Ahojte, som trosku znepokojena. Boleli ma velmi prsia od zaciatku tehotenstva, v cca 12tt to vyeskalovalo do maxima a prsnik ma tak strasne bolel az som skoro plakala. Zo dna na den prestal bolest, teraz ma v nom len obcasne picha, ale spravila sa mi hrcka velkosti hrasku pod pazuchou a tu tam mam uz asi 2t (najskor som myslela, ze mozno z holenia, ale nieje to zapalene, na dotyk to len trochu boli). Sono prsnikov som mala robene v marci - zaver len par malickych cyst pod prsnikom, inak ciste.
Stalo sa to aj Vam v tehotenstve? Je nieco co s tym mozem robit, aby to zmizlo? Mam stres ☹
@bibg dakujem, mas pravdu - mala som dost stresu , aj stitna mi asi preto hapruje ☹ lenze to je proste stres na stres... ako mam byt v klude, ked stale je nejaky problem. Kazdopadne dakujem, kupila som si uz vcera taku lambadu, lebo normalna podprsenka je mi neprijemna a bude nosit uz len to.
Ahoj, ja to mávam tiež, sú to upchate potne žľazy. Nemusíš to mat zapalebe. Ono sa to po čase zapáli. Ja to mám teraz 😥podarilo sa mi doma stiahnuť zápal.
@efka1710 nikdy som to nemavala, davam si velky pozor na holenie (len vecer po sprche, aby sa pokozka ukludnila), kazdy den umyvat a mam tu hrcku stale - je sice malicka (mam pocit, ze sa stiahla), ale nezmizla ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ayanamirei Ahoj, keď pôjdeš k dr tak mu to spomeň. Ale nedá sa stým nič robiť. V tehotenstve sa prsia nalievajú. Po pôrode keď sa ti mliečko spusti môže zmiznúť alebo zostane a odstrani sa chirurgicky. Ja som mala 2 hrčky pred porodom vo velkosti slivky. Nemohla som nosiť podprsenky, spávať bolo to neskutočné. Nakoniec mi ich vybrali. Hovorí sa že, ženam sa hrčky spravia zo stresu. V mojom prípade to platilo, pretože oba razi som sa prechádzala ťažkým obdobím. Mne dr poradilo nenosiť podprsenku, prípadne vymeniť za bralety, lambady hlavne bez kostic. Už je to 5 rokov a ja som si tak zvykla bez kostic že ju nemlžem mať na sebe. Jediné čo môžeš teraz urobiť je nechytať to, nekontrolovať sa a klud. Ak by ťa to veľmi bolelo išla by som k dr okamžite. Ale myslim že ti s tým nič nespravia keďže si tehotna.