Ahojte baby! Chcela by som sa spýtať, či má niektorá z Vás podobné skúsenosti ako ja.. 😒 Momentálne som v 15tt, ale bruško mám veľké, akoby som bola v 6.mesiaci.. Mne by to nevadilo, lebo na veľkosť bruška pokiaľ viem, žiadna šablóna neexistuje, no moji známi sa ma všemožne snažia vytočiť svojimi poznámkami typu: fakt je tam len jedno? určite si len v 4.mesiaci? no ja som mala také brucho keď som išla rodiť/ či v 7.mesiaci, To máš ale riadne pupčisko.. atď.. Mimochodom som začínala tehotenstvo so 73kg a doteraz som pribrala 3kg, výška 170cm. Nafúknutá už nie som, zo začiatku som bývala, no to sa koncom druhého mesiaca podalo..
No a na mne zasa v 5. mesiaci s dvojičkami, kedy som už aj cítila pohyby, ani nebolo vidno, že som tehotná.. 😅
A strašne ma to škrelo 😀 Som sa chcela pýšiť bruškom a nič 😀
Teš sa, že si pekná tehuľka, okolie si zas nájde niečo iné 😉
@szuszu1984 vôbec sa tým netráp 🙂 Ľudia v jednom kuse niekoho a niečo riešia do čoho ich vlastne nič - máš veľké bruško - joooj ako si už pribrala bla bla to už ideš rodiť????
- máš malé bruško - joooj nejaké ho máš malé ani nevidno že si tehotná a to už ideš rodiť??? Neexistuje na to mierka, rovnako ako nie je nejaká norma na veľkosť ženských pŕs či mužského prirodzenia 😉
Skrátka každá sme iná a je to dobre a je to normálne, tak si z nich nič nerob 🙂
@szuszu1984 nemam, skor mi vraveli opacne. take reci jednym uchom dnu a druhym von...alebo ani nepustit dnu. mne to pride drze, nech si mysli kto chce co chce, ale ostane taktny lebo takto sa to potom buducej maminy dotkne. maj pripravenych par vtipnych a rovnako ustipacnych odpovedi, ktorymi ich odbijes a zvladnes to s nadhladom. pokial si ty a babo zdrave, tak ostatnych vobec neries, je to ich vec, ze si neodpustia blbe komentare
vôbec nerieš, vieš koľko sa toho ešte napočúvaš? ľuďom nič nevyhovie, buĎ je bruško malé, alebo veľké, ty si pribrala málo alebo priveľa, potom "preboha, to bude dievča" a druhí "preboha, chlapec?", "ježíííš, to čo za hrozné meno ste vybrali, radšej ho nazvite....", a momentálny favorit "ešte si neporodila?" 😀 ...jedným uchom dnu, druhým von, ešte si toho ozaj užiješ 😀
@szuszu1984 ľudia sú rôzny a nič si z toho nerob, v živote sa stretneš aj z inými poznámkami. To treba len vieš ako sa hovorí, jedným ucho dnu, druhým von 😉
@szuszu1984 neviem co su to za znami ked sa spravaju k tebe takto neprijemne. Takych ludi sa lepsie stranit, podla toho co pises nic pekne sa od nic ani neda cakat, je to len zavist. Z ich spravania mozes vyzistit aka je ich "uroven". Netrap sa a uzi si krasne chvile 🙂
Len si uzivaj tehotenstvo a nevsimaj si blbe pripomienky inych ludi. Povedala by som im just nech sa nechaju prekvapit ze mozno to budu aj dve deticky, trosku by som ich natahovala🙂
Ďakujem, ste veľmi zlaté 🙂 keďže sa jedná o moje prvé tehotenstvo, tak nemám ešte dostatočné skúsenosti, ani s tehotenstvom, ani s poznámkami a nepríjemnosťami podobného druhu. Ale určite si vymyslím zopár trefných odpovedí, to je dobrý nápad 😎 😀
@szuszu1984 ja som bola na tom rovnako😃😃 ako maly slon. Pravidelne mi niekto hovoril, ze ake velke brucho mam. V 6. mesiaci sa ma pytali, ze kedy uz idem rodit. Nuz, ale ja som nabrala 34 kg. A hlavne, uzivaj si to. Kasli na nich. Ja viem, ze to cloveka zamrzi, ale normalne ich posli do kelu.
@szuszu1984 nic si z toho nerob, ja som na tom rovnako, uz som to prestala riesit, tiez som v 15tt a kazdy ma debilne pripomienky ze ci idem zachvilu rodit a pod. Pritom mam aj lordozu v driekovej oblasti co mi vytlaca brusko este viac dopredu, no ale uz ma nebavi kazdemu vysvetlovat to iste dookola, uz na tie reci ani nereeagujem. Ja som si to brusko jednoducho zacala uzivat a naschval este nosim opnute veci aby to bolo vidiet 🙂 Kazdy ma inu stavbu tela a kazde babatko sa tlaci inak, bud viac do prednej strany - do bruska alebo do zadnej, teda viac do chrbtice. Takze kasli na nich 🙂
Ahoj, ja som zasa počuvala, či vôbec som tehotná... teraz začinam 6. mesiac a už je to vidno konečne. :D normalne som sa tym tiež nechala deprimovať, ale potom si vravim, že no a čo, ja toto neovplyvnim, rovnako, ako som odjakživa zmierená, že mam Ačka prsia, tak musim byt zmierena s tym, že bruško vykukne neskôr. :D veď čo ine mi ostava. Nerieš, povedz, že Keď maju tolko pripomienok, či ti aj poradia, ako to máš ovplyvniť (teda, ak si nenabrala vela kil,ale to vidim,ze nie) a aké sú ideálne miery.
Hlavne nezabúdajme baby, že takéto hlúpe poznámky nie sú o nás, ale o tých čo ich majú. Tak to nechajme u nich nech si s tým ich problémom naložia ako chcú 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj s toho si vobwc nic nerob oni ti zavidia ja v prvom tehu mala malinke brusko v 9 mesiaci som vyzerala ako nafuknuta pri kramoch a v druhom som mala brucho ako slonica uz v 6 mesiaci som nevedela ako sa mam ulozit na posteli alebo sadnut do auta manzel mal zomna komediu ☺takze jednim uchom dnu druhym von a uzivaj si to