Ahojte, mamicky. Som v 21tt a uz tyzden mam neuveritelnu chut na sladke. Co sa mna tyka, milujem sladkosti vo vseobecnosti a takuto chut som pocitovala vzdy pred menstruaciou. Od kedy som vsak otehotnela, sladke som nejako extra nejedla. Zo dna na den musim zjest 1 milku cokoladovu alebo 3 keksy az mi je potom z toho fakt zle. Snazim sa prekonat samu seba a odolat, no ked mam raz chut na sladke, tak si musim dat. Vzdy to tak u mna bolo. Inak som nesustredena, nervozna a vecne na to sladke myslim. Ked si dam sladkost, normalne citim aka som spokojna. Je to pre mna balzam na dusu. Snazim sa dat si napr musli s cokoladovym ochutenym mliekom, no je to vsak malo sladke, takze mi to chut nezazenie a nic tym nevyriesim. Vnimam to aj na vahe, co ma velmi trapi. Ako tehotne priberame, no nemusim priberat z cokolady. Mozem tento problem nejako vyriesit? Mate nejake rady/tipy? Prosim 🙂 Dakujem.
Ja ked mam chut na slacker, tak si dam oriesky, banan, jablcko, susene marhule a figy a na koniec zozeriem celu cokoladu a som spokojna ;)))
Ja som si robila palacinky xD banan,dva vajcia,kokos,lyzica muky,opiecit a mnam mnam aj na kila 🙂🙂
dakujem 🙂 mne ovocie nepomoze, som si ho nakupila, no nie je to dost sladke.. naozaj milka cokolada je top :D robila som si par dni dozadu lievance, fajne som si dala plno dzemu sladke az az :D no kazdy den sa takto prejedat nemozem.. ved budem gula gulata
@hviezdickka vidíš ja sa snažím nejesť sladké co sa darí a priberám so všetkého 🙂 snažím sa s toho nič nerobiť i ked nie vždy sa to dá
to ti verim, ze je tazke si z toho nic nerobit.. ja mam z toho tazku hlavu az az... ked som velmi zufala, tak si vravim, ze vlastne to nie je vsetko moja vaha.. ze aj babo nieco vazi, aj placenta a plodova voda :D aspon nejaka utecha, aj ked v podstate to nie je ziadna extra vaha.. zjedla som milku o 14:00, je mi z nej strasne zle, no mam chut na este jednu :D musim sa spamatat
no, ja mam podobne stavy a to ani nie som tehotna! :( je to niekedy uplne sialene, sa mi aj sniva o kremesoch (a psychologicke to nie je, lebo som spokojna a nic mi nechyba). nechapem...
@hviezdickka Jec co Ti chuti cokoladu si rozkuskuj len kusok k sebe zvysnu prec aby Ti nebolo zle: skus susene ovocie alebo cok.gulky s medom mne to chvilkami pomohlo a co sa tyka vahy si 2v1 tak co potom schudnes hlavne ze budete ZDRAVI to je zaklad a ver ze schudnut sa da ja som mala 54kg pred 1.por. po 82kg a pri 2./119 teras 180cm/68kg drzim palceky nech sa dari🙂🙂🙂🙂
@hviezdickka Ahoj.Ja som od zaciatku tehotenstva moc nejedla,nebolo mi zle ani som nevracala ale mi nechutilo jest.Tehotenstvo som zacinala s 85 kg (dost ☹ ) teraz mam ledva 89 aj to ked som mala 87 som bola v nemocnici a schudla som na 84 uz to mam spat.Ale babo je zdrave,vahu ma ok aj prietoky su v norme.No a tak ako mi nechutilo jest predtym tak teraz mi chuti az moc.Hlavne sladke,by som jedla no moc nemozem lebo mam streptokoka dole a ked jem sladke sa mi zhorsi a tak sa obmedzujem.
@hviezdickka Jeeezis, tak si daj. Taketo vselijake chute budes este mat ale aj nemusis. To je vsetko v hlave. Ked to mas tak nastavene, ze musis, nicim to neoklames. Na druhej strane, da sa to ovplyvnit, musis len chciet. Ako vravim, vsetko je v hlave. Daj si tu coky, ale si ju rozkuskuj a jedz pomaly. Straaaasne pomaly. Vychutnavaj. Nie doslova, sorry za vyraz, zozrat celu za par sekund. Jasne, ze by si si dala este jednu a este jednu atd. To je ako s normalnym jedlom, pocit nasytenia sa dostavi az po 20. minutach. Tak isto je to s cukrom. Pokym sa dostane do obehu, tak to trva. Cize jest pomaly.
A davaj si na to velky pozor. Zo sladkosti sa sice nedostava cukrovka, ale tehotensku cukrovku mozes dostat aj len tak. Potom, ked budes musiet drzat dietu, sa aj zblaznis.
AJ ked niekto povie, si tehu, dopraj si. Tehu neznamena, jest za dvoch. Mala by si sa stravovat normalne, zdravo, pestro. Priberat budes, to je jasne a normalne. Ale ked clovek priberie do polky tehu 15-20 kg, tak to normalne nie je. Nepises aku vysku mas, aku vahu pred tehu a aku teraz. Ak si bola pred tehu v norme, tak do ca. 15-18 kg za cele tehu je ok. Ak si bola veeeelmi chuda, tak v norme je aj viac, ca. 20 kg. Ak si mala nadvahu, tak cim väcsia nadvaha, tym by si mala menej pribrat.
Tak vypust z hlavy priklad tomasko 27, ktora pribrala do 30tt 4-5 kg. Pozri aku vychodiskovu vahu mala. Riadnu nadvahu.
Ked mad take chute, take chod von. Nieco si najdi, zaoberaj hlavu niecim inym. JE to tazke ale musis vydrzat. V 21tt mozes kludne este sportovat. Chod na plavaren, na prechadzku na cerstvy vzduch atd.
jasne ze si daj 🙂
dakujem dievcata 🙂 ano, je to vsetko len v hlave a o sebakontrole... o OBROVSKEJ sebakontrole 😀 musim bojovat.. vysku mam 160 cm, uz mi namerali aj 158 😀 a pred tehu som mala 52 kg, za prvy trimester som schudla 3 kg lebo mi bolo strasne zle a vobec nic som skoro nejedla.. teraz som v 21tt a mam 55,5 kg.. ked jem jedlo, tak normalne porcie si davam a staci mi to.. vobec nejem za dvoch, len tie skladkosti u mna zacinaju byt problem. snazim sa si dat len kocku cokolady na jazyk a nechat pomaly rozpustit. robim aj to ze si vezmem len jeden "sorik" cokolady a zbytok odlozim.. no aj ked ju nemam na ociach, stale ju chcem... este raz vam dakujem, budem bojovat 🙂 😀
dievcata, hlasim sa, ze som vcerajsi den prezila bez jedinej sladkosti 😀 bude to vsak tym, ze som sa o 17:00 tak strasne najedla sosovicoveho privarku, ze mi az do vecera bolo strasne zle.. dnes som pre pripad nudze spravila studenu tortu z kyslej smotany a piskot.. tiez tam ide predsa cukor a granko, no lepsie ako milka 😀
@hviezdickka no vidis, Radsej sa napukaj normalneho jedla, ako sladkosti. Raz za cas neuskodi, ale pre babo a vlastne aj pre teba, nemaju sladkosti nijaku vyzivovu hodnotu.
Drzim ti palceky. Sladkosti su navykove, podobne ako cigy ci alkohol. Cim viac ich konzumujes, tym vac mas na ne chut. Cize zatnut sa, vydrzat, prekonat "abstak" a uz to pojde. Neviem ci chodis do roboty ale ak si doma, tak ked budes mat chut, radsej si lahni a spi. Aj na obed, to je jedno. Takto nielen oklames hlavu ale aj "vycistis" organizmus od zavislosti 😉
@hviezdickka Ahoj ,to iste mam aj ja taky problem,tiež som sladke velmi nemusela ale ako sa naobedujem tak momente mi pyta a musim sa kontrolovat,lebo by som toho zjedla kvanta,skus sušene slivky,alebo hrozienka sušene,ak možeš tak aj ovocie,ja velmi nemožem mne to doktorka zakazala,že aby som cukrovku nedostala a som už 20 týždni tehotenstva,tak ak som ti pomohla aspon troška,, 🙂
dakujem, dievcata 🙂 ved presne to, ze sladkosti neobsahuju vitaminy ani ziadne uzitocne latky.. je to len kopa cukru a hnusu 😀 ked ono to tak uzasne chuti.. ved to, ze ten abstak neviem prekonat, ked na mna pride.. no praveze nepracujem, no v stredu mam pohovor ! 😀 mne sa pyta sladke, ked zjem veceru.. normalne sa najem a chcem sladke.. ano, ano, dala som si dnes aj ovocie aj ovsene vlocky a len trosicku coko musli som si tam nasypala.. aby aspon daco sladke bolo a potom som nemala abstak.. takze ti doktorka zakazala sladkosti, aby si nemala cukrovku nahodou? ja som bola dnes na kontrole a povedala, ze vsetko je v poriadku a o mesiac ked pridem, tak mi budu robit test na tu tehotensku cukrovku 🙂
no uz asi tyzden ma trapi po zjedeni sladkeho palenie zahy.. dnes je mi tak zle, ze sa len "plazim" po byte.. vesti to nieco zle? viem, ze v tehu je to normalka, avsak nevesti to nieco zle, kedze to mam len zo skladkosti?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@hviezdickka skús nahradiť sušeným ovocím, figy sú dosť sladké...
ja keď mám chuť na sladké, tak si dám jabĺčko, 5 orieškov, sušené marhule a potom tú čokoládu 😀
a to ani tehotná nie som 😅 ale oklamať sa nedám 😀