Ahojte tehulky. Túto tému som nenašla tak ju zakladám. Dnes ráno keď som vstala tak ma začala príšerne bolieť päta na ľavej nohe. Najviac to bolí pri chôdzy. Nechápem prečo. Včera som síce trocha viac chodila ako bežne. Môže to byť aj týmto? Ak niektorá z Vás mala takýto problém ako ste to riešili? Viem, že keď bolí hlava pomôže mi Paralen ale pomôže aj na bolesť päty?
Ďakujem za všetky rady a príspevky.
@milka1978 ja som sa tak pretazila minuly tyzden, brutalne ma obe paty boleli, z nich bolest vystrelovala do celych noh, nemohla som ani lezat, ani sediet...a natrela som artrostopom mastou, vylozila nohy hore a rano som sa zobudila a niiic...trapila som sa cez tyzden a cez noc to zmizlo...skus niecim natriet s vylozit nohy do zvysenej polohy
@minewka s tou trieskou to nebolo celkom k veci. ta Alpa je dobry napad. moze to byt aj to, ze ti babo tlaci niekde na nervy, a vystreluje ti to az k pate (pre ludi neznalych neurologie je to rovnako nepochopitelne ako ked cloveku trpne a boli malicek na ruke a je to sposobene pricviknutym nervom v oblasti driekovej alebo krcnej chrbtice)
ide o to, aku mas bolest, stale aj hodinu, ale len raz za desat minut ked chodis napr?
@marthuska tá päta má boli stále ..... keď chodím je to strašné .... a bolesť sa tiahne smerom hore celou nohou ..... a to len na jednej nohe práve ľavej .... asi sa na ňu viacej opieram pri chôdzi ..... skúsim si dať paralen a potrieť pätu alpou .... neviem či artrostop je vhodý pre tehotné .... mám doma Ibalgin gél a ten je nevhodný pre tehotné ženy .... dúfam, že to rýchlo prejde
@milka1978 ahoj,môžeš mať aj pätnú ostrohu a teraz ked si tehu si si ju viac zaťažila a začala bolieť,aj ked si ju doteraz necítila.to či ju máš ukáže iba rtg ale až po tehotenstve,môžeš si teraz natierať pätu nejkou tou masťou,ale velmi na výber nie je pre tehotne,kostihoj,alpa.konská masť.a v zdrav potrebách si kúp gelové podpetenky do topánok,trošku odlahčia nohu pri chôdzi.viem o čom píšeš,mám ten istý problém a len čakám kedy porodím.akurát,že mna už bolia obe nohy a aj koleno zo záťaže..
@milka1978 - viem, mavam to casto, ja to natieram v krizovej oblasti, pokial som natierala patu, to nepomohlo, ja to natieram tam, ako je ischias, skus si tam kustik pritlacit a ak to zaboli, je to ono... vela oddychovat a snazit sa aby boli krize v teple, niekedy staci ze to kustik prechladne a uz to boli ☹
@milka1978 mne paralen vždy zabral,ale žial iba na pár hodín,viem,že som sa v tom čase,ked to začalo zaujímala kolko a ako dlho ho môžem užívať,bolo mi povedane,že aj dlhodobejšie tri krát denne,ale ked som zistila,že to iba potláča bolesť a nelieči,prestala som ho do seba ládovať,iba ked som potrebovala niekam ísť som si dala..držím palce,možno to ani ostroha nebude🙂
@milka1978 mna posledne 3mesiace boleli päty na oboch nohach a neskutocne..nie len po dlhej chodzi, le aj ked som sedela, proste stacilo mat nohy polozene na zemi a uz som nevedela obsediet od bolesti..mne kazdy vravel, ze to je tym, ze som tak vela pribrala (a to som pribrala 27kg), takze som neriesila co s tym a proste som vydrzala 😅
@bis dali mi Kotivalovu mastičku, tzv. Kostihoj a ten mi zabral z večera do rána .... päta ma ešte trocha pobolieva no len pri chôdzy ..... ale je to už oveľa lepšie ako v sobotu rano .... vtedy aj ked som ležala tak som cítila strašnú bolesť, teraz je to omnoho lepšie 🙂 ... Ďakujem za rady
@sandrikacsg nne pomohla Kostovalova mastička ako som už písala .... nemusela som brať žiadne silnejšie lieky .... Paralen mi od bolesti nezabral vôbec a pritom takáto mastička pomohla hneď .... dúfam, že sa teraz tieto bolesti už raz a navždy stratia a nebudú ma trápiť až do pôrodu
mna bolieva šija, chrbát a semtam mám obdobie, ked mi vystreluje bolesť z krížov do nôh...nič príjemné... bolievala ma aj päta, ale to tuším som ešte nebola tehotná, bolel naozaj každý krok...
@sandrikacsg
@bis babyyy....mám rovnaký problém no neviem či je to ešte aktuálne, ale chcem sa spýtať, či vás tie päty ešte stále bolia? Ako to liečite? 🙂
@fialoocka mňa bolela pravá pri druhej dcére, ale prišla som na to, že z topánok...už síce neviem z ktorých to bolo, ale po pôrode to prešlo 😉 po tom pôrode akosi všetko zázračne prejde aj samé 😀 a liečiť by mohol aj manžel 😉 pomasírovať 😉
@fialoocka ja uz mam 3roky po porode 😉 ale pokial si spominam,tak to proste spontanne preslo po porode,ked som uz nebola ako vyplavena veleryba 😉 ja som si nedavala na bolest nic,tak snad ostatne baby nieco poradia 🙂
Ahojte.Vidim ze su tu uz stare prispevky ale zacinam druhy trimester a presne ma boli v lavej pate.Ako opisujte.Co vam na to pomohlo? Mna to boli hlavne rano v kazdej topanke okrem slapiek.V lekarni mi dali gafrovu mast.
Ahojte, viem ze je to uz davno, ale chcem sa spytat. Tiez ma bolia paty, ale obe. Ked dlhsie stojim alebo chodim. Moze to byt tym ze mam o 10kg viac? Dakujem
Ahoj, môž eto byť podľa mňa aj vahoou alebo aj tym, že ti babo tlači na nejaky nerv. Mne to potom prešlo po nejakom mesiaci.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
😀 ja sa fakt snazim brat vazne kazdy tehulkovsko mamickovsky problem, ale toto ma ozaj pobavilo 😀
Myslim, ze je to z pretazenia, ak si zle nestupila(neskocila)
Aj na to si mozes dat paralen , alebo nejaku mast typu Alpa, su v lekarni aj chladiace kostihojove maste , skus🙂
A triesku tam nemas? 😅