Dobrý deň,
obraciam sa na vás s otázkou, či niektorá z Vás mala bolesti, resp. napätie, tlak v slabine (triesle) len na jednej strane počas tehotenstva (momentálne som v 23 tt). Už asi týždeň má bolí trieslo na pravej strane, nie stále, najviac to bolí a cítim tam tlak, keď viac chodím a v noci je to nepríjemné, keď sa prevraciam, bolesť smeruje od slabiny smerom k ohanbiu.
Ďakujem.
Mala som to skoro celé tehu, podľa gynekologicky je to normálne. Začalo to ako keby svalovica, myslela som si, že to mám z chodze(v tom čase som musela asi 1,5km šlapať od parkingu do prace). Bolesti sa striedali, niekedy som ani chodit nemohla. Tesne pred porodom to preslo.
aj ja som to mala v poslednych mesiacoch tehotenstva, bolelo to pri chodzi aj v noci som sa ledva otocila v posteli..
Mala som a aj som s tym bola na chirurgii kvoli podozreniu na slepe crevo lebo ja som uz takmer nedokazala ani chodit a bolelo to presne v tych miestach priblizne v rovnakom tyzdni ako si ty.Chirurg mi do vystlacal v roznych polohach na zaklade coho prisiel k zaveru,ze to nie je slepak ale natiahnute z roztahovania maternice.Ze aspon tyzden si mam vziat pn a dat tomu ina kludovy rezim.A tak aj bolo,uvolnilo sa to.
Ma to znepokojilo, hlavne kvôli tomu, že ta bolesť je len na jednej strane, je to nepríjemný pocit, hlavne v noci pri pretáčaní. K doktorke idem 5.aug., určite jej o tom poviem.
@kejty13 tiež som mala bolesti v 17-18 týždni (teraz som 23tt), ale skôr v sedacej časti iba na jednej strane. Otáčanie v noci neskutočne bolestivé, pár dní som ani chodiť nemohla. Pomáhal mi vtedy kľud. Ale vyhľadala som aj fyzioterapeutku v okolí a tá ma vyšetrila. Zistila, že mám uvoľnené väzivové spojenia v panve a tým pádom mi to dráždi nervy, z toho tá bolesť. Už sa telo homornálne pripravuje na pôrod a uvoľňuje sa panva. Ale čo je hlavné, dala mi pár presne cielených cvikov na spevnenie krížov a zadku a pomohlo to do týždňa. Aj teraz sa snažím cvičiť a spevňovať, a keď pár dní nestíham tak hneď to znovu cítim. Takže za mňa odporúčam nechať sa vyšetriť u dobrého fyzioterapeuta, ktorý spraví terapiu, navrhne cviky a potom sa netreba trápiť až do pôrodu...
@majkaaa318 mohla by som poprosiť aké cviky vám poradila fyzioterapeutka tiež mam podobný problém..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kejty13 mala som nieco podobne, ale ovela slabsie, po porode to preslo.