Ahojte ženušky. Chcem sa vás spýtať, mate niektorá skúsenosť s cestovaním na dlhšiu trať v tehotens? S priateľom bývame v Holandsku a na dovolenky chodíme domov autom. Niekedy to trvá 12niekedy 14 hodín, podľa ciest. Môže to mne alebo bábätku ublížiť? Za každú odpoveď ďakujem.
@nikoletabodova tiez byvam v NL a tehotna som isla s manzelom autom na SK este v 7 mesiaci. Da sa to zvladnut, ale chce to robit si vela prestavok, ty sa musis prejst, ked budete stat a samozrejme mat aj plan B, ak by ti bolo zle pocas cestovania, tak aby ste vedeli, kde by ste mohli zastavit a prenocovat, aby si si oddychla. Nastastie my sme to zvladli bez prenocovania, ale pocitali sme aj s tym, ze niekde budeme musiet prenocovat. Poviem ti ale, ze ked sme sa vracali spat, tak som prisla totalne vycerpana z cesty...drzim palce nech to zvladnes co najlepsie.
Akože dá sa, pokiaľ sa cítiš dobre, len presne treba robiť prestávky a tak 🙂 Opatrne pomaličky.
Každé tehotenstvo je iné. Ja by som to nezvládla, keďže mi veľmi puchli nohy, občas tvrdlo brucho a hlavne záchody boli popri ceste v absolútne nevyhovujúcich vzdialenostiach 😶 my sme stáli na každej pumpe, keď sme niekam šli a aj to som ledva vydržala, keďže môj mechúr bol brutálne utlacany 😁
@lubina ďakujem za radu hádam to bude ok😁
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikoletabodova cestovala som 8h cez Slovensko autobusom a vlakom a zvládla som to v pohode aj v 8 mesiaci. Neboj sa. V aute si môžete robiť prestávky, keď sa ti bude horšie sedieť alebo ak budeš chcieť na záchod. Babo bude v pohode, keď budeš ty.