Bolesti v podbrušku v tehitenstve ako pri menštruácii.

somtuporady
9. sep 2019

Dobrý deň, chcem sa spýtať či máte niektoré skúsenosti s "menštruačnými" bolesťami okolo 21 tt. U lekárky som bola presne pred týždňom, všetko bolo v poriadku. Chcem len vedieť či ísť na pohotovosť, alebo to je rozťahovanie maternice, či niečo podobne neškodné. Nie sú to žiadne nejaké silné kŕče alebo čo, také jemné pobolieva nie, bábätko cítim že kope. (už raz som tak prišla na pohotovosť, a boli to bolesti z roztahovania maternice, okolo 13 týždňa.) Ďakujem vám za rady

veronikaszabova
9. sep 2019

@somtuporady je to OK, pokial nie su tie bolesti velmi silne a nemas spinenie

migifie
9. sep 2019

@somtuporady Závisí to od intenzity a dĺžky bolesti,ak to je len sem tam a krátko,tak je to normálne,ale ako náhle by sa to zhoršilo - bolesť a dĺžka,resp. aj prítomnosť špinenia,krvácania...tak to treba riešiť...mne to zacalo tak okolo 25.týždňa,teraz som uz v 36. a uz je to aj priam ,,nutne" 🙂

somtuporady
autor
9. sep 2019

@veronikaszabova ďakujem vám za odpoveď,

@migifie smiem sa spýtať čo je "krátka bolesť"? Pobolievalo ma to asi 20 minút, nie je to pridlho? A bolelo ma to prvý krát počas druhého trimestra, doteraz som také bolesti vôbec nemala.

migifie
9. sep 2019

@somtuporady tak myslela som 10-15 min.,ale mňa raz bolelo v noci aj hodinu,ale to som bola uz po 30.tyzdni...ale Mg (mne konkrétne Magnerot 3x1 tbl. pomohol).

karinrebeka
9. sep 2019

@somtuporady ja som v 18 TT a takéto bolesti mávam pravidelne, raz je to pichanie, inokedy ako keby menštruačné bolesti, tiež som s tým utekala prvýkrát lekárovi, ale vraj je to len rozťahovanie maternice a každá to cítime v rôznej intenzite, skús si dať magnézium na to, mne to zvykne pomôcť 🙂

somtuporady
autor
9. sep 2019

@migifie vidíte, magnézium neberiem, asi skúsim začať, ďakujem za radu

somtuporady
autor
9. sep 2019

@karinrebeka a smiem sa spýtať aké magnézium berieš? Či je to viac menej jedno?

migifie
9. sep 2019

Mne osobne pomohol Magnerot 3x1 tbl. 🙂 Z Magne B6 som mala hnačku...niektoré si pochvaľujú Mg z Galvexu (tu staci 2x1). Magnerot obsahuje menej Mg,ale ide o inu sol,trosku iné vstrebanie,orotat...ine obsahujú laktat...

migifie
9. sep 2019

ZOZNAM VOLNOPREDAJNYCH A RECEPTOVYCH LIEKOV S OBSAHOM HORCIKA POUZIVANYCH V TEHOTENSTVE: https://www.adc.sk/databazy/produkty/klasifikac...

karinrebeka
9. sep 2019

@somtuporady magnerot beriem 4x1 tabletku alebo aj magne b6 som brala, len to 2x1tabletku som vtedy mala

migifie
9. sep 2019

@karinrebeka tak to by malo zaberat,veď uvidíš,ci to bude často,potom to treba riešiť ;)

bojka22
9. sep 2019

@somtuporady ja som v 15tt a včera som bola na pohotovosti pre bolesti podbruska a nič zlé všetko poriadku. Len ja som mala. Aj bolesti v bruchu a to skôr som vraj nafúknuta

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre