé tehotenstvo som normálne pracovala, takže vždy ma niečo nútilo vstať s postele a premôcť sa. V práci som na to úplne zabudla a poobedia som sa snažila tráviť vecami čo ma bavili a mala som poslednú šancu sa im venovať. Napríklad obstarávanie detskej výbavičky, filmy, seriály, veľa som chodila vonku na prechádzky, pobehali sme strašne veľa výletov, bola som dosť aktívna čo sa týka pohybu do posledného týždňa. A hlavne som veľa veľa oddychovala a spala, máš poslednú šancu..:D Teraz pri druhom tehotenstve je to ako cez kopirák, dokonca mi to sedí aj týždňovo. Jediná výnimka je tá, že si vlastne uvedomím, čo ma začalo alebo prestalo bolieť, čo sa so mnou celý deň dialo, či malé vôbec kope až večer keď 2 ročná spí a ja keď padnem unavená do postele. Je to sranda lebo niekedy potrebujem ísť ešte neskôr na wc alebo vybehnúť k malej, a po pol hodine ležania v posteli sa nedokážem postaviť - bolia kríže, chrbtica, najnovšie mi malé asi nejako dokáže kopať aj do bedrového kĺbu, tlačí mi už na mechúr. Ako keby sa to za celý ten deň všetko nazbieralo a vybúrilo naraz. Teraz s radosťou spomínam na časy v ktorých si momentálne ty a si na ne sama bez dieťaťa..:D Neboj zvládneš to...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
lez, citaj, googli, kukaj filmy a serialy.. potom na to nebude cas 😁