Čo mi pomôže na nízky tlak ?

olivia2001
10. dec 2019

Baby čo mi pomôže na nizky tlak ? Vkuse sa mi kruti hlava ako na kolotoči ešte aj led kludne ležim neviem čo na to.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
25daniela
10. dec 2019

Veľa tekutín, najlepšie voda

mogaa
10. dec 2019

@olivia2001 minerálka(kvôli soli), červené víno a pohyb....najdôležitejší je pohyb....ale ak sa ti veľmi točí hlava, napi sa(môže byť kofeinový nápoj) lahnúť si a vyložiť nohy vyššie ako hlava

olivia2001
autor
10. dec 2019

@mogaa červene vino v tehotenstve asi nie ale Dakujem.

olivia2001
autor
10. dec 2019

@25daniela stale pijem vkuse som smädna ale ajtak to mavam a v kuse .. 🤔

olivia2001
autor
10. dec 2019

@boldo87 skusim aj ja kavu aj ked nepijavam ale aspon jednu za den a uvidim či pomôže.

pribinak
10. dec 2019

@olivia2001 ja som mala brutálne nizky tlak ako tehotna, postavila som sa, mala som tmu pred ocami, točila sa mi hlava
Doktor mi kázal pit zeleny caj. Nie viac ako 1-2 šálky denne. Kup si nejaky kvalitny. Mne to velmi pomohlo

mogaa
10. dec 2019

@olivia2001 prehliadla som že si tehotná....potom len veľa piť a pohyb "v rámci možností"(prechádzky, plávanie)

hennyinnsbruck
10. dec 2019

@olivia2001 káva pomoze len krátkodobo...ale skus..
Ja mávam aj po 2och kavach za sebou nizky, vyfasovala som aj kvapky na tlak...keďže si tehula odporúčam tiež pohyb, tekutiny.....

hennyinnsbruck
10. dec 2019

@mogaa ešte ma napadlo, ja som si dávnejšie pogooglila ::: viac soliť, v stoji prekrizit nohy, ak sa ti dá sprcha ráno tepla - studena, a vitamíny C a B...

mogaa
10. dec 2019

@hennyinnsbruck ja som sa tiež smiala , ja mám stále 80/60a internistka že nemusím sa obmedzovať v solení a piť červené víno - že všetko čo iným zakazujú ja môžem🙂 a rekreačne športovať....inak tie kvapky mi internistka spomenula ale že mi ich nedá lebo majú viac negatív ako pozitív🙂 ale že vekom sa tlak prirodzene zvyšuje tak čakám🙂

olivia2001
autor
10. dec 2019

zajtra idem ku gyn. Tak mu toto musim povedat lebo niekdy mam taky pocit že idem až odpadnuť, a vtedy je to hrozne fakt .

cocacola3
10. dec 2019

@olivia2001 ja mam s tym tiež problém asi celoživotný 🙈 ale ked som odpadla tak mi zistili, ze mam problem,( plus k tomu) z hemoglobínom. Extremne nízke hodnoty mi vyšli, celi tyzden mi krv a infúzie davali. Odvtedy ked sa mi točí hlava vzdy mi beru krv a vacsinou vyjde pod hranicu a dopuju ma vysokou davkou železa. Inak na nizky tlak nič extra neexistuje 👎 a hlavne opatrne z magnéziom. Je super, ale znizuje tlak.

hennyinnsbruck
10. dec 2019

@mogaa mne hneď lekár... Berte to pozitívne, ľudia s nizkym tlakom žijú dlhšie 🤣🤣...ja som mala problém ze mňa chytali tocaky na prechádzkach..dieťa a psi no nič moc.. .. Alebo mi cudne zle ostávalo.... To je horšie ako tocak keď sa človek postaví....🙄🙄🙄

Ja ľúbim slané takže umna je to fajn🤣🤣🤣alko nepijem... Ja mávam tak 95/50... Kvapky som si len raz dala ale bojim sa ich 🤣🤣🤣🤣ale je to lepšie tak ich netreba 😊😊

tosomja
10. dec 2019

Ahoj, pozri na moj tlak, od zaciatku tehotenstva, zavrate, odpadavanie..mozem pit na hektolitre, ci kavu, pepsi, ...jest slane a neviem ake.
Tiez ked si lahnem na chrbat, citim ze tlak este klesa, nelez rovno, najlepsie na boku a podloz si aspon jednu nohu. Nos cukriky so sebou, hroznovy cukor a vodu, napriklad budis.
Je to "pansky tlak" pri nom mozes jest a pit vsetko. Len si treba vcas uvedomit, ze kedy sa "chystas odpadnut" a radsej si rychlo sadnut.
Treba vela vetrat a byt na cerstvom vzduchu a hybat sa. Ale mne napriklad je najviac zle v noci. Vzdy sa zobudim na to, ze sa mi hrozne toci hlava.
Len vydrzat.

renata1981
10. dec 2019

Ty žiješ?

renata1981
10. dec 2019

@renata1981
@tosomja toto asi veľmi neni v poriadku

tosomja
10. dec 2019

@renata1981 no ved som s tym bola v nemocnici, pokyvali plecami...dali infuziu, magnezium nemohli a poslali domov. Beriem aj zelezo, ale nepomaha.

renata1981
10. dec 2019

@tosomja a cítiš sa v pohode mňa by už vykrutilo

tosomja
10. dec 2019

@renata1981 tak okrem casteho odpadavania mi nie je nic. Len sa bojim chodit sama niekde, ze ma polozi.

olivia2001
autor
10. dec 2019

@tosomja ano presne vonku je to najhorsie ked chodim mam pocit ako keby som na koloči, je to hroza, dufam ze vsetko bude tak ako ma pijem aj pepsi aj vodu aj magnezium a stale niečo ach ..

hennyinnsbruck
11. dec 2019

@tosomja pre boha 😳😳😳😳😳

chupakabra
11. dec 2019

Kavu ti neradim, tlak ti vyskoci a zase klesne v dost kratkom case z coho budes mat este horsie stavy. Nizky tlak mam aj ja od malicka. Dokonca po.porode ked mi merali tlak , zavolala sestricka doktorku aj dalsie sestry lebo vraj tlakomer zle meria 😄
Je zvlastne ,ze ma obvodna ,,nuti,, brat magnezko ked vie o mojom tlaku. Sice sa nemame v laske a tak sa chce zbavit pacienta 😜

tatisna
11. dec 2019

@olivia2001 ak to máš len teraz v tehu tak káva na nízky tlak. Aj ja som to mala, dokonca som párkrát skoro odpadla,musela som si ľahnúť. Neviem či na to káva pomôže,treba dávať pozor a radšej sadnúť keď to na Teba ide...ináč je to normálne v tehu,hormóny pracujú správne 😄

iva_mich
17. jan 2020

@olivia2001 ahoj, ja mam ten istý problém a pijem min 1 kávu denne, doktorka mi odporučila aj 2 ak som bola zvyknutá na kávu aj pred tehotenstvom, vysadila som magnézium a polepšilo sa mi

olivia2001
autor
17. jan 2020

@iva_mich ahoj tiež som začala pit jednu kavu a je to celkom lepšie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre