Chlapček ? Dievča ? Aké ste mali príznaky, pocity ?

maminka1986
19. jan 2020

Ahojte, možno smiešne otazka, chcem sa opýtať, či ste mali dáke iné chute, bolo vám viac či menej zle keď ste čakali dievčatko či chlapca?
Či vám chutilo viac sladké, slané..
Ja ešte neviem čo čakám, prvého mám chlapca o cca 2tyzd ideme na 4d sono a dozvieme sa čo to bude.
Aproppo bývalo mi hrozne zle teraz pri druhom :/ čo pri prvom nie až tak.

evittam
19. jan 2020

@maminka1986 Rovnako . Ziadne extra chute, ci zmeny, max.som bola viac unavena. Prve chlapec, druhé dievča. A pri oboch som mala najlepšiu plet, nechty, vlasy. Nie ze by som mala inak extra problémy ale skôr by som čakala opacny smer ...

maminka1986
autor
19. jan 2020

@evittam ano presne aj ja tak ako píšeš, a tá únava hrozná a no zle ,vracanie ešte niekedy aj teraz

lula313
19. jan 2020

Obe tehu rovnako zle(vracanie, zaha, reflux) a mala som babu aj chalana

majamat
19. jan 2020

ja mam dceru a bolo mi zle,a le nebolo to take extremne. nikdy som nevracala. moja sestra je teraz tehu a je na tom podobne a caka chlapca. ani jedna z nas nemala extra chute. a dokonca aj ostatne v tehu mame podobne, napr,. bolest lonovej kosti, palenie zahy, pomerne velke tehu brusko.

lyduska13
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
19. jan 2020

Pri dcere mi nebolo absolutne nic, ziadne chute, ziadne nevolnosti. Jedine, ze mi prestala chutit kava. Male brusko do konca tehotenstva.
Teraz cakam chlapceka, od 6tt mi bolo zle na zvracanie este aj z vody...potom nekonecna bolest hlavy dva tyzdne vkuse, maso doteraz nemozem ani citit, kava mi chuti.
A co je sranda, "nase ciganky" vedeli hned, ze cakam chlapca, vraj podla tvaru bruska, ze odzadu nevidno, ze som tehotna, brusko ide dopredu 😉
Takze pri dcere nic mi nebolo...pri chlapcovi vsetko 😃

evittam
19. jan 2020

@maminka1986 Vobec som nevracala.

lenka2710
19. jan 2020

@maminka1986 práveže pri prvom som mala vždy chuť na niečo slané, saláma, šunka a podobne a mala som brutálne veľké brucho, všetci vraveli, že to bude veľký chalan, lebo sme nevedeli čo to bude a bola to ani nie 2apol kg baba 😂
A teraz to isté, chuť na slané a kyslé a bude to chlapec
Zle mi nebyvalo ani v prvom ani teraz pri druhom tehu, teraz som straaasne unavená! Aj keď pri prvom tehu som mala 23 teraz 29,takze aj to možno zohráva úlohu
A príšerne ma palila zaha pri prvom, teraz som v 18tt,tak to možno ešte len príde

iukas
19. jan 2020

pri oboch tehu som mala všetky priznaky na chlapca, aj som kupovala zelene a modre vecičky. na 3d mi bolo v oboch prípadoch potvrdené dievčatko a bol to teda po tých babských poverách riadny šok, ti poviem. takže u mňa babské povedačky 0% úspešnosť.

majamat
19. jan 2020

@iukas to potesi 😀 ja som to vsetko brala s rezervou. aj ked som mala zopar dievcenskych veci, lebo som tak nejak tusila, ze budem mat babu, ale teda vela som mala neutralnych veci. a teda vyslo to a mam babu.

iukas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iukas
19. jan 2020

@majamat no ja som to tušila na chlapca aj všetky príznaky som mala na chlapca (chute, tvar brucha, nevoľnosti, pleť), takže po 3D som pol dňa pohlavie bábňtka rozdýchavala, že to nie je to, čo som si myslela, aj ma manžel upodozrieval, že sa neteším😉 ale potom som to strávila a som napokon veľmi rada, že mám 2 baby🙂

maminka1986
autor
19. jan 2020

@iukas no ja zase naopak pri prvom, chcela som strašne babu a chlapec, bola som mimo veľmi dlho 🙂 tak dúfam bude teraz dievčatko

canerko
19. jan 2020

Ja mam troch synov.Pri prvom som jedla strasne vela tepleho hleba,mladej cibule a kysle uhorky,pri druhom som jedla kazdy den kilo paradajok,kilo nektariniek a kilo bieleho hrozna kazdy den a pri tretom som pila strasne vela kavy(4,5) a strasne sa mi ziadalo bitter lemon tonic,cola,fanta a zele cukriky.

maminka1986
autor
19. jan 2020

@canerko no hotovo takže pri každom ine 😃😃😃👍

adusa1987
19. jan 2020

Pri orvom tehu vobec som nevracala pri druhom asi 2x ale to skor nahoda ze ma naplo z niecoho.rozdiel v tehu bol len ten ze syn bol v brusku velmi divoky a dcera kludnejsia tieto ich povahy su doteraz 😆

tigev
20. jan 2020

prvu som mala dcerku.. nevracala som, nebolo mi zle,nebyt pohybov, ani neviem, ze som tehotna.. pri druhom tehotenstve mi tiez nebolo zle a ani som nevracala, ale citila som sa ulne ale uplne inak ako v prvom tehotestve. tak som si myslela ze bude chlapec. sestra mi povedala, ze nech sa netesim, ze ona to mala rovnako, ze vnimala druhe tehotenstvo inak ako prve ibaze ona vracala, a ajtak ma 2 baby. ja mam tiez 2 baby :D a kamosa ktora ma deti vekovo podobne mojim sa tiez tesila, ze bude mat chlapca (prva ma babu) lebo ze ma uplne ine tehotenstvo. tak som jej povedala o mojej skusensti a ona ze neexistuje aby to zase bolo dievca, to bude chlapec.. a neni.. ma druhe dievcatko :D
mne osobne obidva krat vysiel pravdivo test zo sodou bikarbonou aj vsetky tehulky co viem ze si ho robili, im vysiel dobre🙂 aj ked viem, ze niektore cudzie mamicky hovoria opak

sonnenshein
20. jan 2020

@tosomja Ja som to mala uplne presne naopak 😀

olivia2001
20. jan 2020

Mne byvalo zle non stop 3mesiace v kuse, a to doslova vkuse🤨 ževraj to byva ked to ma byť dievčatko, stale mi viac chutilo sladke a uplne sa mi zlepšila pleť takže hned som vedela že to bude baba každy mi to vravel a tak aj bolo😀

maminka1986
autor
20. jan 2020

@tigev no mne bolo zle pri prvom, ale takto strašne ako mi bolo do cca 4mes mi nebolo
Áno so sodou som skúšala pri prvom a vyšiel naopak tak už nespolieham 🤣🤣🙈🙈

maminka1986
autor
20. jan 2020

@olivia2001 aj mne presne nonstop proste ráno,obed večer ...furt ma nspinslo aj napina ešte pri pachoch ako chladnička keď otvorím fuj
No uvidíme som zvedavá teda ;)

olivia2001
20. jan 2020

@maminka1986 ani nehovor,ja som nemohla ani jest ani pit hned som všetko vygrcala preto som aj velmi schudla a teraz to neviem nabrat s5 stale som na tej istej vahe. Vsak uvidis držim palce daj vediet potom😉

maminka1986
autor
20. jan 2020

@olivia2001 verím ti presne a mne doteraz málo chutí jesť...pribrala som cca kilo a pol ...Ja z ze priberem ihneď aj z mala :/ mňa je dosť aj tak takže z toho hľadiska mi to nevadilo :/

maminka1986
autor
20. jan 2020

@olivia2001 ďakujem pekne 🙂

olivia2001
20. jan 2020

@maminka1986 no ja som za cele tehu pribrala iba 3kg a to som uz v 6 takze neviem budem rada ked mala bude mat 2800😀 a nemaš začo.

maminka1986
autor
20. jan 2020

@olivia2001 neboj neni to od toho myslím
Pri prvom som mala plus 18kil a malý mal 2900 a 47cm 🙂
Ľahšie sa ti porodí;)
Držím palce teda ;)

olivia2001
20. jan 2020

@maminka1986 uvidime Dakujem,podobne😊

rebellefleur
20. jan 2020

@maminka1986 - prvé tehotenstvo: zle mi nebolo, priberala som v podstate len do brucha, pleť krásna, potrhat som sa šla za chipsami, všetkým slanym, kyslim, stiplavym..
Druhé tehotenstvo: zle mi nebolo, priberala som všade, pleť horšia ako v puberte, potrhat som sa šla za všetkým sladkým..
Mam dvoch chlapcov 😁

ludmilka2407
20. jan 2020

Pri synovi som mala chut na slane, majonezove salaty, kapustu. V tomto tehotenstve sa neviem dojest zas sladkeho a to cakame tak isto chlapca. Takze chutami by som sa absolutne neriadila 🙂

deti95060810
20. jan 2020

pri prvom som od nevolnosti odpadávala. Pri ďalších tehu som ani nevedela že som tehotná. Prvý je syn...potom už len dievčatá... Pri synovi som mala brucho ako svet, a pri dievčatkách len také malinké brušká...
Keď boli príznaky rovnaké - chute..... - aj deti boli podobné...sa veľmi podobajú, vidno že sú od jednej mamy.... Majú rovnaké vlasy, farbu, kvalita, rovnaká stavba tela, rovnaké príznaky pri chorobách, rovnaké chute - obľubené jedlá....Ale
Pri jednej dcére som mala úplne iné príznaky , úplne to bolo iné tehotenstvo ako pri ostatných deťoch a je aj úplne iná ako ostatní jej súrodenci ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre