Ahojte kočky trpela niektora bolesťou lonovej kosti v tehotenstve.Lekár mi povedal že sa to stáva skvôr vo vyššom štádiu tehotenstva nie tak skoro ako mne a ešte s takym malym bruchom.Začinam mat pochybnosti či to ma vôbec boli kosť alebo čo je to?Má niekto skúsenosť.
aj mňa to začalo bolieť dosť skoro, potom to trošku ustalo a ku koncu sa to opäť zintenzívnilo 😒
ahoj, mna to tiez bolievalo a dosť. to sa telo prisposobuje rastucemu miminku.
ahoj mna to bolelo od začiatku až do konca tehu, že to sa kosti rozťahuju či čo.... 😉
aj mna už boli niekoľko týždňov, je to normálne uplne...
Baby aj mna to vcer avecer zacalo boliet, teda nie boliet, ale ako keby ma to pichalo, je to mozne, ze som este len v 11tt??? Strasne sa bojim, ci to nie je nieco vaznejsie, lebo vcera ma uplne dole ta kost na lavo bolela a dnes persne v strede
ahoj aj podla mna sa ti pomaly roztahuje panva. mna to bolelo pri obidvoch detoch od piateho mesiaca. najprv riadne silna neprijemna bolest, potom to trosku ustupilo,ale citila som to skoro az do konca. neboj sa je to v pohode
mam to aj ja, od 19. tyzdna tt, je to syndrom uvolnenej panvy, tiez mi povedali, ze sa mi to objavilo velmi skoro, poslali ma k fyzioterapeutovi, su na to cviky ( bohuzial sme sa stahovali v tom obdobi, nemala som cas cvicit )
Vznika to pri vacsom uvolnovani tehotenskeho hormonu, ten sposobi, ze panvove svalstvo nedrzi tak dobre, ako ma a panva potom stipe a boli. U mna je to horor v noci, teraz na konci mozem uz aspon paralen, ktory zmierni bolest, inak je to utrpenie, ked sa mam otocit na posteli. Rano, ked vstanem a rozchodim to, tak uz je dobre. Boli to hlavne ale vtedy, ked vela pochodim pocas dna a ponamaham sa.
Drzim prsty, mozno ak mas cas na tehotensky pilates... na spevnenie toho svalstva, s porodom by to malo ustupit.
mna zacala boliet jedna strana panvy od 28tt, tiez som sa zlakla,ze to je priskoro.Intenzivna bolest sa odvtedy zopakovala zo trikrat, nastastie netrva nepretrzite, ale viem o com hovori, boli to az tak, ze sa chce cloveku kricat.... ☹
kočky dik za odpovede,som rada že v tom nie som sama,pri prvom daieťati som taky problem nemala,tak je to premna dost neprijemna novinka.V noci to riešim tak,že si dam pod zadok vankuš a pod hlavou nemam nič aby som odľahčila tlak na panvu tak rano sa citim fajn.Boli ma to hlavne pri zmene polôh,ked sa chcem postavit zo stoličky alebo vstat z postele alebo stale.
mňa to začalo bolieť okolo 20.týždňa, ku koncu to už bolo strašne bolestivé, ledva som vedela chodiť a trvalo to asi pol roka po pôrode, takže ja si myslím, že to malo súvis s rozťahovaním a sťahovaním panvových kostí 🙂
ahoj ja som v 6 mesiaci pri prvom babu som nala super tehu a teraz to je taka bolest ked sa postavim a rozchodim to tak je aj pol hodka hroza bojim sa ci to nieje nieco vaznejsie v pondelok cupitam na gyndu tak uvidim bojim sa aby to nejak neovplivnilo porod alebo tak
no mna to tiez trapi hadam od 4mesiaca. Iny des je to teda, chodit este vladzem, ale lezat na boku - koniec sveta ☹ ja mam tu kost este aj posunutu, cize sa fakt nemozem niekedy ani pohnut, teda v noci sa budim pri kazdom mensom pohybe. No nic, nejako uz chvilu vydrzim 😅
Aj mna to pobolieva a to niekedy naozaj vyrazne, teraz som 23tt a zabudla som to referovat doktorovi. Pri predchadzajucich 3 detoch si na nic take nevspominam. Dnes mi pomohla tepla voda ale len do 15 cm vysky vo vani babo som nechcela prehrievat.
Este som ani nezistila, ci ma to boli viac pri chodzi alebo inokedy.
