Bolesť v slabine v 23 tt, čo to môže byť?

kejty13
24. júl 2019

Dobrý deň,
obraciam sa na vás s otázkou, či niektorá z Vás mala bolesti, resp. napätie, tlak v slabine (triesle) len na jednej strane počas tehotenstva (momentálne som v 23 tt). Už asi týždeň má bolí trieslo na pravej strane, nie stále, najviac to bolí a cítim tam tlak, keď viac chodím a v noci je to nepríjemné, keď sa prevraciam, bolesť smeruje od slabiny smerom k ohanbiu.
Ďakujem.

snehulienka8
24. júl 2019

@kejty13 mala som nieco podobne, ale ovela slabsie, po porode to preslo.

lula313
24. júl 2019

Mala som to skoro celé tehu, podľa gynekologicky je to normálne. Začalo to ako keby svalovica, myslela som si, že to mám z chodze(v tom čase som musela asi 1,5km šlapať od parkingu do prace). Bolesti sa striedali, niekedy som ani chodit nemohla. Tesne pred porodom to preslo.

claire10
24. júl 2019

aj ja som to mala v poslednych mesiacoch tehotenstva, bolelo to pri chodzi aj v noci som sa ledva otocila v posteli..

nini1010
24. júl 2019

Mala som a aj som s tym bola na chirurgii kvoli podozreniu na slepe crevo lebo ja som uz takmer nedokazala ani chodit a bolelo to presne v tych miestach priblizne v rovnakom tyzdni ako si ty.Chirurg mi do vystlacal v roznych polohach na zaklade coho prisiel k zaveru,ze to nie je slepak ale natiahnute z roztahovania maternice.Ze aspon tyzden si mam vziat pn a dat tomu ina kludovy rezim.A tak aj bolo,uvolnilo sa to.

kejty13
autor
24. júl 2019

Ma to znepokojilo, hlavne kvôli tomu, že ta bolesť je len na jednej strane, je to nepríjemný pocit, hlavne v noci pri pretáčaní. K doktorke idem 5.aug., určite jej o tom poviem.

joysi
24. júl 2019

@kejty13 ahoj ja som v 17tt a mam to tiež a je to dosť bolestivé, ale iba keď sa fyzicky námaham.....

kejty13
autor
24. júl 2019

@joysi máš tu bolesť na obidvoch stranách či len na jednej?

joysi
24. júl 2019

@kejty13 mam iba na pravej strane..ked dlhšie chodím tak je to dosť bolestivé....ja idem 7.8. na poradňu tak sa tiež spýtam....

ildiko36
25. júl 2019

@kejty13 po porode ta to prejde..este budes mat vseliake bolesti..tu picha tam boli..je to normalne dieta rastie organy su stlacene..

majkaaa318
29. júl 2019

@kejty13 tiež som mala bolesti v 17-18 týždni (teraz som 23tt), ale skôr v sedacej časti iba na jednej strane. Otáčanie v noci neskutočne bolestivé, pár dní som ani chodiť nemohla. Pomáhal mi vtedy kľud. Ale vyhľadala som aj fyzioterapeutku v okolí a tá ma vyšetrila. Zistila, že mám uvoľnené väzivové spojenia v panve a tým pádom mi to dráždi nervy, z toho tá bolesť. Už sa telo homornálne pripravuje na pôrod a uvoľňuje sa panva. Ale čo je hlavné, dala mi pár presne cielených cvikov na spevnenie krížov a zadku a pomohlo to do týždňa. Aj teraz sa snažím cvičiť a spevňovať, a keď pár dní nestíham tak hneď to znovu cítim. Takže za mňa odporúčam nechať sa vyšetriť u dobrého fyzioterapeuta, ktorý spraví terapiu, navrhne cviky a potom sa netreba trápiť až do pôrodu...

superholka77
3. apr 2021

@majkaaa318 mohla by som poprosiť aké cviky vám poradila fyzioterapeutka tiež mam podobný problém..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre