Bolesť prsníka a hrčka pod pazuchou v 15. týždni

ayanamirei
27. máj 2020

Ahojte, som trosku znepokojena. Boleli ma velmi prsia od zaciatku tehotenstva, v cca 12tt to vyeskalovalo do maxima a prsnik ma tak strasne bolel az som skoro plakala. Zo dna na den prestal bolest, teraz ma v nom len obcasne picha, ale spravila sa mi hrcka velkosti hrasku pod pazuchou a tu tam mam uz asi 2t (najskor som myslela, ze mozno z holenia, ale nieje to zapalene, na dotyk to len trochu boli). Sono prsnikov som mala robene v marci - zaver len par malickych cyst pod prsnikom, inak ciste.
Stalo sa to aj Vam v tehotenstve? Je nieco co s tym mozem robit, aby to zmizlo? Mam stres ☹

bibg
27. máj 2020

@ayanamirei Ahoj, keď pôjdeš k dr tak mu to spomeň. Ale nedá sa stým nič robiť. V tehotenstve sa prsia nalievajú. Po pôrode keď sa ti mliečko spusti môže zmiznúť alebo zostane a odstrani sa chirurgicky. Ja som mala 2 hrčky pred porodom vo velkosti slivky. Nemohla som nosiť podprsenky, spávať bolo to neskutočné. Nakoniec mi ich vybrali. Hovorí sa že, ženam sa hrčky spravia zo stresu. V mojom prípade to platilo, pretože oba razi som sa prechádzala ťažkým obdobím. Mne dr poradilo nenosiť podprsenku, prípadne vymeniť za bralety, lambady hlavne bez kostic. Už je to 5 rokov a ja som si tak zvykla bez kostic že ju nemlžem mať na sebe. Jediné čo môžeš teraz urobiť je nechytať to, nekontrolovať sa a klud. Ak by ťa to veľmi bolelo išla by som k dr okamžite. Ale myslim že ti s tým nič nespravia keďže si tehotna.

ayanamirei
autor
27. máj 2020

@bibg dakujem, mas pravdu - mala som dost stresu , aj stitna mi asi preto hapruje ☹ lenze to je proste stres na stres... ako mam byt v klude, ked stale je nejaky problem. Kazdopadne dakujem, kupila som si uz vcera taku lambadu, lebo normalna podprsenka je mi neprijemna a bude nosit uz len to.

efka1710
10. jún 2020

Ahoj, ja to mávam tiež, sú to upchate potne žľazy. Nemusíš to mat zapalebe. Ono sa to po čase zapáli. Ja to mám teraz 😥podarilo sa mi doma stiahnuť zápal.

ayanamirei
autor
10. jún 2020

@efka1710 nikdy som to nemavala, davam si velky pozor na holenie (len vecer po sprche, aby sa pokozka ukludnila), kazdy den umyvat a mam tu hrcku stale - je sice malicka (mam pocit, ze sa stiahla), ale nezmizla ☹

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre