Bolesť hrdla, mandli, suchý kašeľ a odídené hlasivky

roselyn
6. dec 2017

Co mozem uzivat v 2. trimestri pri bolesti hrdla, mandli? Hlasivky mi odisli a aj sucho kaslem ;( Normalne mi nic nebolo a z jedneho dna na druhy sa mi toto udialo :( Dakujem za Vase informacie.

kikuta
6. dec 2017

Kalcium a v lekárni sú spreje aj cukríky na cmulanie koli bolesti (ja som si to kupovala v 1. Trimestri ) octan na krk.

roselyn
autor
6. dec 2017

@kikuta
Ktore cukriky na cmulanie konkretne, lebo nie vsetky su pre teh. ?

kvojtanikova
6. dec 2017

kalciovy sirup sa moze aj v tehu a ten je na take veci super

canany
6. dec 2017

Prave som tym presla aj ja, najskor bolest hrdla z nicoho nic, potom hlieny, tri dni bez hlasu, uz lepsie, ale stale nie som na tom super, stale hlieny a upchaty nos, nejaky hnusny virus, ja kojim, tak tiez si vela nenavyberam, zacinala som septilen cmulacie pastilky, mozu aj tehotne a dojciace, kloktala som salviu a slany roztok na striedacku, calcium na hlasivky a na hlieny som si dala sinupret a naparovala som sa nad tymianom s rozmarinom, v tomto som si nie ista, ci tieto bylinky mozu tehotne

kvojtanikova
6. dec 2017

salviu urcite nemozu tehotne

unctadorg
6. dec 2017

Panthenol/septilen cmulat. Alebo skorocelovy caj ci zazvorovy s medom

andrbeata
6. dec 2017

Zázvor v tehotenstve určite nie. Panthenol áno, ale potom sa radšej poraď v lekárni.

deedol
6. dec 2017

@andrbeata Mne obvodna povedala, ze zazvor mozem (samozrejme s mierou). Preco zazvor nie? Mas nejaky zdroj?

anicka766
6. dec 2017

@deedol aj ja som pila zazvorovy caj...samozrejme s mierou a nie velmi silny a mam tu krasneho a zdraveho syna 🙂

lindusss2016
7. dec 2017

@andrbeata
Preco zazvor nie, ked sa odporuca aj na.tehotenske nevolnosti? V obmedzenom.mnozstve nie je problem, tiez som ho pila.

biba12
7. dec 2017

Inahalovať trikrát denne vincentku, zmení suchý kašel na vlhký. Cesnak strúčik každý večer. Citrón, čaj s medom. Mne na suchý kašeľ pomáha aj med a v ňom škorica.

lindusss2016
7. dec 2017

@biba12
Skorica v tehotenstve radsej nie. Vo vyssich davkach moze vyvolat porod alebo potrat. Ja som to bohuzial nevedela a veselo som ju ku koncu konzumovala denne, lebo som na.nu mala strasnu chut a veru som aj trosku predcasne porodila. Netvrdim,.ze kvoli tomu, ale clovek nikdy nevie

biba12
7. dec 2017

@lindusss2016 aha, to som nevedela.

lindusss2016
7. dec 2017

@biba12
Veru ani ja, dodatocne som sa dozvedela. Akoze urcite trosku skorice obcas niekde neublizi, ale ja som ju jedla dlhodobo denne. Toto tehu som si.nedala ore istotu ani raz 😀

montemotherone
7. dec 2017

@kvojtanikova ale kloktať áno 😉

montemotherone
7. dec 2017

@lindusss2016
@anicka766
@deedol zázvor (ďumbier 🙂 rovnako ako škorica, palivá paprika... Môžu zvýšiť tonizaciu hladkého svalstva, kontrakcie maternice. Čiže môžu rozbehnúť potrat. Rizikovky by ho nemali vôbec, ostatné s mierou. Ku koncu tehotenstva, pri pôrode sa odporúčajú, práve pre zlepšenie kontrakcií. Ja som v prvom trimestri cmulala zazvorove cukríky proti nevoľnosti a veru zaberali 🙂 Ale zaj len keď to bolo nutné

lindusss2016
7. dec 2017

@montemotherone
Viem, ze zazvor vo velkej miere sa nesmie, ale v malom.mnozstve ho.lekari v pohode povoluju

simca06022011
7. dec 2017

uz aj zazvor je vyskrtnuty? 🙂)) to mi je poznatok, ja by som bez neho ani z domu nevysla...horuce caje z neho sice nie, ale surovy, alebo cmulacie cukriky alebo kandizovany :D cely den v pohotovosti bol :D

kikuta
7. dec 2017

@roselyn v lekárni mi dali septilen cmulacie tabletky florsalmin do hrdla na striekanie- obsahuje síce šalviu ale tak to nepije sa len sa strieka po sliznici a áno i Vincentku inhalovať a pantenol som radšej nebrala ten sa neodporúča moc ... tiež má to chytilo teraz takze si musím tiež čosi naordinovať

roselyn
autor
7. dec 2017

Nechapem, ci to nieco vo vzduchu lieta, ale nikomu nic nie je, len mne ;( mam teda septilen, calcium, slanu morsku vodu (kloktanie) a samozrejme citrony, pomarance, med 👍 Som zvedava, nech uz nieco zaberie konecne.

zuzkamargit
7. dec 2017

tymianovy krem mozes a smrekovy sirup urcite na kasel 😉 inak velmi v tehotenstve nic moc

roselyn
autor
7. dec 2017

A co tak sirup maxi vita "kaslik" skorocel+materina duska s vitaminom C ? Dcerka ho niekedy brala. Nic tam nepise o tehulkach. Len, ze pre deti a dospelych.

viera77
7. dec 2017

Mne slabucky zazvorovy caj skoro sposobil v 31tt predcasny porod, no nebolo mi vtedy vsetko jedno, velmi krusne chvile to boli, tiez som bola vtedy chora a skusala uz vsetko mozne a nemozne...pri oboch tehotenstvach som od 15tt mala pravidelne stahy maternice, teda v niektorych pripadoch so zazvorom naozaj velmi opatrne, nieco ma nom pravdy pocas tehotenstva urcite je.

andrbeata
7. dec 2017

@lindusss2016 Ja som bola na rizikovom, prvé na čo ma lekár upozornil bol zázvor, škorica, klíčky, kozí syr a syry s plesňou.

meusicka
7. dec 2017

@roselyn med, a ked mas uplne suche hrdlo a by ta stipal, tak mne dr. odporucala si davat aspon male kusky masla na zvlhcenie sliznice.

lindusss2016
7. dec 2017

@andrbeata
Cozeeee? Syry s plesnou? To som netusila, ja ich vyjedam jedna radost 🙂 no o zazvore som vedela, ze len opatrne. Myslim, ze v bezproblemovych tehotenstvach v malych davkach neuskodi.

andrbeata
7. dec 2017

@lindusss2016 Aj ja som ich jedla, kým som nevedela, dokonca mi počas tehotenstva chutil aj s modrou plesňou. ... proste všetko, čo sa nesmie.

roselyn
autor
9. dec 2017

Poradte mi: Mucoplant (skorocelovy sirup) alebo Stodal sirup? Na oboch pise, ze sa poradit s lekarom alebo lekarnikom, ak ide o tehotenstvo/dojcenie. Uzivala niekrora z Vas na kasel niektory sirup pocas tehotenstva a poradil to lekar? Dakujem za ryyyychlu odpoved.

zuzkamargit
9. dec 2017

z tychto nie 🤧😕

roselyn
autor
9. dec 2017

Oba sirupy mi odporucili v lekarni, ze ich mozu teh.zeny. Hm? Najde sa niekto, kto ich uzival a aku davku, dakujem ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre