Ja sa strašne teším na moju malú princeznú,ale zároveň aj strašne bojím..čo ak nebudem dobrá matka?čo ak niekde zlyhám???A neviem prečo ale stále ak čitam niektoré príspevky aké su niektoré detičky choré,čo ak chráň bože aj moja bude?čo mám robiť aby som to pustila z hlavy?
Budem musieť lebo chráň bože si ešte niečo privolam
@doliva Ja som sa bála celé tehotenstvo - najprv presne, tých prvých 3 mesiacov, potom, či je všetko v poriadku, či sa dobre maličká vyvíja, potom aký bude pôrod, atď, atď. A po pôrode zas, či sa jej niečo nestane keď spinká... Manžel mi povedal, že sa budem báť už celý život. A v podstate to je pravda, strach je prirodzený, len ťa nesmie ovládnuť. Aby z toho nevznikla paranoja 🙂 . Neviem si predstaviť maminu, ktorá by sa niečoho nebála pri dieťati. Netreba však čítať a počúvať, čo zlé sa môže stať, ale naopak radšej o tých dobrých veciach. Dieťatko je úžasná vec, neviem si bez malej už predstaviť svoj život. Takže mysli pozítívne, všetko ide ako má, ako píšeš, všetko dobre dopadne. A potom keď budú mať naše baby 15 - budeme sa báť, koho si privlečú domov! 😉
@doliva je to uplne normalne 🙂 ale asi ta nepotesim, ale ked to male bude na svete, to este len bude "strach"... zrazu zistis, ze si za neho plne zodpovedna, aby sa mu nic nestalo a tak... kym je v brusku, tak mu je tam najsamlepsie 🙂 len si ho tam hyckaj a na zle nemysli 😉
@jamabe
@hradnapani mate pravdu nebudem panikáriť 😀 no to máš pravdu potom už len budeme čakať koho si to domov dovlečie 😀
@doliva Budes tou najlepsou mamou, akou mozes byt. Niekde som pocula vetu, ze kazda matka je dost dobra pre svoje dieta, aj ked sa zdaleka dokonalou zdat nemusi..mna to vtedy dost ukludnilo 😉 .
Hlavne sa skus upokojit, nevymyslaj katastroficke scenare, priprav si veci pre babo, tes sa nanho, chod este na dovolenku (lebo dlho nepojdes🙂) a nic zle si nepripustaj, ak nemas dovod. Ked budu problemy, budes ich riesit. Ak zatial nie su, netreba si ich vyrabat a treba si uzivat to pekne🙂.
@doliva tiež sa toho velmi bojim, na jednej strane sa velmi tesime, nevieme sa dockat, ale co ak? co ak zlyham? a nebudem dobra mama,alebo nebudem mat tolku trpezlivost? ako niektore maminy..:/
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@doliva na takéto veci nemysli na kontroli chodiš a všetko je v poriadku nie? 🙂 predstavuj si ako už držiš svoj malý pokladík v náruči teš sa !!!! 🙂 je to krásne byť maminou niekedy aj náročne a báť sa zlyhania?? stale sa len učíme celý život vo všetkom a inak to nie je ani v role matky 😉 zvládneš to nebojkaj a budeš dobrá mamina 😉