ahojte... som v 21 tt a neskutocne ma boli zub zlomeny zub. Mam panicky strach zo zubarov a teraz ked som tehotna tak dvojnasobne. Prosim poradte mi co mi pomoze, ale okrem navstevy zubara aspon kym neporodim.. 😢 😢 😢
a mozu mi pichnut injekciu na umrtvenie? ani cert sa neboji kriza ako ja zubara ☹ Ved som si volala mojej zubarke a objednala ma az na 21 oktobra, ale co dovtedy? Na pohotovosti som bola na zaciatku tehotenstva a mala mi vytrhnut zadny zub a poviem ti vobec absolutne nemala so mnou zlutovania a tak mi to rozbabrala ze o polhodinu som skoncila na zubnej chirurgickej pohotovosti.. 😢
@tehullka urcite bez k zubarovi,pretoze s bolavym zubom v tehotenstve nie je sranda.Mne tiez robili zlomeny zub,ked som bola tehotna a dokonca mi aj trhali a vsetko je v poriadku.mam mamu na zubnom,takze urcite sa moze injekcia na umrtvenie podavat aj tehotnym....keby to skodilo,tak mi ju urcite mamina neda,to je jasne 🙂.ja mam tiez strasnu paniku zo zubarov a vzdy tam idem az ked uz nie je ina moznost a to je vacsinou vtedy,ked ma to pekelne boli.takze urcite k zubarovi,lebo ti zub odumrie....sice prestane boliet,ale opuchne ti to,takze nakoniec aj tak skoncis u zubara
no ved to ... nijak sa tomu zubarovi nevyhnem.. a prosim ta kde robi tvoja mamina zubarku? dam ti moj mail lebo neviem kolko krat tu mozes odpovedat som tu este kratko, tak ak to je niekde v bratislave alebo okoli tak mi to napises?? moj mail je zuzana.kovacicova@hotmail.sk
@tehullka hm, iba ten zubár 🙂 ale neboj sa, daj si normálne pichnúť injekciu proti boletsi, oni pichajú do do tej medyizubnej ryhy, minimálne sa to vstrebáva a nie je nebezpečné pre bábo. Mne dokonca musel čistiť koreňové kanáliky, a prežila som to s touto injekciou...Čo už, sú aj horšie veci.... Radšej si to daj do poriadku teraz, si v 21tt, do konca máš ešte veľa a ver mi, prídu väčšie problémy....
@tehullka ahoj, ako ti uz ostatne baby poradili, urcite chod k zubarovi cim skor. ked sa tak bojis, poziadaj o lokalne umrtvenie, babatku to urcite neublizi a teba to nebude boliet. cim dlhsie to budes odkladat, tym vacsi zakrok ti budu musiet neskor robit... zbytocne to budes odkladat a zakroku sa tak ci tak nevyhnes.
baby zvlaaadla som to. Bola som vcera na pohotovosti a bol tam perfektny zubar, dokonca ma aj atestaciu z gynekologie, takze sme aj pokecali o tehotenstve. Vyvrtal mi to , zavlozkoval, a dam si to zablombovat. Naozaj sa to dalo vydrzat, ale len vdaka tomu ze ten doktor bol fakt super.... Tak som sa bala, ale ked som odtial odchadzala bola som taka hrda na seba, ze som prekonala ten strach a zvladla som to,.... Dakuuujem za podporu.. 🙂 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
určite by som neodkladala návstevu zubára ešte o 20 tyždnov. ked porodís, budeš na tom tak isto, v prípade ak budeš kojiť, tak teiž nebudeš môct žiadne antibiotika alebo lieky. teda pochybujem že by ti zabral paralen. čím skôr navštív zubára, a daj si pichnut injekciu na umrtvenie, nebudeš citiť nič. mne robili resekciu korena krátko po pôrode a prežila som a to sa bojím zubára ako čert kríza.