Čakám tretie dieťa po dvoch cisárskych

mirkami7
18. nov 2012

Ahojte maminky,chcela by som sa spýtať či je tu niekto v podobnej situácii?Čakám tretie dieťa a mala som už dva cisárske.Ako často chodíte na kontroly.Kontroloval vám lekár pred tým než ste otehotneli neakým spôsobom jazvu?A od ktorého mesiaca sa začína merať jej hrúbka?Mne môj lekár predtým než som otehotnela povedal,že sa to nedá nijako skontrolovať ani zmerať,že to ide merať až vo vyžšom stupni tehu a na kontroly chodím ako pri bežnom tehu,myslela som že budem neako častejšie kontrolovaná.

fafa
18. nov 2012

Ahoj, ja som na tom veľmi podobne. Na kontroly chodim bežne, zatiaľ nič mimoriadne lekár nemeral. Tiež mi povedal, že je to záležitosť skôr tretieho trimestra. Ale ja mam trochu dlhšiu pauzu od posledného tehu.

blumka
18. nov 2012

ja som tiez v podobnej situacii 😉 mna lekar hned na zaciatku upozornil, ze sa mam setrit ako sa len da (ak sa da). Pred otehu mi nic nekontroloval, ani teraz mi jazvu nekontroluje. na poradne chodim normalne, vsetky vysetrenia su normalne.

mirkami7
autor
18. nov 2012

Pýtam sa preto, že som už prebrázdila kopec podobných diskusií a niektoré maminy tam písali že im lekár kontroloval jazvu či je dobre zhojená,tak som zostala trocha laknutá,kedže mne nekontroloval nič.Celkovo sa trocha bojim,kedže ked náhodou idem na neaké iné vyšetrenie alebo niekomu poviem že čakám tretie po cisárskych,tak na mňa pozerajú ako na blázna a že ešte s takým malým rozdielom.

xlucia
18. nov 2012

@mirkami7 tak sa neplas. su aj mensie rozdiely. nech ti to gynekolog skontroluje sonom, to sa da a teraz, a daj si zas skontrolovat o dva mesiace. budes kludnejsia.

blumka
19. nov 2012

@mirkami7 mne jazvu kontrolovali v minulom tehu ale az v poslednom trimestri 😉 ak by si mala nejake tazkosti tak urcite by lekar riesil aj viac kontrol aj jazvu atd...ale ak sa citis dobre tak naco zbytocne?
Ja budem mat podobny rozdiel medzi detmi ako ty a citim sa uplne v pohode, uvidime co bude neskor. Zaujimave ze pises ze sa na teba pozeraju ako na blazna, ved to zalezi na kazdej zene a jej organizme ako to tehotenstvo zvlada. Mne este po druho porode lekari povedali ze este jedno dieta moja maternica v pohode zvladne (to su slova porodnika,ked mi vyberal malu z brucha 😀 ) Ani moj gynekolog sa nad tym nejak nepozastavoval ked som dosla ze som tehotna, pozrel na datumy predchadzajucitch tehu a jedine o com ma poucil je ze nemam dvihat tazke, setrit sa, od 20 tt viac polihovat ako behat za detmi ale sam sa pousmial, ze vie ako sa to "da" 😅
Vsetko bude v poriadku, hlavne sa dopredu nestresuj, su zeny, ktore maju aj viac deti cisarskymi ako tri...o par rokov to uz podla mna nebude taka "rarita" mat 3 cisarske za sebou 😉

mirkami7
autor
19. nov 2012

Mňa v nemocnici po pôrode strašili,že v žiadnom prípade neodporúčajú ďalšie tehu že je to velmi,velmi riskantné,aj ked som pri predchádzajucich tehotenstvách nemala problémy a aj jazva sa mi hojila pekne. Môj gynekológ to tak nevidel,povedalže kludne ešte jedno môžem mať.Ďakujem vám babulky,trocha ste ma ukludnili a odteraz myslím len pozitívne 😅

ktore
19. nov 2012

@mirkami7 tri teho moze byt.z dvojrocnym rozdielom sa mi zda.moja jedna znama matri deti po cisarskom. 😉 a teraz caka stvrte ale malinky ma iba 16 mesiacov.to by som uz nerizkovala

snehuuulienka
24. jan 2017

@mirkami7 ahoj,po akom case si bola tehu s tretim?a ako dopadlo tretie tehotenstvo?lebo pises,ze ti uz neodporucali tretie?

mirkami7
autor
24. jan 2017

@snehuuulieka Ahoj,otehotnela som po 2 a pol roku,dopadlo to dobre,aj keď,určité komplikácie tam ku koncu boli,ale to súviselo s tým ,ze som mala tehotensku cukrovku, nie s tym ze to bol tretí cisársky

snehuuulienka
30. jan 2017

Ahoj
otehotnel niekto z vas 4 az 5 mes po 2 cisars.reze...?

snehuuulienka
31. jan 2017

Nikto?

berunka1982
16. feb 2017

Ja tiež čakám 3,po 2cisarskych... Nekontroluje mi jazvu,ale pri 2.tehotenstve som ju mala moc tenkú jazvu či či tak ma nestratili viac krát,ale nakoniec bolo všetko ok.teraz som otehotnela po 3rokoch od 2.cisarskeho

damijanka
7. mar 2018

@berunka1982 ako ste dopadli da sa to ?

berunka1982
8. mar 2018

@damijanka áno, len ono záleží aj od tela, každý sme iný, ja som zas od začiatku mala rizikové, stále tvrdlo bruško, po ležala som si viackrát v nemocnici, ale dá sa. Nevidím nejaký rozdiel medzi 2 a. Cisárskym. 1.ano to bolo aj to vstavanie z postele hrozne, ale teraz už akosi človek vie co ho čaká, tak je to lepšie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre