Čo do postieľky pre bábätko na spanie?

nunusa11
24. jan 2020

Ahojte,
Co budete davat do postielky pre babatko na spanie?
My hniezdo mat nebudeme-mame “pletenec”.
Dava sa aj vankusik,alebo staci paplonik/deka bez vankusika pre novorodenca?
Snazime sa vyhnut zbytocnemu nakupovaniu vsetkeho “potrebneho” v detskych potrebach.
Dakujem🙂

sapetka
24. jan 2020

@nunusa11 v zavinovacke bude teda ak ho budes davat. Vankus nie urcite.. nejaku decku popripade

iveta143
24. jan 2020

vankusik netreba, bud v zavinovacke, alebo v perinke...ja som davala na zavinovacku a zakryvala s paplonikom,nakolko nechcel byt velmi sputany

patka06
24. jan 2020

@nunusa11 zavinovačku sme používali minimálne, hniezdo sme tiež nemali, využili sme ľahkú deku a klasický tenký paplón do postieľky, ten mala dcéra od narodenia do 2 rokov.
Vankúš od narodenia žiadny, cca od roka úplne tenučký,
Pod hlavu som v postieľke aj v kočíku, dávala látkovú plienku, mali sme takú "krajšiu" obrázkovú.
Na postieľke sme mali ešte baldachýn, ktorý tienil keď som rozsvietila svetlo - nesvietilo bábätku priamo do očí.

sofiia87
24. jan 2020

Ja som prve tri mesiace pouzivala ulitku, resp perinku. Odvtedy spava dcera v spacom vaku, cez den prikryvam dekou. Vankus aj paplon mam kupeny, ale stoja v skrini.

sapa20
24. jan 2020

Ahoj
Myslím si, že v temto fóre ti lepšie poradia.
Základná výbavička - čo nám nesmie chýbať..

kamila_kamila
24. jan 2020

Monitor dychu.

nerya
24. jan 2020

Nič, max monitor dychu

rybka16
24. jan 2020

@nerya Toto sa mi nesníva, že niekto na Slovensku odporúča bezpečné spanie? Normálne som skoro odpadla teraz, že v slovenskom kontexte vidím niekoho, kto neprisahá na paplóniky, mantinely, hračky, cumle s plyšákmi, mojkáčiky a hniezda. Jedno veľké ďakujem, že aspoň niekto sa našiel.

@nunusa11 Ako píše @nerya, v postieľke nemá byť nič, len dieťa. Zavinovačku typu ulitka môžeš používať do 8. týždňov, spacie vaky univerzálne, ak a kým v nich bábätko chce spať. Žiadne paplóniky, deky a podobne. Idem nájsť jedno video, že prečo, ako vizuálnu pomôcku.

rybka16
24. jan 2020

Spomínané video: https://video.nest.com/clip/0b83c5062afd4e8083b...

Na konci vbehne mama, ale video je odrezané, lebo nebola oblečená.

zuzuliennka1
24. jan 2020

nic som nedavala... len syna v perinke/zavinovacke, neskor v pyzamku, vzdy aj s tielkom a pancuskami, aj teraz ako 2r, nezakryvala som nikdy nicim, aby sa pri otacani v postielke do toho nezamotal a nepridusil. A najmensim babatkam do postielky netreba nic.... (monitor som nemala, zvladli sme to v phode aj bez neho)

jedine, co ma v postielke od narodenia, je tenky mantinel z ikea, aby som ho mala o co opriet nabok, ked bol este uplne malicky a nespravila sa mu prelezanina a teraz ked bol vacsi, aby sa mu medzi tycky noha nezachytila.... ale uz ma 2r takze to je tiez bezpredmetne, mantinel je teraz fajn na to, ze mu robi “tien”, kedze mame spalnu s postielkou oproti obyvacke, tak takto ma aspon pritmie vacsie

zuzuliennka1
24. jan 2020

@rybka16 presne toto.... syn v postielke nemal/nema, okrem tenuckeho mantinelu z ikea, nic..... doteraz (ma 2)

yanni
24. jan 2020

Presse ako
@nerya pise. V postielke nema byt nic aokrem matraca a plachty na nom. My sme nikdy nic nemali a dokonca nasa uz rocna doteraz nic nema. Ani len nejake hracky. Teraz si "vyzidala" vodu na noc. V noci uz nekojim a ona ked je smädna, obsluzi sa uz od ca. 10tich mesiacov sama s vodou. Ma ju v nekvapkajucom pohariku. Nase vsetky deti od narodenia spavali len v spacich vakoch. Ani ziadne zacvinovacky alebo perinky. Prve ca. 2 mesiace, pokym sa nezacali hybat, spali na podlozke proti zlezaniu hlavicky. A ked sa zacali tocit, tak som dala kratky tenucky mantinel okolo tyciek, lebo si buchali hlavy a na to sa budili. Ale inak uplne spartansky. NIC. Ziadne vankuse, perinky, deky atd. Dokonca nasa 4 rocna spava od ca. 1,5 roka na velkej posteli (teraz 160x200-ona potrebuje priestor) a prve co vecer urobi, vyhodi paplon a o vankusi ani nehovorim.

nerya
24. jan 2020

@rybka16 no možno je to aj tým že sme v UK, ale asi by som ani ak tak nič nedávala, malý mal len niekedy deku, priedusnu, kontrolovala nám to všetko aj midwife, žiadneho mojkaca, nič zavesené nad sebou, taký chudák pustý bol v tej postieľke 😂

yanni
24. jan 2020

@nerya Nasi tiez tak. My sme v DE a uz v porodnici zdoraznuju, ze nic nedvat do postielok. A velm i si potrpia na spacie vaky. Dokonca kazdemu novemu cloviecikovi hned jednu novu podaruju. Nasi vsetci bez rozdielu spavali, az pokym sa nezacali odplienkuvat a vecer pred spanim este chceli ist na WC, v spacich vakoch.

fiafia
24. jan 2020

@nunusa11 vankus urcite nie, u nas perinka nula bodov a to ma tri roky. Ked bola mala topka bola zavinovacka. Hniezdo sme tiez nemali

nunusa11
autor
24. jan 2020

Dievcata dakujem za odpovede a idem kuknut videjko.monitor dychu sme zaobstarali,mame aj zavinovacky.vankusik teda nekupujeme.

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elly5
29. mar 2020

My sme mali hniezdo bolo supe aj ked bola uz velka rozviazali sme ho a a aspon neutekala z postielky a tak (zavinovacky nezniesla ) prikrivala som ju dekou , ale sme mali swaddle

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre