Ahojte 😊 som v 17+5tt a od včera cítim také intenzívnejšie bolesti buď maternicu cítim, alebo lavu stranu a pravú v podbrusku a podobne, občas pichanie v krížoch, hlavne keď si ľahnem a vystriem sa.
Mali ste to aj vy ? Je to v poriadku? Je toto moje prvé tehotenstvo, tak sa všetkého obávam..
Dala som si magnezium, tak snáď mi to pomôže.
Čítala som, že to je len naťahovanie väzov ? Myslite, že to môže byt vazne ?
Ďakujem za odpovede 😊
@mata122 áno beriem ale ešte mi nepomohlo a koľko si ho mám dať?
Skús si dať ráno a večer 🤔 keď ani tak zavolaj radšej doktorovi, ale myslím si, že to prejde ja som o pár dní viac tehu a mám ti tiež .. snažím sa veľa odpočívať, Lit veľa vody a keď mám takéto bolesti po magnezku prejdú
@denullllka ahoj neboj sa to je normálne ja som tak isto to mala a potom ma to prešlo beriem magne B6
Ja som brávala magnézium (klasické v modrej škatuľke) aj 6ks za deň... Určite sa treba poradiť s doktorom, ale väčšie množstvo by nemalo uškodiť. Čo som čítala, tak to pomáha srdcu a znižuje tlak...
Pokiaľ to nie sú bolesti, ktoré prechádzajú z krížovej oblasti do podbruška a naspäť, asi ako bolesti pri menštruácii, tak sa obávať nemusíte. Telo sa prispôsobuje pohodliu dieťaťa... Ale spýtať sa doktora tiež neuškodí. Keď prídu pravé kontrakcie, tak to zistíte veľmi rýchlo 🙂
@katrin69 no bola som vo štvrtok na poradni a pýtal sa ma či mám bolesti, tak som mu hovorila že maternica ma pichava, alebo lava a práva strana a nepovedal nič na to 😄 utorok zavolám sestričke a opýtam sa jej.. ale tak asi je to normálne tie bolesti pokial nekrvacam, nie? 🙂
A ja som aj moc chudá tak možno preto cítim kazdu bolesť na podbrusku.. a brusko mi až teraz začalo rast takze tak. No budem brat magnezium a hádam mi to prejde.
@pretty19 ďakujem, hádam mi to prejde veru 😊
@mata122 ja som včera bola na prechádzke ale to asi s tým nemá súvis..
Dnes som nič nerobila radšej, len ležala a opaľovala sa na slnku ale aj tak tie bolesti.. tak to bude z rastu maternice si myslím. Ale keby sa to stupňuje tak behnem doktorovi radšej..
@denullllka Treba sa šetriť. Prvé som mala rizikové a pri druhom som tiež nevyspevovala 🙂 Nepovedala by som, že tehotenstvo je akoby pokračovanie športového života... Aj keď ste ešte na začiatku, vyložte si nôžky a oddychujte. Síce kilečká pôjdu hore, bude to lepšie pre bábätko, ak budete v pokoji. Ale každé tehotenstvo je iné. A keď doktor nič nepovedal na bolesti, tak je dobre. Ale to sa len všetko tam naťahuje. 😉
@katrin69 ja sa práveže šetrím, len človek musí občas vypadnúť aj na krátku prechádzku do prírody aspoň, lebo keby len lezim asi by som bola v depresiách 😂 volala som s doktorom, povedal nech si nasadim magne b6 3x denne a ak by ma to nepreslo ani po magnezium tak na infúziu do nemocky. Tak uvidíme snáď mi to zaberie, lebo aj dnes bolesti pokračujú..
@denullllka ja som natom rovnako bolesti na pravej aj ľavej strane ale tak asi to tak ma viac žien ... verím že je to ok zajtra idem k dokimu tak som zvedavá 🙏🏻
@petram_h Tak držím palce nech to prejde, mne to už prešlo našťastie po dvoch dňoch intezivnych bolestí.. pomohlo mi magne b6 a večer nospa 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Správne predpokladáš a magnezko zaberie 🙂