Ahojte tehule! Nasla som tuto temu, tak som rada. Panvova kost ma boli uz od nejakeho 4-5mesiaca, ale teraz je to katastrofa. Vcera som bola na oslave, chvilocku som tancovala, a v noci a cely den ma ide slak trafit od bolesti. Cim je to sposobene? Pri prvom som to vobec nemala, boli ma cely spodok, ako keby som bola dokopana, v noci sa ledva otocim. Nema to suvis, aj na porod? Ze ak to babo tlaci na spodok, tak sa mu ide lahsie, rchlejsie von? Dakujem, za rady! 🙂
@savanah111 ahoj teraz som našla tuto temu, presne s tymto som bola včera u dr. lebo pri malom som to nemala a potvrdila mi že tie bolesti su z toho ze malinke uz tlači na lonovu kost, tak mam viac oddychovat a 3x denne mi nasadila magnezko 😉 , som sa lakla lebo som čítala že bolesti lonovej kosti može spôsobit predčasný porod, ale to su skôr vynimky.dufam, že som pomohla 😉
Ahojte , aj ja mám tento problém už od 4. mesiaca. je to naozaj nepríjemné, hlavne v noci, pri každom pravalovaní sa budím a ráno kým to rozchodím je to katastrófa a ešte to aj nepríjemne štípe. v pondelok idem na poradňu, tak som zvedavá, čo mi na to povie lekárka.
Ahojte,prosim vás poradte mi...Som v 19tt a mam taky zvlaštny pocit okolo pupka..Nieje to bolest ale skor by som povedala taky tlak aj v podbrušku ale nebolí to..Prosím má niekto taketo pocity?
@brunko Ahoj. No, ja som s tym bola u doktora, ale nic mi na to nedal, a ni len ma nepozrel ci je tam vsetko ako ma byt. Tak neviem, zacalo ma to boloiet v nejakom 4-5mesiaci, ale teraz je to take, ze mam problem vstat, alebo aj niekedy chodit. Dr mi povedal, ze len musim vydrzat, ze je to v pohode. Ako si myslela, ze babatko UZ tlaci na lonovu kost? To znamenia, ze sa pousnulo dole lebo ak by to znamenalo lahsi, alebo aspon rchlejsi porod ako ten prvy to by som brala! 😉 Hlavne, aby babo bolo v poriadku. Tak sa hlavne setri, a nejako vydrzime, co ine nam zostava! 🙂
@lulu1982 Ahoj, aj ja mam ten problem, akurat ked som to povedala mojmu dr, nic mi na to nedal, ani nejak nevysvetlil, tak ak sa od svojej doktorky dozvies viac, prosim ta napis mi, co ti na to povedala. Dakujem. 🙂
@savanah111 dneska idem na poradňu a to bude prvé, čo sa budem pýtať. jasné, dám ti vedieť. aj ja som zvedavá, čo na to povie .
@lulu1982 Tak drzim palce 🙂
@savanah111 ďakujem 🙂
@savanah111 aj ja som to mala, je to neprijemne a zial, na porod to nema vplyv 🙂 moj maly bol vysoko a aj tak ma bolela jak slak ta lonova kost, ku koncu som pomaly nemohla lezat ☹lieky na to ti nik neda, lebo si tehu ☹ mne dala doktorka take cipky, dreahe jak fras, ze ked bude najhorsie, mam si dat a stahovat panvu tehu pasom, tak skus ten pas 🙂 porodom sa to strati, neboj 😀
@cenculinka No velmi si ma nepotesila, s tym poordom,a le co uz 😀 Tak jedine zatat zuby, a vydrzat. Strasne ma to boli aj dneska, ledva som prisla zo skolky. 😒
@savanah111 ahojky, tak včera som hovorila lekárke o tých bolestiach. vraj je to normálne a bábo si robí miesto a po pôrode by to malo postupne ustúpiť. odporučila mi na to kľudový režim. nič iné nám asi nezostáva iba vydržať .....
ahojte,tieto hrozne bolesti mam tiež asi tak od 18 tyždna a vela krat sa to až neda vydržat..teraz som už 28 a je to stale horšie,štipanie ked chcem vstat tak mam problem to rozchodit a v noci sa otačat hroza...že vraj v takychto pripadoch by sa mal zvažovat aj cisarsky rez...a hlavne aj dake vyšetrenie či to nie je rozostupenie lonovej kosti..len akosi moj lekar nič....je to v poriadku??
Ahojte, ja som to mala pri prvom a teraz aj pri druhom uz asi od 20 tt. Mne to lekar vysvetlil a nepodcenil, je to takto predcasne rozpustanie, malo by sa to diat az koncom tehotenstva, ked sa telo chysta na porod. Dokonca mi nahmatal a prilozil aj moj prst, ze aku tam mam uz dieru. Vraj by sa chodenim potom mohli posunut kosti a vlastne zdeformovat rodiaci priestor, takze by to bol problem pri normalnom porode. Mne dal vela vapnikovych pripravkov a tiez nieco na baze kolagenov, aby som to ustala dako.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@katka.24 ja si myslim ze to je tym ze sa ti panva roztahuje mna to pobolievalo uz snad od 3 mesiaca nie vela ale citila som to